Old 5th June 2002, 06:46   #1
3xp0
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: USA
Posts: 11
Send a message via ICQ to 3xp0
Can't make it work =(

Hi everybody!
I installed server... I guess configured it right, but when I'm starting it evereything seems good, before somebody would try to connect... then I got message that server unavailable, disconnecting.
Also I didn't understand how to make list for playing?
3xp0 is offline  
Old 5th June 2002, 17:43   #2
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
From what you have described it sounds like there is no source connected to the server. You need a source and this is usually in the form of Winamp with the SHOUTcast DSP. This will allow you to broadcast whatever Winamp is playing so you would make a playlist in Winamp and play that to broadcast a list.

Tom
Tom is offline  
Old 5th June 2002, 18:54   #3
3xp0
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: USA
Posts: 11
Send a message via ICQ to 3xp0
Well, I made a usual list in Winamp... how I can make it play to server? I'm sorry... i'm lame =(
3xp0 is offline  
Old 5th June 2002, 19:02   #4
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
Here are the needed steps to get up and running. Verify you have done them or do them and see if that helps.

1) Download the DNAS. You can find it here: http://www.shoutcast.com/download/license.phtml
2) Run the file you just downloaded, this will install the DNAS.
3) Download the DSP. You can find it here: http://www.shoutcast.com/downloads/s...2b-windows.exe
3) Run the file you downloaded and this will install the DSP into Winamp.
4) In the Start menu find the "Edit SHOUTcast DNAS configuration" and change the password to something other then "changeme". You can also take this time to change your listener count and port base if you wish.
5) Open Winamp and load the DSP (Ctrl + P > DSP/Effect > Nullsoft SHOUTcast Source)
6) In the window that pops up go to "Output" highlight "Output 1" and press "Connection".
7) For the address leave it at localhost if the DNAS is on the same machine, otherwise put in the IP of the machine with the DNAS.
8) If you changed the port in step 4 then put the value you entered in here.
9) Change the password to what you entered in step 4.
10) Change the "Encoder" to 1.
11) Click on the "Encoder" tab.
12) Select "Encoder 1" and change the type to "MP3 Encoder"
13) Set the "Encoder Settings" to the quality you want.
14) Start the DNAS (Start > SHOUTcast DNAS > SHOUTcast DNAS).
15) Play a song in Winamp and press "Connect" under the "Output" tab of the DSP.

Tom
Tom is offline  
Old 5th June 2002, 19:42   #5
3xp0
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: USA
Posts: 11
Send a message via ICQ to 3xp0
Hi Tom!
Thanks a lot!
I guest it works... but I'm not sure... Can you try to connect please?
24.164.94.114:8000
3xp0 is offline  
Old 5th June 2002, 19:50   #6
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
Yeah it's up and running. You may want to add a title and all that other stuff when you get a chance. To do so in the DSP: Output tab > Yellowpages > Description field also you can fill in the other stuff.

Tom
Tom is offline  
Old 5th June 2002, 20:13   #7
3xp0
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: USA
Posts: 11
Send a message via ICQ to 3xp0
Hey! Thanks a lot Tom!
You're really big help! Thanks again!
3xp0 is offline  
Old 5th June 2002, 20:35   #8
3xp0
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: USA
Posts: 11
Send a message via ICQ to 3xp0
Top hi again!
I got another problem =(
Some people can connect, but some not... and I ahve this message:
<06/05/02@15:28:39> [dest: 194.183.181.18] starting stream (UID: 4)[L: 1]{A: WinampMPEG/2.7}(P: 0)
<06/05/02@15:28:47> [dest: 194.183.181.18] connection closed (8 seconds) (UID: 4)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
<06/05/02@15:29:58> [dest: 194.183.181.18] starting stream (UID: 5)[L: 1]{A: WinampMPEG/2.7}(P: 0)
<06/05/02@15:30:09> [dest: 194.183.181.18] connection closed (12 seconds) (UID: 5)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
<06/05/02@15:32:34> [dest: 194.183.181.18] starting stream (UID: 6)[L: 1]{A: WinampMPEG/2.7}(P: 0)
<06/05/02@15:32:46> [dest: 194.183.181.18] connection closed (11 seconds) (UID: 6)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
<06/05/02@15:33:02> [dest: 194.183.181.18] starting stream (UID: 7)[L: 1]{A: WinampMPEG/2.7}(P: 0)
<06/05/02@15:33:10> [dest: 194.183.181.18] connection closed (7 seconds) (UID: 7)[L: 0]{Bytes: 8192}(P: 0)
3xp0 is offline  
Old 5th June 2002, 20:58   #9
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
Give this link for people to try to connect to you: http://24.164.94.114:8000/listen.pls

As far as those entries from your logs those aren't errors. That is just a log of people connecting and disconnecting... although it does seem odd the same IP kept trying and only stayed on for a few seconds and only got 8192 bytes sent.

