Old 18th October 2013, 12:22   #1
RonnyT1982
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
Can somebody help me please? // Kann mir jemand helfen?

Hello Shoutcaster,

now i have found the way to the forum. I'm very confused by programming a radio server ...
The last days i read an do and read and do ... and so on. But now about my problem.
I can not do it properly, shoutcast to install, so it works. The problem is: I can't connect as DJ to the server with sc_trans. My running System is CentOS 6.4 64bit. The stream runs, i can connect it with SAM or Virtual DJ. The AutoDJ (sc_trans) works too. Only something in the configuration seems to be bad. Now here is my configuration:

sc_serv config:

code:
;DNAS configuration file built with the SHOUTcast 2 Configuration Builder

configrewrite=0
maxspecialfilesize=30000000
songhistory=10
namelookups=1
maxheaderlinesize=2048
maxheaderlinecount=100
buffertype=0
fixedbuffersize=1048576
bufferhardlimit=16777216
password=example
adminpassword=exampleadmin
portbase=8000
requirestreamconfigs=1
yp2=1
log=1
screenlog=1
logclients=1
logfile=/home/shoutcast/sc_serv.log
w3cenable=1
w3clog=/home/shoutcast/sc_w3c.log
publicserver=never
metainterval=8192
ypaddr=yp.shoutcast.com
ypport=80
ypPath=/yp2
ypTimeout=60
ypmaxretries=10
ypreportinterval=300
ypminreportinterval=10
banfile=/home/shoutcast/sc_serv.ban
ripfile=/home/shoutcast/sc_serv.rip
riponly=0
savebanlistonexit=1
saveriplistonexit=1
maxuser=150
listenertime=0
autodumpusers=0

streamid=1
streampath=/listen1



sc_trans config:

code:
;Transcoder configuration file built with the SHOUTcast 2 Configuration Builder

configrewrite=0
streamtitle=+++ xxxxxxxxxxxx +++
streamurl=http://www.xxxxxxxxxxxxxx.com/
genre=Electronic
usemetadata=1
adminport=7999
adminpassword=exampleadmin
adminuser=admin
vuimagesuffix=png
vuimagemimetype=image/png
flashpolicyserverport=0
password=example
unlockkeyname=XXXXX XXXXXXXXXX
unlockkeycode=XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
log=1
screenlog=1
logfile=/home/shoutcast/sc_trans.log
public=0
uvoxradiometadata=0
uvoxnewmetadata=1
playlistfile=/playlists/music.lst
shuffle=1
xfade=4
xfadethreshold=10
playlists=/home/shoutcast/playlists/
archive=/home/shoutcast/archived/
calendarfile=/home/shoutcast/calendar.xml
calendarrewrite=0
djport=8005
djport2=8007
capture=0
applyreplaygain=0
defaultreplaygain=0.0
djreplaygain=0.0
capturereplaygain=0.0
calculatereplaygain=0
replaygainrunahead=2
replaygaindontwrite=0
enhancereplaygain=6.0
timemultiplier=1

djlogin_0=test
djpassword_0=testexample
djpriority_0=1

djlogin_1=test2
djpassword_1=testexample2
djpriority_1=1

endpointname=endpoint0
outprotocol=3
serverip=127.0.0.1
serverport=8000
uvoxstreamid=1
uvoxuserid=admin
uvoxauth=example
uvoxradiometadata=0
uvoxnewmetadata=1
encoder=mp3
mp3quality,=1
mp3mode=0
bitrate=128000
samplerate=44100
channels=2



calendar.xml config:

code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!--Calendar configuration file built with the SHOUTcast 2 Configuration Builder-->
<eventlist>
<event type="dj">
<dj archive="1">test</dj>
<calendar
startdate="2013/01/01"
/>
</event>
<event type="dj">
<dj archive="1">test2</dj>
<calendar
startdate="2013/01/01"
/>
</event>
</eventlist>



Can someone help me please...
RonnyT1982 is offline   Reply With Quote
Old 18th October 2013, 12:39   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,874
you've not said what your issue is (other than something doesn't work). also use the v2.2 DNAS from http://forums.winamp.com/showthread.php?t=373139
DrO is offline   Reply With Quote
Old 21st October 2013, 01:18   #3
RonnyT1982
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
Quote:
I can't connect as DJ to the server with sc_trans.
The system shows a password error.
RonnyT1982 is offline   Reply With Quote
Old 21st October 2013, 01:27   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,874
ok, that makes it a bit easier to try to work though things as to what the issue may be from what you've provided.

the most obvious thing is the indexes of the DJ options in the sc_trans config. indexes for options start at _1 and not _0 (as your config file shows). so anything set as ending with _0 needs to be changed to _1 and anything with _1 changed to _2 and so on. also ensure you're using the current versions of the tools as listed in http://forums.winamp.com/showthread.php?t=324877
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Tags
problem, sc_serv, sc_trans, stream

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump