Old 9th February 2004, 10:19   #1
Dextro
Senior Member
 
Dextro's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 293
ml_www

Does anybody herr knows where it is?
It seams has it didn't make it out in 5.02.

Dextro is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2004, 12:56   #2
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
you know, someone _could_ code their own now the ml sdk is out there.

CraigF is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2004, 14:00   #3
inthegray
Major Dude
 
inthegray's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 704
Send a message via AIM to inthegray
Dextro: DJ Egg dropped the news a while ago

CraigF: If I knew diddly squat about programming, I probably would have been working on it all weekend. I'd love to see that thing out there and working, from what I've heard. I hope someone picks it up and does something great with it.
inthegray is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2004, 14:51   #4
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
i just think its a little overhyped. there is lots of room for additional development, and what is there is pretty much just a basis to add onto anyway. however, since its not actively developed, its pretty much easier to say someone else should just write something similar.

CraigF is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2004, 22:05   #5
Dextro
Senior Member
 
Dextro's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 293
I knew DJ Egg gave us that news inthegray but this things tend to get out someway

CraigF, hope someone ears you m8, I'm looking foward to this plugin.

Dextro is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2004, 23:11   #6
liquidmotion
Smokes Two Joints
Beta Team
 
liquidmotion's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: SFBA
Posts: 3,680
Send a message via ICQ to liquidmotion
i'll put out my customizable ml_www if i get permission :P

For a good time: shup | stashbox | my homepage
liquidmotion is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 00:06   #7
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,812
*drum roll*
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 00:50   #8
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,812
w00t!
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 02:45   #9
Veej007
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 349
kick ass.

problems, though, or maybe just things that i don't understand how to do:

1) is there a way for me to require authentication for remote control mode / administrator mode without having to get people who just want to stream to enter a password?

2) i could have sworn that i heard that we'd be able to transfer files with this too, not just stream. how do we do that?

3) is it compatible with itunes library sharing?

4) should other libraries on the lan that are sharing via ml_www be showing up in the media library? i know the hydra plugin does this...

5) how do i log out?

6) no way to enqueue a specific song? it's always gotta be either "enqueue album" or "enqueue artist?"

7) remote control mode has no controls for playback? play, pause, next, previous, etc.

8) then of course, the obvious issue -- i can't ever seem to actually play the streams. i keep getting a 404 error. is this because i'm trying to stream to and from the same pc? i don't get it.
Veej007 is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 03:11   #10
WHEREamI
Major Dude
 
Join Date: Jul 2002
Location: Wasabidev
Posts: 606
1) checkmark stream with blank name and pw

2) [download] link next to each song.

3) doubtful.

4) no. maybe someone can make a mod to do that though.

5) close your browser, or leave the page.

6) you can. look next to each song in remote control mode. [enqueue] link

7) unfortunately no... i found this lacking aswell. again, someone could mod it.
[edit] actually, i found that admin can do this from the playlist pane. [/edit]

8) dunno. haven't had that problem myself. i can stream to myself with no problem.
WHEREamI is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 03:17   #11
inthegray
Major Dude
 
inthegray's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 704
Send a message via AIM to inthegray
about to try it out right now!
inthegray is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 03:20   #12
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,812
There actually is 'playback' controls (and then some) in the
'remote control' mode > left pane, at the bottom
(requires 'admin control' in ml_www config).
But the refresh rate is currently coded to 5 secs,
so it makes it awkward to use.

The source code is included, so (thanks craig)
"in ml_www.cpp search for 'refresh', change the value, recompile"

There might be a sourceforge project in the pipeline soon, but for now, I suggest that people upload any modded versions (with source) to the sticky thread
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 03:33   #13
Veej007
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 349
still no controls for me

"enqueue" from remote control mode actually clears the playlist and starts playback instead of just enqueueueueueing
Veej007 is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 03:37   #14
inthegray
Major Dude
 
inthegray's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 704
Send a message via AIM to inthegray
so.. am i an idiot for not knowing how to work it.. or even find the readme...

i got up to configuring the plug-in, but that's about it...
inthegray is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 03:50   #15
inthegray
Major Dude
 
inthegray's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 704
Send a message via AIM to inthegray
nvm. i have l33t h4x0r3d it into doing my bidding.
inthegray is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 03:57   #16
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,812
Playback controls also require "enable authentication" to be checked in config.

Yeah, 'enqueue' is a bit funky.
Right click "stream" or "download" and copy it into Playlist > Add > url,
or just drag+drop from browser to wherever into playlist...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 04:03   #17
inthegray
Major Dude
 
inthegray's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 704
Send a message via AIM to inthegray
working great so far for me. my friend is testing the downloads and the streams off me, and it's transfering fine.

so, anyone want to post their IPs?

i'll be sure to post about this on the Winamp Unlimited site tomorrow morning. feel free to go there and read things you already knew!
inthegray is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 04:06   #18
Veej007
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 349
Quote:
Originally posted by inthegray
nvm. i have l33t h4x0r3d it into doing my bidding.
how?

some friends can see the list but streams give them 404 errors, i can't stream to and from my own computer, some people can't even get the "browse by artist" page to load, firewall might be blocking that port...

any tips, please hit me
Veej007 is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 04:10   #19
inthegray
Major Dude
 
inthegray's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 704
Send a message via AIM to inthegray
by l33t h4x0r3d, i actually mean i figured out the basic things that you all already knew, to get it to work (i.e. throw my ip into a browser to make it work).
inthegray is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 04:15   #20
Veej007
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 349
Quote:
by l33t h4x0r3d, i actually mean i figured out the basic things that you all already knew, to get it to work (i.e. throw my ip into a browser to make it work).
threw my ip into a browser, yes. "work," no.

Quote:
2) [download] link next to each song.
i don't see one.

Quote:
5) close your browser, or leave the page.
nope, logs me right back in automatically when i visit the page again. that's probably not winamp's fault though, something in the browser preferences (ie6) i'm sure. anyone know?

Quote:
6) you can. look next to each song in remote control mode. [enqueue] link
don't see one. only have "stream artist" and "stream album."

Quote:
7) unfortunately no... i found this lacking aswell. again, someone could mod it.
[edit] actually, i found that admin can do this from the playlist pane.
i didn't find that. what the crap!?
Veej007 is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 04:16   #21
seyss
Senior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Brazil
Posts: 138
what ml_www means?
seyss is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 04:21   #22
seyss
Senior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Brazil
Posts: 138
nevermind i figured out.. holy shit what a fockingsome plugin
seyss is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 06:38   #23
WHEREamI
Major Dude
 
Join Date: Jul 2002
Location: Wasabidev
Posts: 606
Veej007:
--[download] link is only in Stream mode after entering a search query or clicking an artist name.
(see the links at the very top. if there are none, then you are admin, or current login only has permission for one of those modes)
--[enqueue] link is in Remote Control mode and admin mode after query.
--playback control is at the bottom of the playlist frame (left side) only when logged in as admin.

if you see none of these in any case, then, perhaps you have some old version?? otherwise, i'm stumped.

as for your logout problem: yah, probably ie6 stupidness. i use mozilla, so i don't have to deal with it. though, when i close ie, it forgets the logon; when i nav back to it, it keeps the login.

~WHEREamI
WHEREamI is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 07:11   #24
Veej007
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 349
i get this every time, don't get why it's not working
Attached Images
File Type: jpg bloody hell.jpg (45.5 KB, 613 views)
Veej007 is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 08:59   #25
WHEREamI
Major Dude
 
Join Date: Jul 2002
Location: Wasabidev
Posts: 606
i notice there's no login: pass in the url... did you perhaps change config after equeueing the streams? if so, try again. dunno. that's my only idea there. sorry you're having so many problems
WHEREamI is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2004, 11:37   #26
liquidmotion
Smokes Two Joints
Beta Team
 
liquidmotion's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: SFBA
Posts: 3,680
Send a message via ICQ to liquidmotion
http://forums.winamp.com/showthread....93#post1271493 << added the customizable version of ml_www.

For a good time: shup | stashbox | my homepage
liquidmotion is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2004, 08:11   #27
phatbasturd
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4
So, what i am doing now is I am still streaming my music using shoutcast and using ml_www to jump to different songs. Is there any way to do this with just ml_www or is this the way to do it. Thanks for the help in advance
phatbasturd is offline   Reply With Quote
Old 19th February 2004, 23:22   #28
WHEREamI
Major Dude
 
Join Date: Jul 2002
Location: Wasabidev
Posts: 606
nope. that would be the way to do it. good job!
WHEREamI is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump