Old 10th March 2020, 20:44   #1
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
Encoder hicks

Hi All

I am using 8 mount points with Shoutcast 2.6. The DNAS version is 2.6.0.753.
I have a premium account with Shoutcast and configured 8 stations.
I have put in all valid authhashes

When I change the Server to Public=Always, all my encoders are switching on and off and on and off ........

When I put the Server back to Private, the problems are over.

Working with 8 RadioDJ's version 1.8x and the RadioDJ Streamer.

Anyone here who can help me?

Thanks,

Ronald
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 20:46   #2
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 351
Hey,
Kind of sounds like an AAC failure.
Do you use AAC? Have you filed your license and UID?
LStratmann is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 20:48   #3
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
I am streaming MP3 320kbps
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 20:48   #4
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 351
Have you deposited your license code and your UID?
LStratmann is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 20:50   #5
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
What UID and where do you mean?
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 20:53   #6
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 351
That you see in your account. Look here: https://radiomanager.shoutcast.com/R...plan/your-plan
LStratmann is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 20:54   #7
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
Yes, I did. I see the stations appearing in the shoutcast directory, but the encoders are bumping on and off.
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 20:56   #8
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 351
So you put those two items in the config? Do you see anything in the logs from SHOUTcast or from the encoder?
LStratmann is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 20:58   #9
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
Sorry, but I am not quite following you. I created a plan, creaed the stations and authhashes. Put the authhashes in the config of each stream and did put the server on public=always after that.
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 21:01   #10
LStratmann
Senior Member
 
LStratmann's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Location: Germany
Posts: 351
Yeah, but you're hosting the stream, right? Do you have any logs of why the encoder is permanently losing connection? It's a new problem.
LStratmann is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 21:05   #11
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
To unlock the Premium features, add the following lines (using the above values) to your sc_serv.conf configuration file: userid=YOURUSERID licenceid=YOURLICENCEID

I think you mean this.

I am just a user of a Shoutcast Server, provided by a hosting party.

I did try it twice last week, so I have to check if there are any logs IO can find.
Can I edit the sc_serv.conf myself?
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2020, 21:20   #12
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
I have asked my service provider to change the Servconf. Thanks for your help
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2020, 13:51   #13
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
The server.conf is adjusted. I thought everything was going ok now, but after a few minutes the hickup problems started again. You can see the encoders disconnecting and connecting working 5 seconds and then disconnecting and connecting again, and again, and again ....

Anybody who knows how to solve this problem?
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2020, 14:09   #14
NJK
FRYSK BLOED TSJOCH OP- FRISIAN
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 15,427
hows the bandwidth at the service provider
how about a trace to the service provider or ask them to provide you with info that the problem isn't on their side?

and is your upload enough to provide the signal to that service provider?

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.

Nope, it's not a radiostation just a non stop darkwave music stream

WINAMPSHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2020, 14:18   #15
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
When the Server is Private there are no problems.
Bandwidth is not an issue, not on my side and neither on the provider side.
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2020, 16:23   #16
NJK
FRYSK BLOED TSJOCH OP- FRISIAN
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 15,427
Quote:
Originally Posted by DutchmanX1960 View Post
When the Server is Private there are no problems.

settings?

if the hick ups are not there when the setting is private and when they are there if it's public it isn't a shoutcast issue but most likely a problem in the configuration on the host side

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.

Nope, it's not a radiostation just a non stop darkwave music stream

WINAMPSHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2020, 08:50   #17
DutchmanX1960
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 10
I downgraded to DNAS 2.5 and replaced the auto hashes. Everything is fine now.
DutchmanX1960 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Tags
hick ups, mount points

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump