Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 82
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: SoLoRiZe
Forum: Winamp Technical Support 28th August 2018, 21:15
Replies: 3
Views: 1,750
Posted By SoLoRiZe
I also had problems once I had updated to Windows...

I also had problems once I had updated to Windows 10 update 1803,
but my problem was with Shoutcast buffering.

Don't know if it helps but you can view my thread and remedy here:
...
Forum: Shoutcast Technical Support 27th August 2018, 12:29
Replies: 6
Views: 1,353
Posted By SoLoRiZe
After spending the past week testing and trying...

After spending the past week testing and trying various things to
rectify my buffering problem, I think *fingers crossed* I have finally
found what the cause was and so far it all seems to work...
Forum: Shoutcast Technical Support 16th August 2018, 22:45
Replies: 6
Views: 1,353
Posted By SoLoRiZe
Hi DJ-Garybaldy, Thanks for your reply. ...

Hi DJ-Garybaldy,

Thanks for your reply.

I am pretty sure that it is not anything to do with the DSP / Encoding.
nor my ISP.

As everything works fine if I restore my 'disk image' of Window...
Forum: Shoutcast Technical Support 15th August 2018, 21:21
Replies: 6
Views: 1,353
Posted By SoLoRiZe
Shoutcast stream buffering problem - possible cause pin pointed

Hi,

Over the past 5 months I have been having constant buffering problems on my
Shoutcast Streams. Which I think I have finally worked out where the problem could lie.

I have narrowed it down...
Forum: Winamp Technical Support 8th December 2017, 15:47
Replies: 0
Views: 507
Posted By SoLoRiZe
Shoutcast stream buffering only when certain songs play

Hi,

I recently switched over to the latest v2 versions of shoutcast DSP and DNAS.
after doing a clean install on a new server.

Version Info:
DSP: v2.3.5 (build 222)
DNAS: v2.5.5.733

The...
Forum: Shoutcast Technical Support 12th November 2017, 10:58
Replies: 0
Views: 637
Posted By SoLoRiZe
Shoutcast Source DSP - Displaying Chinese text

Hi,

Does anyone know why my Shoutcast Source DSP would be displaying
Chinese text under the [Summary] - Status / Info tab?

This does not happen straight away, it seems to happen after
a few...
Forum: Shoutcast Technical Support 11th November 2017, 15:33
Replies: 2
Views: 2,156
Posted By SoLoRiZe
OK, I think I may have found the culprit...

OK,

I think I may have found the culprit after much trial and error and uninstalling programs etc..

I had BitDefender (free antivirus) software running on my machine, which once I uninstalled I...
Forum: Shoutcast Technical Support 11th November 2017, 10:16
Replies: 2
Views: 2,156
Posted By SoLoRiZe
Windows 10 Fall Creators Update causing Shoutcast connection problem

Hi,

First of all sorry for the long post.


I am wondering if anyone else has come across this problem
since having 'Windows 10 Fall Creators Update' installed.

I had just set up a Dell...
Forum: Shoutcast Technical Support 26th October 2017, 23:01
Replies: 6
Views: 1,346
Posted By SoLoRiZe
OK, Quick update, I re-encoded some of my...

OK,

Quick update, I re-encoded some of my mp3's to 256kbps CBR
and then cleaned out my playlist and added these files in.
So all the files were at 256kbps CBR.

I then set my Shoutcast DSP...
Forum: Shoutcast Technical Support 26th October 2017, 13:12
Replies: 6
Views: 1,346
Posted By SoLoRiZe
Hi DjSpinnerCee, Thanks for your reply. ...

Hi DjSpinnerCee,

Thanks for your reply.

My playlist consists of various kbps encoded MP3 files.
(but all are at a samplerate of 44100khz) and could also
be a mixture of CBR and VBR.

i.e...
Forum: Shoutcast Technical Support 24th October 2017, 21:02
Replies: 6
Views: 1,346
Posted By SoLoRiZe
Frame settings changed, could cause playback problems

Hi,

I wonder if someone can explain why I am getting the following Warning message
in my ShoutCast Server (ver. 2.5.5.733) window:

"Frame settings changed, could cause playback problems... .....
Forum: Shoutcast Technical Support 12th September 2016, 21:57
Replies: 2
Views: 3,769
Posted By SoLoRiZe
Shoutcast DSP constantly crashing

Hi,

Just to give you a bit of background.

I have been happily streaming for years using:

WinAMP version: 5.623
Shoutcast DSP version: 2.2.3
Shoutcast DNAS version: 1.9.8
OS: Windows XP...
Forum: Shoutcast Technical Support 28th May 2014, 14:07
Replies: 3
Views: 6,656
Posted By SoLoRiZe
Hi, I managed to set up on my Pi a player...

Hi,

I managed to set up on my Pi a player "MPD", which supports playlist and streams
via another streaming server program, by following a tutorial I found on the
net. As I could not find any...
Forum: Shoutcast Technical Support 27th May 2014, 08:21
Replies: 3
Views: 6,656
Posted By SoLoRiZe
Help on how to set up shoutcast on a Raspberry Pi

Hi,

Has anyone sucessfully set up shoutcast to cast audio via a playlist from a Raspberry Pi,
or know of a step by step guide on how to do this.

I have currently set up my Raspberry pi as a...
Forum: Shoutcast Technical Support 24th March 2013, 10:34
Replies: 2
Views: 980
Posted By SoLoRiZe
Thanks for the confirmation. :)

Thanks for the confirmation. :)
Forum: Shoutcast Technical Support 23rd March 2013, 13:48
Replies: 2
Views: 980
Posted By SoLoRiZe
Bandwith v's Bitrate for Stereo

Hi,

Just wondered if someone can confirm the following:

If I broadcasted in MP3 128kbps 44Khz Stereo would each
listener who connected take 128kbps of my bandwidth?

or

As it is a stereo...
Forum: Shoutcast Technical Support 24th December 2012, 12:18
Replies: 2
Views: 1,711
Posted By SoLoRiZe
Thanks for the info DrO. I will have a look...

Thanks for the info DrO.

I will have a look into it further.
Forum: Shoutcast Technical Support 24th December 2012, 11:34
Replies: 2
Views: 1,711
Posted By SoLoRiZe
Invalid resource request

Hi,

For the past couple of days I have been getting the following "Invalid resource request"
in my logfile:

<12/24/12@11:22:17> [dest: 88.190.46.23] Invalid resource request(/played.html)...
Forum: Shoutcast Technical Support 26th July 2011, 07:48
Replies: 18
Views: 5,075
Posted By SoLoRiZe
Hi DrO, Ok, After looking at my shoutcast...

Hi DrO,

Ok, After looking at my shoutcast log's again this morning,
moving the encoder from Encoder 1, has not cured th problem.

I tried to send you an PM but the contents of my dsp_sc.ini...
Forum: Shoutcast Technical Support 25th July 2011, 13:24
Replies: 18
Views: 5,075
Posted By SoLoRiZe
I've just found an old post with regards to...

I've just found an old post with regards to setting up Multiple Bitrates
for a stream.

http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=73104

And noticed this bit of information:


...
Forum: Shoutcast Technical Support 25th July 2011, 07:44
Replies: 18
Views: 5,075
Posted By SoLoRiZe
LibertyNT, I was still getting the same...

LibertyNT,

I was still getting the same problem when I switched both channels to AAC+.

Also I have had it running MP3=56kkbps & AAC+ 64kps fine for years.
It's just all of a sudden over the...
Forum: Shoutcast Technical Support 24th July 2011, 21:24
Replies: 18
Views: 5,075
Posted By SoLoRiZe
Back again already!! I've just looked at how...

Back again already!!

I've just looked at how its doing and it has already dropped the stream :(


<07/24/11@20:59:13> [source] source dropped connection. disconnecting.
<07/24/11@20:59:13>...
Forum: Shoutcast Technical Support 24th July 2011, 21:02
Replies: 18
Views: 5,075
Posted By SoLoRiZe
Ok, a quick update.. Earlier I set the MP3...

Ok, a quick update..

Earlier I set the MP3 stream to AAC+ at a low bitrate, so I have
Encoder 1 - AAC+ 24kbps
Encoder 2 - AAC+ 64kbps

To see if it is the MP3 encoder that is the problem.
...
Forum: Shoutcast Technical Support 24th July 2011, 16:51
Replies: 18
Views: 5,075
Posted By SoLoRiZe
Hi Daz, Ok I switched the Encoders over...

Hi Daz,

Ok I switched the Encoders over lastnight so:
MP3 is on Encoder 1
AAC+ is in Encoder 2

I also turned of Zone Alarm and went back to Window Firewall
with the ports 8020, 8003 at 80...
Forum: Shoutcast Technical Support 23rd July 2011, 11:53
Replies: 18
Views: 5,075
Posted By SoLoRiZe
Ok, I 've had a look this morning and the MP3...

Ok, I 've had a look this morning and the MP3 stream has dropped out
about 5 times over night and this morning. :(

While the AAC+ stream has been up and running 100%, with no drop outs.

I was...
Showing results 1 to 25 of 82

 
Forum Jump