Tom
Tom is offline  
Old 7th June 2002, 06:30   #10
hottice
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 1
RAWR i did all those steps and it just wont connect, it says localhost i changed pw and made sure to put it in, i even tried a new port, it just says connection, disconnecting, connecting dissconnecting over and over
hottice is offline  
Old 7th June 2002, 20:04   #11
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
The DNAS is up and running correct? What does the log for the DNAS look like, any errors?

Tom
Tom is offline  
Old 17th June 2002, 19:58   #12
mynus
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Lawrence Kansas
Posts: 1
Send a message via AIM to mynus Send a message via Yahoo to mynus
ahhh I can't get anything to work it loggs on and starts broadcasting but I no idea were it's going or were I can accsess it, after it loggs on the the server moniter says...

<06/17/02@13:59:44> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error ()
over and over again, I'm behind a firewall but I was told there is some way to get everything to work. How do I get everything to work and what is not working right now I'm kinda confused
Tyler
mynus is offline  
Old 9th July 2002, 22:28   #13
icarus81187
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Georgia
Posts: 1
Send a message via AIM to icarus81187
Not connecting

I read the last post about not connecting and it does the same thing with me. Your reply didn't help... how can i stop it from doing the connecting... disconnecting... not connected thing?
icarus81187 is offline  
Old 10th July 2002, 19:25   #14
hubcap
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 11
i took ur 15 steps and got these errors
[yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak)
[yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (please type something else in the stream title/description field)
i asked a few friends and i cant figure it out...
hubcap is offline  
Old 10th July 2002, 19:44   #15
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
In the DSP: Output tab > Yellowpages > Type something in the Description field.

Tom

Tom is offline  
Old 10th July 2002, 19:56   #16
hubcap
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 11
ok got that fixed
im dumb got another problem...
http://my-ip:8000/listen.pls doesnt work they get page not found...
hubcap is offline  
Old 12th July 2002, 01:46   #17
hubcap
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 11
also i looked at my logs and ofund this...
[source] listening for connection on port 8001
my port is set for 8000 not sure if that helps...
hubcap is offline  
Old 12th July 2002, 02:37   #18
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
That means that the DNAS is waiting for a connection by the DSP. The port number shouldn't cause alarm. The source uses the PortBase + 1, so that part is normal. You had the DSP connected at one point to get the yp_add so that is not the problem. It might just be a case of getting your IP wrong. If you are getting yp_tch then find your station in the SHOUTcast yp and have a friend try to tune in that way.

Tom
Tom is offline  
Old 12th July 2002, 05:10   #19
hubcap
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 11
well i set it up and everything no errors
then i looked on the SHOUTcast site for my station and it didnt find anything...

also i get
[yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 24.188.123.195:8000) from the Internet, disable NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out))
i disabled my firewall so it cant be that and i have the right ip
hubcap is offline  
Old 12th July 2002, 05:13   #20
hubcap
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 11
<07/12/02@00:08:19> [source] connected from 127.0.0.1
<07/12/02@00:08:20> [source] icy-name:hubbies ; icy-genre:Punk Rock
<07/12/02@00:08:20> [source] icy-pub:1 ; icy-br:56 ; icy-url:http://www.shoutcast.com
<07/12/02@00:08:20> [source] icy-irc:#shoutcast ; icy-icq:0 ; icy-aim:N/A
<07/12/02@00:11:08> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak)
<07/12/02@00:11:08> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 24.188.123.195:8000) from the Internet, disable NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out))

thats what happens...

Get a hold of me!
AIM name: EK DiZzY
ICQ #:150512516
MSN: hubcapp@optonline.net
hubcap is offline  
Old 12th July 2002, 05:46   #21
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
Are you on a network sharing an internet connection?

Tom
Tom is offline  
Old 12th July 2002, 19:52   #22
hubcap
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 11
yea...
damn it gay network
hubcap is offline  
Old 12th July 2002, 20:08   #23
Tom
Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 4,491
You need to setup port forwarding on whatever is allowing you to share the connection (i.e. ICS, router, etc.) Take a look at the manual for info on setting this up and/or search the forums for your device since this may have already been covered.

Tom
Tom is offline  
Old 13th July 2002, 04:45   #24
hubcap
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 11
ok i read what i have to do and dont understand it... so instead of wasting your time... ill waste otehr peoples time!!!
http://forums.winamp.com/showthread....548#post619548

Last edited by hubcap; 13th July 2002 at 05:07.
hubcap is offline  
Old 18th July 2002, 07:14   #25
BigJuanTheFurby
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1
help?

I've followed the 15 steps that Tom posted, and I'm able to connect to myself, using the http://myip:8000/listen.pls. Granted, I only get about a 10 second loop, but it's enought to tell me I can connect.

Problem is, no one else can connect to my server.

I don't have a firewall running, I'm on a Cisco 678 set in bridging mode (which is a straight pipe to the connection, no NAT or routing or anything).

Any ideas?
BigJuanTheFurby is offline  
Old 22nd August 2002, 06:41   #26
Trinitrophenol
Junior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 17
Send a message via ICQ to Trinitrophenol
errr.... i got my own private domain from Selfhost... they say u can actually broadcast using dsp but i don`t know how to configure... can teach me ? thanks!
Trinitrophenol is offline  
Old 2nd September 2002, 18:52   #27
igeligel
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 4
Won't work anyway! HELP!


I'm behind a router in a LAN,
I mapped the ports 8000-8001 an serveral other, ALL TCP + UDP
I tried http://www.radiotoolbox.com/cantheygetin/ and :
"Reason Given: Connection refused
More about this error: This essentially means that the port is open to the internet but has no services associated with it. There is no firewall protection on this port."
If i connect my winamp to my server (running on the same PC) this message appears: "[yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 80.128.69.165:8000) from the Internet, disable NAT/firewall/ISP cache (Connection refused))"
The sever works intern from any other PC in my LAN but not outside???
A friend tried this adresses:
http://80.128.69.165:8000
http://80.128.69.165:8001
http://80.128.69.165
liverec://80.128.69.165:8000
liverec://80.128.69.165:8001
liverec://80.128.69.165
80.128.69.165:8000
80.128.69.165:8001
80.128.69.165


Need Help, Thanks !
igeligel is offline  
Old 3rd September 2002, 00:49   #28
Ventrue1980
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Houston, TX
Posts: 4
Send a message via ICQ to Ventrue1980 Send a message via AIM to Ventrue1980
ok I try to install it and it says winamp is not present in that directory. does it just not recognise winamp 3 or something?
Ventrue1980 is offline  
Old 9th September 2002, 19:19   #29
DamienD
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2
Hmm...I can only make a lan radio station. I tested that one but i don't really know how to make the whole thing online.

I think it has something to do with the ip addresses. Plz , someone help me.
DamienD is offline  
Old 14th September 2002, 02:58   #30
djspyder
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 9
Send a message via AIM to djspyder
Re: Won't work anyway! HELP!

i really need help..i have followe every step and still i cant do it... if you can help me my msn messenger is clanx43@hotmail.com and my aol messenger is clanx43...i really need help !!!!!
djspyder is offline  
Old 15th September 2002, 22:55   #31
djspyder
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 9
Send a message via AIM to djspyder
why shoutcast don't work on dsl......



why shoutcast don't work on a machine with dsl connect....
i tried on a machine of a 56k connection and it worked....

but on dsl don't.... why ?

djspyder is offline  
Old 20th September 2002, 22:27   #32
mtmouse26
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Oregon
Posts: 8
Send a message via AIM to mtmouse26 Send a message via Yahoo to mtmouse26
I downloaded the SHOUTcast DSP and tried to install it ( Using WinAmp3 ) and have the SHOUTcast server program installed ... Please help ...

What do I do now?? And what do I do next to get it running to be able to broadcast?? I run off a Cable Modem connection.
mtmouse26 is offline  
Old 5th October 2002, 06:01   #33
kenton23
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 4
Yeah i got the same problum, i have winamp3 and the isntaller wont reconize that winamp is installed.. if someone has these files not in the installer can you give us a link or put them on the web for us to DL couse this bites!
kenton23 is offline  
Old 17th October 2002, 04:47   #34
kaollasuu
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: ny
Posts: 1
Send a message via Yahoo to kaollasuu
I'm trying to run it but :S

ok...i followed the steps and fwded ports 80-81. at first the y-p was connecting to me and i could also connect myself but no one else could. so i changed the ports (all of them on fwd and in the shoutcast plugin and in the inf) but that definitely didnt work so i switch back to 80-81 and now its giving this msg.

<10/16/02@23:59:44> [source] connected from 127.0.0.1
<10/16/02@23:59:44> [source] icy-name:Everything and Anything...Almost ; icy-genre:Japanese, Chinese, English...all.
<10/16/02@23:59:44> [source] icy-pub:1 ; icy-br:24 ; icy-url:http://www.shoutcast.com
<10/16/02@23:59:44> [source] icy-irc:#shoutcast ; icy-icq:0 ; icy-aim:N/A
<10/17/02@00:03:32> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak)
<10/17/02@00:03:32> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 208.59.192.68:80) from the Internet, disable NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out))

any help would be greatly appreciated.

Last edited by kaollasuu; 17th October 2002 at 05:04.
kaollasuu is offline  
Old 20th November 2002, 03:20   #35
Nekochan
Junior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 4
Send a message via AIM to Nekochan Send a message via Yahoo to Nekochan
Why is it that when I start the server it gives me this:

<11/19/02@22:06:03> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (HTTP/1.1 400 Bad Request)
and then like when i send my friends to the url http://my.ip.here:8000/listen.pls they get a cant find the server or they get a timed out
Nekochan is offline  
Old 20th November 2002, 03:43   #36
FesterHead
Alumni
 
FesterHead's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Maui, Hawaii
Posts: 14,108
Quote:
Originally posted by Nekochan
Why is it that when I start the server it gives me this:

<11/19/02@22:06:03> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (HTTP/1.1 400 Bad Request)
and then like when i send my friends to the url http://my.ip.here:8000/listen.pls they get a cant find the server or they get a timed out
Do a SHOUTcast forum search on '400 bad request'.

Look for the post by jsd2k titled
bad request???

Look for the post by eth1k titled
[yp_add] yp.shoutcast.com gave error (HTTP/1.1 400 Bad Request)

FesterHead is offline  
Old 21st November 2002, 21:41   #37
Decat
Junior Member
 
Decat's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Bronx N.Y., USA
Posts: 8
Send a message via Yahoo to Decat
Tip 16:

You must first start up the "Shoutcast DNA GUI" server monitor before you connect with winamp.

I didnt know this and that is why all last night i kept getting Connect~disconnect~connect~disconnect and so on and so on and so on....



If I knew this info last night I would have saved myself a headach. hehe.
Decat is offline  
Old 25th November 2002, 04:47   #38
Goat26
Junior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 2
Send a message via AIM to Goat26 Send a message via Yahoo to Goat26
man what link do i give people the ip on does not work i think i might have changed a setting
Goat26 is offline  
Old 25th November 2002, 07:50   #39
FesterHead
Alumni
 
FesterHead's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Maui, Hawaii
Posts: 14,108
Quote:
Originally posted by Goat26
man what link do i give people the ip on does not work i think i might have changed a setting
Your DNAS link: http://yourserverip:yourserverport
Your listen link: http://yourserverip:yourserverport/listen.pls

It's difficult to say why the one you tried doesn't work if you don't tell us what you tried.

Here are a few guesses:
1. Your ip is dynamic
2. You're giving out the wrong ip

Fixes:
1. Get a static name for a dynamic ip at http://www.no-ip.com
2. Give out the right ip

Don't know your ip? With the DNAS machine, go to http://www.whatismyip.com and see wht gets reported.

FesterHead is offline  
Old 21st December 2002, 21:45   #40
Mugtoe
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Minneapolis, MN
Posts: 1
Send a message via ICQ to Mugtoe Send a message via AIM to Mugtoe Send a message via Yahoo to Mugtoe
admin login

I went to my status page on shoutcast, and I clicked on the admin login link. What is that for and how do I determine my username and password? Or is that not even something for me to click on? I've tried most combinations of passwords I can think of, but I'm not sure what it's connected with or if I'm even supposed to be going to that link.

Any help?
Mugtoe is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump