Old 19th May 2022, 13:14   #1
69music
Junior Member
 
Join Date: May 2022
Posts: 1
no sound

Hi,
Im new to winamp, ex itunes user. My PC is a windows 10 and phones / tablets are androids. searching around, winamp was best bet. installed it today on PC, latest version .ponted it at my music file, no problem. made a playlist. Ready to rock!!! click play button ... no music .... nothing but a message "restart playback". rightclick a song on the playlist, it picks it up and names it in the playbox but does not play.
69music is offline   Reply With Quote
Old 22nd May 2022, 04:03   #2
musicf8
Major Dude
 
musicf8's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 837
what format is the song? does it have DRM? what output plugin are you using?

Current Setup: Windows 10 Pro, Sound Blaster Z, Logitech Z-5500, Winamp v5.666.3516

Get wacup
musicf8 is offline   Reply With Quote
Old 22nd May 2022, 08:48   #3
ChocolateAdventurouz
Senior Member
 
ChocolateAdventurouz's Avatar
 
Join Date: Oct 2021
Location: In a solar system
Posts: 164
I think 5.8 hasn't support for this type of AAC/M4A files from apple (i don't know the type). There was full-support in Nullsoft-AOL releases
http://forums.winamp.com/showpost.ph...&postcount=105

I think it is a 5.8 thing (codecs), as you said " installed it today on PC, latest version".

Also, can you check the output settings? I remember Directsound having issues.

If not, you can install 5.666 which has the proper decoders for AAC/M4A
ChocolateAdventurouz is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump