Old 27th August 2006, 09:22   #1
MASTER_GGGGG
Junior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 12
automatic change of preset according to the GENRE

one of the most annoying things is to change each time the preset yourself

i think that it will be much better if the there will be automatic change of the preset when loading different kind of music

according to the genre the preset will change


plz do it.
MASTER_GGGGG is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2006, 13:42   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
http://www.nunzioweb.com/daz/releases.html#27/08/2006

hopefully that will fit with what you need (if there's no match between the genre in the file and that in winamp's preset file you can have it keep the current EQ state or reset to a flat EQ - which is configurable).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2006, 22:05   #3
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,379
OK I am several day late here.

As usual you have done an awesome job DrO. Tested with complete success on MP3, OGG and WMA.

This has been added to the Equalizer Q&A Guide (click).

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2006, 22:09   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
not as late as MASTER_GGGGG is still

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2006, 23:03   #5
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,379
Hmmmm, Auto EQ settings are not saved. 'Auto EQ mode' and 'Reset to Flat EQ on no genre' are re-enabled upon restarting Winamp, despite being disabled previously.

No problems otherwise.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2006, 23:17   #6
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
give this build a go (altered saving to happen when the settings are changed and not on exit as it was doing).

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2006, 00:45   #7
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,379
Odd, issue still occurs. Tested on various installs of Winamp (5.24 clean also Lite - and 5.25 betas - Shared Settings "Old Winamp Behavior"). Occurs with classic and modern skins.

Looked for Auto_EQ entries in Winamp.ini and could not find any.

Anyone else?

Windows XP Home Edition with Service Pack 2
DirectX 9.0c
Dell Dimension 4550
Video NVIDIA GeForce MX 420 (nView disabled)
SoundMax Integrated Digital Audio (Analog Devices, Inc.)
Pentium 4 2.0GHz
256MB Ram

This is more of a bug report, than a fix request.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2006, 12:13   #8
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
hmm, that's strange unless i've got the dll to initialise to use the wrong path... i'll have a check whenever i get home tonight

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2006, 20:47   #9
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
http://www.nunzioweb.com/daz/releases.html#13/09/2006

and it seems my guess was right.. oops

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2006, 21:36   #10
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,379
Once again the bearer of bad news, you are probably going to hate me.

Good news - Settings are now saved.

Bad news - The Auto EQ function no longer works. However, reset on no genre does work.

As mentioned before, this is more of a bug report than a fix request. I have Auto EQ as an evaluation. Although I don't use it, it is still a great plug-in answering a wish/feature that has been requested many times. Good job.
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2006, 22:03   #11
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
give this a go (the function i changed for the settings was needed so that the plugin could know where the winamp.q1 file was - removing that obviously broke things, heh)

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2006, 22:17   #12
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,379
It Goes !!
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2006, 22:18   #13
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
yay, i really shouldn't try to multi-task too much, my 286 just can't cope too well with it

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2007, 05:41   #14
Adrian Currier
Guest
 
Posts: n/a
can you configure auto-eq for additional equalizer presets that you download from other people or make yourself? (so that you can make equalizer settings for genres that auto-eq doesn't already incorporate)
  Reply With Quote
Old 25th January 2007, 12:56   #15
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,379
Yes, if you save it as a default/user preset...
1. With a desired preset as the current, press the Presets button.
2. Save > Preset...
3. Give it a name and press Save.
A couple things to keep in mind, the preset should have the exact name of the genre to be "coordinated" with. Also, if you choose a preset name that is already part of the default/user presets, the older one will be overwritten by the newer one.

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2007, 17:22   #16
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,880
as a note, as and when time allows (other internal projects are taking up my time at the moment), i intend to allow for the mapping of presets to other presets as a customisable option (was meant to have done that over xmas but killing lego people was a lot more fun, heh)

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2010, 06:51   #17
krozen
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
How do you make it work ?, I downloaded and installed and it says is there ready to use (Enabled) but it doesn't work for me.
krozen is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2010, 10:09   #18
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,379
Make sure you have the latest version, Auto EQ v1.1 at the time of this reply.

In the Equalizer window, make sure that the reqular Auto presets is disabled. That will prevent the plug-in from being overridden.

The plug-in matches the genre tag to the preset name. In other words, if a media files has a Rock genre, the Rock preset will be loaded, Jazz genre will load Jazz preset, Blah genre will load Blah preset and so on. However, it has to be a exact mach, example: Country Rock genre will not load a Country preset.

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2010, 08:21   #19
soullesssoldier
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 32
So glad I found this. I can finally leave EQ alone! Thanks DrO, you are amazing!
soullesssoldier is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Wishlist

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump