Old 25th April 2007, 21:00   #1
ComradeAvocado
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4
5.34 Not Displaying Track Length?

So yeah, just downloaded 5.34 last night, installed it properly, and what have you. And now on probably a hundred tracks or so within the media library, the length of the track does not display. In some cases, it's an entire album (The Crane Wife, Live At Leeds) in others, it's just a handful of tracks from an album (Beatles Love). And then there's one lone Beatles track that doesn't display the artist title at all.

I've reinstalled a few times, uninstalled, etc and so forth, and still the same tracks have the same problems. No idea why. It's mostly just really damn annoying. All I know is that the previous version was fine, and now on 5.34 this is screwy.



ComradeAvocado is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2007, 21:10   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,862
What file format are they?
mp3, wma, ogg, wav, m4a, flac, other?

Have you installed any 3rd-party plugins?

Does the length show if you right-click the ml entry and select 'read metadata on selected items'?

Can you upload a sample file to eg. sendspace.com or mediafire.com and post the download link here?
(we'll need a sample file if we're going to be able to reproduce the problem, because as it stands, we can't).
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2007, 21:26   #3
ComradeAvocado
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4
They're all mp3s. No 3rd party plugins, as it's off a fresh install. And now, upon testing it, reading the metadata doesn't seem to do a single thing. It flashes a quick message (Progress: Reading metadata X out of Y) after yet another un/reinstall. Then nothing. Earlier, I looked, and it opened fine, but I don't recall as to whether or not it displayed the track data correctly.

I'm uploading a track right now.
ComradeAvocado is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2007, 21:30   #4
ComradeAvocado
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4
http://www.sendspace.com/file/53qe4o

Voila
ComradeAvocado is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2007, 22:07   #5
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,862
Ok. Problem reproduced.
It will be looked into...

Thanks.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2007, 22:20   #6
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,862
Basically, it's a problem caused by embedded cover art in the id3v2 tag

Header found at: 32726 bytes
which is beyond the bounds of where winamp/in_mp3 checks.

For now, you could remove the coverart from the id3v2 tag (with eg. wmp)
and just store eg. cover.jpg in the containing folder instead...
(or embed smaller images instead of 30kb ones, heh)

Note that the bug is fixed for the sooncoming Winamp 5.35.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2007, 22:37   #7
ComradeAvocado
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4
Oh, wow. Never would have thought to check that out. Yeah, I use iTunes to generally organize my music (pretty much just for the portable sucker) and use that to imbed the artwork because I'm compulsive like that, haha. Makes sense.

Thanks a bunch, I appreciate it.
ComradeAvocado is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2007, 15:11   #8
Haylel
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 1
thank you!
i just had this same problem, mystery cause was driving me crazy....
Haylel is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2007, 16:50   #9
cormano
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5
i'm also having this problem, the weird thing is that up until a few days ago the tracks had their length and it wasn't until yesterday that they disappeared.

might've had something to do with it, but a few days ago also for some reason my playlists disappeared from my media library but i recovered them from the plugins/ML folder. the track lengths were shown when i recovered them, but again, yesterday they just randomly disappeared.
cormano is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2007, 02:12   #10
elislider
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 10
so what changed in winamp that caused this to be a problem? ive never had this problem until now and ive been using winamp for... 6+ years?

some of the mp3s i have that didnt display the album art, i tried removing the album art and the track info would display. some of them were fixed after re-adding (continued to show track length) and some reverted to not displaying length after readding the art. i use mediamonkey to manage all the album art for my mp3s
elislider is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2007, 03:35   #11
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,862
Quote:
Originally posted by DJ Egg
Note that the bug is fixed for the sooncoming Winamp 5.35.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump