PDA

View Full Version : Shoutcast help needed


Dj-DarKing
21st May 2003, 15:50
Ok i have a good running radio now, and we got some relay servers.

But here comes the question :)

We already have a 80kbps stream but we want a 128kbps stream too now how can i fix this via the headserver that gives the relays the data ?

Please help me out i would be thankfull !!!

FesterHead
21st May 2003, 16:13
Have the Wonamp/DSP combo that sources the 80kbps stream also source the 128kbps stream.

Check out the Sticky post titled:
SHOUTcast: Important Info & Answers to FAQs. READ ME!

Scroll down a bit and look for the section titled:
How to Setup a Live Audio Stream -> Multi-bitrate Streams

Dj-DarKing
21st May 2003, 20:35
Originally posted by festerhead
Have the Wonamp/DSP combo that sources the 80kbps stream also source the 128kbps stream.

Check out the Sticky post titled:
SHOUTcast: Important Info & Answers to FAQs. READ ME!

Scroll down a bit and look for the section titled:
How to Setup a Live Audio Stream -> Multi-bitrate Streams

Uhm now that's not really the answer i needed. The things is we want to have a 80 kbps stream and a 128kbps stream but via the same headserver so he has to cource the 80 relays and the 128 relays is that possible ?

invis
21st May 2003, 20:59
I believe that's what he just said. The DSP plugin will output the two sources @ different bitrates at the same time.

Dj-DarKing
22nd May 2003, 11:01
okay but there is a dj that streams to the head server so the dj has to stream to different bitrates to the streams ? cause wenn a dj has 16kb/s upload he can't so the question is how can i let the server stream 2 bitrates if the dj broadcast @ for example 128kbps how can de head server bring it down to 80kbps without the dj having to broadcast it ?

FesterHead
22nd May 2003, 16:09
Try Oddsock's Transcoder (http://www.oddsock.org/tools/streamTranscoder/)

Dj-DarKing
23rd May 2003, 15:15
ok thanks