Old 23rd August 2007, 19:35   #41
MertcanKaya1991
Member
 
MertcanKaya1991's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: TÃœRKÄ°YE
Posts: 83
Great news This must be named 5.4. But i must say something. My album covers are all in tags. Are there any support for this?
MertcanKaya1991 is offline  
Old 23rd August 2007, 19:39   #42
Benski
Ben Allison
Former Winamp Developer
 
Benski's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,047
Quote:
Originally posted by MertcanKaya1991
My album covers are all in tags. Are there any support for this?
Yes
Benski is offline  
Old 23rd August 2007, 19:39   #43
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,784
Quote:
-Album Art support is still incomplete (more to come, eg. fetch art from online db)
-Currently looks for folder/cover/%album%.jpg then embedded.
embedded = from tags
DJ Egg is online now  
Old 23rd August 2007, 19:44   #44
MertcanKaya1991
Member
 
MertcanKaya1991's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: TÃœRKÄ°YE
Posts: 83
Very good news This must be named Winamp 6!!
MertcanKaya1991 is offline  
Old 23rd August 2007, 20:20   #45
flocksoft
Major Dude
 
flocksoft's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Italy
Posts: 695
Quote:
Originally posted by jerimiah40
DJ Egg - I opened up the preferences, and despite having run it previously, it says "Idle", and the scan button is available. So, I clicked it to re-scan, and it immediately said "Status: Error Initializing", and the button now reads "Pause". I went into Windows Firewall and added an exception for Winamp and tried again, with the same result. Is there a specific port that needs to be open at the hardware level?

/edit - And I've tried it with many songs, including different artists, genres, completely different decades, nothing has returned any results.
a shot in the dark: old Gracenote plugins require (for the first utilization, at least) General Preferences -> Select your Internet connection is different from Not connected to Internet value (other online services don't); so try to switch to another value if this is your case
flocksoft is offline  
Old 23rd August 2007, 20:23   #46
pjn123
Major Dude
 
pjn123's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: /\/¯¯¯¯¯\/\ , South-Africa
Posts: 1,030
Re: Winamp 5.36 Beta Preview 1 (Build 1500)

Quote:
Originally posted by DJ Egg
Winamp 5.36 Beta, Build 1500
-Album Art support is still incomplete (more to come, eg. fetch art from online db)
-Currently looks for folder/cover/%album%.jpg then embedded.
Hope Winamp will save the album art in the playing directory if its finished fetching it from the online db...

I think this should be called Winamp 5.4.... so cool.

EDIT
The Color Editor & Wasabi Console dont work in this beta....

ClassicPro© v2.01 : This plugin allows you to use cPro skins in Winamp. ClassicPro skins are all SUI skins and loads very quickly. ClassicPro skins is even easier to skin than Winamp Classic skins. A new layout have been added since version 2.
Download ClassicPro© ==== cPro Skins ==== ClassicPro© Homepage ==== SC Forums
pjn123 is offline  
Old 23rd August 2007, 20:42   #47
flocksoft
Major Dude
 
flocksoft's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Italy
Posts: 695
ML Import-Export is back!

as anticipated dy DrO in this post http://forums.winamp.com/showthread....70#post2198970 the popular ML Import-Export plugin works again also with classic skins
flocksoft is offline  
Old 23rd August 2007, 20:46   #48
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
cool, is good to have external confirmation the change made does work

-daz
DrO is offline  
Old 23rd August 2007, 21:06   #49
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
Hey, hadn't even noticed that yet


(too much new stuff nowadays, I can't keep up ;p )

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline  
Old 23rd August 2007, 21:40   #50
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
hahaha, nice one siebe

-daz
DrO is offline  
Old 23rd August 2007, 22:07   #51
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,784
Quote:
Originally posted by pjn123
Hope Winamp will save the album art in the playing directory if its finished fetching it from the online db...

EDIT
The Color Editor & Wasabi Console dont work in this beta....
If you right-click the album art icons in the Album Art view, there's already an option to "Get Album Art".

It currently actually DOES access the coverart.music.aol.com/amg database and saves as cover.jpg in the containing dir, but only if the album is in the database.

Hopefully, we'll eventually be able to access some other more complete database (no confirmation or guarantee of this yet) and get it to save as %album%.jpg instead....?

__________________________________________________


Re: Color Editor

I've added an Updates section at the bottom of the first post.

Includes link to updated Color Editor and Essentials Pack, Wasabi Console to follow...
DJ Egg is online now  
Old 23rd August 2007, 22:41   #52
martin.deimos
Android/UI Development
 
martin.deimos's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bavaria
Posts: 1,242
Send a message via ICQ to martin.deimos Send a message via AIM to martin.deimos Send a message via Yahoo to martin.deimos
can anyone confirm this?
http://stashbox.org/34321/10772401942-Color-Editor.png

WebSite: www.skinconsortium.com - Community for Userinterface Design & Coding
Skins: Click Here
martin.deimos is offline  
Old 23rd August 2007, 22:56   #53
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,784
Quote:
Originally posted by martin.deimos
can anyone confirm this?
http://stashbox.org/34321/10772401942-Color-Editor.png
No. Just some truncated text on some of the buttons for me
http://stashbox.org/34327/coloreditor.png

Note, the update doesn't include the .maki and .png files from the full Color Editor package, it only includes the updated .wac and .xml (ie. you need to already have the Color Editor installed first, then install the update after).
DJ Egg is online now  
Old 24th August 2007, 01:30   #54
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
Quote:
Originally posted by DJ Egg
[B]If you right-click the album art icons in the Album Art view, there's already an option to "Get Album Art".
Even with the current beta (build 1500)?
Am I perhaps missing something?



Are there any additional dependencies for such functionality? I have replaced all of the .dll files that appear to be related to Gracenote, yet still do not see any option to 'Get Album Art' when right clicking the empty thumbnails.

Cheers,
James
x
jmbattle is offline  
Old 24th August 2007, 01:40   #55
DBGARZA
Member
 
DBGARZA's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 63
where I have to unzip the coloreditor files?

Edit: Nevermind I found it how to make it work, thanks anyways
DBGARZA is offline  
Old 24th August 2007, 02:23   #56
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
Hello again,

A couple of additional things I have noticed:

- The installer does not install jpeg.w5s (or other image format loaders) when modern skin support is unticked. This file is needed for folder.jpg Album Art.

- The 'Display Show Info' option in ml_local appears to cause terrible instability when using classic skins.

- Connecting my 1st gen. iPod Nano (4gb) crashes WinAMP. I have so far been unable to test the improvements to pmp_ipod.

Cheers,
James
x
Attached Files
File Type: zip _crash.zip (12.3 KB, 396 views)
jmbattle is offline  
Old 24th August 2007, 02:43   #57
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,784
@jmbattle

Hmm... as far as I know, the 'Get Album Art' feature should be in build 1500, though I am using a slightly newer internal build, so I'm not entirely sure, heh.

But yeah, if that is the case, and jpeg.w5s, bmp.w5s, gif.w5s and png.w5s are missing from the Winamp\System dir, then that might explain things.

Thanks for letting us know....

EDIT: Ok, my bad. I've just been told that it's not in 1500.
Sorry, you'll have to wait for the next public beta.


btw, I can't reproduce any problem with 'Show Info' under classic skins.
Anyone else?
Attached Images
File Type: png albumart.png (65.2 KB, 312 views)
DJ Egg is online now  
Old 24th August 2007, 03:14   #58
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
Okay, thank you for confirming this.

Regarding the 'Show Info' issue, I never have this option displayed so it is not such a big problem for me. Perhaps it only occurs when modern skin support is not installed?

Cheers,
James
x
jmbattle is offline  
Old 24th August 2007, 03:47   #59
billyvnilly
Forum King, M.D.
 
billyvnilly's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Detroit burbs
Posts: 3,379
Send a message via ICQ to billyvnilly Send a message via AIM to billyvnilly
I get a crash just from selecting Visualization in the WA preferences.


[edit]any info on difference between plg and predixis... is it the same concept from a different group?
Attached Files
File Type: rar crash.rar (14.4 KB, 378 views)
billyvnilly is offline  
Old 24th August 2007, 05:28   #60
mynameisnobody
Senior Member
 
mynameisnobody's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Austria
Posts: 149
great build! Congratulations!
Thanks for implementing coverart
mynameisnobody is offline  
Old 24th August 2007, 05:47   #61
TH3ROOKIE
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Quote:
Originally posted by jmbattle

- Connecting my 1st gen. iPod Nano (4gb) crashes WinAMP. I have so far been unable to test the improvements to pmp_ipod.
x
I've connected mine (2Gb), and it works perfectly (iTunes not installed), Winamp asked me which version I have, after selecting, everything worked fine except when I'm transfering an album, the cover art does not transfer into the iPod. I'm seeing a blank cover on the iPod, and only for the albums that as a cover in Winamp (that I've transfered after putting a cover art in Winamp) when I'm playing the album.

- When I put a %album%.jpg in the album folder, it won't change if Winamp as already selected one automatically.

- Can't use the Play button on my keyboard (Microsoft keyboard with Fingerprint reader) when Winamp is down in the task bar. Stop, Prev and Next works. Latest Intellitype installed. Global Hotkeys Enabled.

- Rating an album gives it 5 stars everytime. Even if I choose 1 - 2 - 3 or 4 stars.

That's it

Tommy
TH3ROOKIE is offline  
Old 24th August 2007, 06:02   #62
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
Hmm... could it perhaps be a result of using a Japanese version of Windows?

James
x
jmbattle is offline  
Old 24th August 2007, 06:10   #63
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
Quote:
Originally posted by TH3ROOKIE
- When I put a %album%.jpg in the album folder, it won't change if Winamp as already selected one automatically.
Something similar here:
I decided to change a cover (by overwriting the old cover.jpg by a new one), and Winamp won't update to the new one.

"Read metadata on selected items" doesn't seem to help. Nor a Winamp restart.

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline  
Old 24th August 2007, 06:24   #64
ernstblaauw
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10
Winamp Playlist Generator does not work for me. The first time I started WinAmp, I went to the preferences dialog and pressed 'start'. However, scanning took long, so after an hour or something, when I exitted WinAmp, the scanning process was not finished yet.
The next time I started WinAmp I looked again to the preferences dialog. It sais: "error initializing", and does nothing...

[Edit -> DJ Egg]
See my relevant post on page 1
ernstblaauw is offline  
Old 24th August 2007, 06:34   #65
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
Quote:
Originally posted by billyvnilly
I get a crash just from selecting Visualization in the WA preferences.
the only cause we saw of that before beta release was due to gen_nunzio not supporting a change made to the way that vis plugins work (gen_nunzio was fixed for this but the vis plugin's need some tweakage still) but then i can't look in the rar here at work so not sure where the crash is faulting in

-daz
DrO is offline  
Old 24th August 2007, 06:35   #66
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
Local AlbumArt is working nicely here using the standard 'folder.jpg' filename.

Cheers,
James
x
jmbattle is offline  
Old 24th August 2007, 07:48   #67
martin.deimos
Android/UI Development
 
martin.deimos's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bavaria
Posts: 1,242
Send a message via ICQ to martin.deimos Send a message via AIM to martin.deimos Send a message via Yahoo to martin.deimos
I have uploaded a complete coloreditor installer - see 1st post for the link.
The bug i mentioned was caused by a 3rd party plugin - will spend now some time to figure out which

WebSite: www.skinconsortium.com - Community for Userinterface Design & Coding
Skins: Click Here
martin.deimos is offline  
Old 24th August 2007, 08:24   #68
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
not first testing with a clean install, tsk tsk martin
saw your post just before i went to bed and wasn't sure if i'd messed up the compile or not (which would have been strange since Egg confirmed it worked ok)

-daz
DrO is offline  
Old 24th August 2007, 09:19   #69
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
Okay, I renamed the ipod_control folder on my Nano, initialised a new database and pmp_ipod successfully mounts the ipod.

Is there some incompatibility with the ml_ipod database?

Cheers,
James
x
jmbattle is offline  
Old 24th August 2007, 09:40   #70
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
Quote:
Originally posted by jmbattle
Is there some incompatibility with the ml_ipod database?
If both are compatible with itunes, id have assumed not. But both utilize the database differently, and there is always the potential of a race condition causing corruption. best bet is to use one, or the other, not both.

CraigF is offline  
Old 24th August 2007, 09:45   #71
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
Well, here is the database which fails, for what it is worth.

Cheers,
James
x
Attached Files
File Type: zip itunesdb.zip (56.3 KB, 239 views)
jmbattle is offline  
Old 24th August 2007, 09:47   #72
cybermarz
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Netherlands
Posts: 73
Awesome

Wow, this is awesome! The album art support really "kicks the Llama's ass"

Been nagging the devs since 2003 for this functionality!

Only for a nice off-line "playing album art" I still use Cover&Tag

[v2.0?] http://www.winamp.com/plugins/details/138565
[v3.30] http://www.angelfire.com/blog/richte...l/plugin5.html
cybermarz is offline  
Old 24th August 2007, 10:49   #73
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,784
@cybermarz
As stated in the first post, Album Art support is still incomplete.
There's much more to come yet :-)

@ernstblaauw
For solution, see link to post I've edited into your post.

@billyvnilly
Crash is caused by an older version of One For Nunz plugin.
I've edited a link to newer version into DrO's reply above.

@TH3ROOKIE & siebe83
Hmm, interesting. It always sees folder.jpg first, so it won't see any new cover.jpg if folder.jpg exists, and it won't see %album%.jpg if cover.jpg exists, etc.
However, it should see a newer folder.jpg....
I suspect it's a cache related issue.
For now, with Winamp closed, you could just delete the art*.* files in the Plugins\ml folder (art.dat, art.idx, art_60.idx/dat, etc).
DJ Egg is online now  
Old 24th August 2007, 13:06   #74
DummyDDD
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 33
If you install the new beta without modern skin support (or whatever it is gen_ff does) it will produce the following error message (at least on my system):
"DDE Server Window: winamp.exe - Component not found
This program could not start, as tataki.dll was not found." with an ok button. When I hit Ok the error message disappears and winamp goes on to work as it is supposed to. I would guess that the error message displays, because you still need to fix up some things, from moving the rendering code from gen_ff.dll to tataki.dll.

I'm running vista home premium with the latest drivers.

[edit]
I just realised that the media library doesn't work either, so I tried extracting tataki.dll from the installer to the winamp dir, and things started working again, so it's probably just a bug in the installer script
[/edit]
DummyDDD is offline  
Old 24th August 2007, 13:34   #75
martin.deimos
Android/UI Development
 
martin.deimos's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bavaria
Posts: 1,242
Send a message via ICQ to martin.deimos Send a message via AIM to martin.deimos Send a message via Yahoo to martin.deimos
Quote:
Originally posted by DrO
not first testing with a clean install, tsk tsk martin
saw your post just before i went to bed and wasn't sure if i'd messed up the compile or not (which would have been strange since Egg confirmed it worked ok)

-daz
I found out that no 3rd party plugin was causing this error, but my old studio.xnf (on both, win xp and vista)
i will try to figure out why... i probably was playing round with some of the xml and it got broken.

but i have a new error, can anyone confirm this: select a colortheme and push clone or create a new one - give it a name - push ok --> crash (on vista, xp should have none)

I will open a new thread for the coloreditor in a few mins, so we won't cross CE and WA

http://forums.winamp.com/showthread....hreadid=276400

WebSite: www.skinconsortium.com - Community for Userinterface Design & Coding
Skins: Click Here
martin.deimos is offline  
Old 24th August 2007, 14:24   #76
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
CraigF, yes, I agree, if the database works correctly on the iPod it should also work using pmp_ipod, regardless of which software (ml_ipod) was used to manage the music.

Furthermore, WinAMP should not crash when connecting an iPod.

Kind regards,
James
x
jmbattle is offline  
Old 24th August 2007, 14:59   #77
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
it's Winamp not WinAMP (sorry but that's a bug bear of mine when people name it wrongly) - it hasn't been WinAMP for years. (hope this doesn't come over badly but just had to say something so it's not personal)

-daz
DrO is offline  
Old 24th August 2007, 16:18   #78
will
Nullsoft Newbie (Moderator)
 
will's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Sheffield, England
Posts: 5,569
Quote:
Originally posted by jmbattle
CraigF, yes, I agree, if the database works correctly on the iPod it should also work using pmp_ipod, regardless of which software (ml_ipod) was used to manage the music.

Furthermore, WinAMP should not crash when connecting an iPod.

Kind regards,
James
x
Judging by the rash dump (although it was just a log file), I think winamp was mis-handling a problem in your ipod_control\itunes\PlayCounts or something in the artwork folder. Could you email them to me?

The database itself works fine for me.

DO NOT PM ME WITH TECH SUPPORT QUESTIONS
will is offline  
Old 24th August 2007, 17:01   #79
VortX
Member
 
VortX's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Santurtzi, Euskadi (Spain)
Posts: 57
Cover View shows incorrect ratings, both in large and medium size detail. In fact, 5 stars are always shown.
Attached Images
File Type: png screen.png (82.0 KB, 290 views)
VortX is offline  
Old 24th August 2007, 17:49   #80
retchless
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Canada
Posts: 97
Fantastic!!! I love the new album art features... I especially like that it reads embedded art as well. Can't wait to play with the next beta.

Any plans to have an option for the "get album art" feature to embed the art in id3 tags? I hope so!
retchless is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump