Old 19th April 2006, 20:04   #1
kzuse
Senior Member
 
kzuse's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: (D)
Posts: 480
Send a message via ICQ to kzuse Send a message via Skype™ to kzuse
How to make Winamp play WMV files.

I have a problem playing WMV files.

I have reinstalled a fresh Windows ME last weekend and installed Winamp before i set up my internet connection. So the checkbox "Download and install codecs" in the installer was useless to me.

Now I find that Winamp won't play WMV files, it crashes when trying to do so. Now I've installed "K-Lite mega codec pack", what made Winamp play all the other formats like DivX, XVid, MP4, MOV and so on very fine.

But only WMV won't play. Note: I checked the option "Install Windows Media 9 VCM" in the K-Lite MegaCodec Pack installer. So I suppose it's installed...?

Okay, now Winamp tries to play WMV through the in_wm Plugin. What I did now was to add ";WMV" to the in_dshow extension list because I thought it would then use the newly installed WM9 codec that shipped with the KLite Codecpack. But somehow Winamp still tries to play these files through in_wm, anyway it will not crash in this case. It just won't play.

Remark that the audio is played correctly, I just do not see the picture.

So my question to you:

(1) What can I do?

(2) Is there an option to re-invoke the steps that are normally taken by activating the checkbox "Download and install..." in the Winamp installer without reinstalling Winamp?

(3) Do I have to install some other Microsoft WM runtime? Note that the whole thing must run under Windows ME!

(4) If yes to (3), where can I download it? I do not want to install Windows Media Player 9 or 10! (currently I have Version 7, that came along with that original Windows ME installation!)


It would be very kind of you if someone could answer (at least some of) my questions!

Thank you very much guys!!!

Best regards,
kzuse
kzuse is offline   Reply With Quote
Old 20th April 2006, 15:36   #2
kzuse
Senior Member
 
kzuse's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: (D)
Posts: 480
Send a message via ICQ to kzuse Send a message via Skype™ to kzuse
Any ideas?...
kzuse is offline   Reply With Quote
Old 20th April 2006, 16:55   #3
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Windows Media 9.1 Codecs (as installed by the winamp installer):

Win XP/2003: http://download.nullsoft.com/redist/wm/wmfdist95.exe
Win 98SE/ME/2k: http://download.nullsoft.com/redist/wm/wmfdist9.exe <--
Win 95/98FE: http://download.nullsoft.com/redist/wm/wmfdist71.exe


Other than that, your problems have probably all been caused by installing a codec pack, when all you probably needed for divx, xvid & mp4 was ffdshow, and QT_Alternative for mov
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 20th April 2006, 18:05   #4
kzuse
Senior Member
 
kzuse's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: (D)
Posts: 480
Send a message via ICQ to kzuse Send a message via Skype™ to kzuse
THANK YOU very much for the direct links, that was exactly what I needed. Works fine!

And no, I don't think installing that codec pack was wrong since I use it for a long period of time (I think since 1.36, and now it's 1.52) and I need some of the codecs for encoding. Of course ffdshow is contained in that pack and I use it!

(And of course I don't install all the other stuff in the pack, just some selected encoders, audio codecs, some tools and ffdsow).

Okay, now everything is fine again after my fresh re-installation... :-) [except that I am still awaiting the next version with ANSI/Latin ID3v2 tagging.... ]

kzuse
kzuse is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump