Old 22nd October 2013, 12:28   #1
kaecyus
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Cannot connect to Shoutcast web frontend.

I've been trying to wrap my head around getting SHOUTCAST working on a subdomain of mine (slr.snarkysuccubus.com) and I just can't seem to do it.

I unzipped the shoutcast dnas files to the root of the subdomain, and tried to turn it on with a default config, before messing with it just so I can see that I can get it working.

This is the output from PUTTY while I enable Shoutcast.

code:
login as: x
Using keyboard-interactive authentication.
Password:
Last login: Mon Oct 21 15:42:05 2013 from x.x.x.x.x.x.x
x@snarkysuccubus.com [~]# cd public_html/slr.snarkysuccubus.com/
x@snarkysuccubus.com [~/public_html/slr.snarkysuccubus.com]# ./sc_serv
2013-10-22 06:18:51 I msg:<***> Logger startup
2013-10-22 06:18:51 I msg:<***> version 2.0.0.29
2013-10-22 06:18:51 D msg:<***>
2013-10-22 06:18:51 I msg:***************************************************************
2013-10-22 06:18:51 I msg:** SHOUTcast Distributed Network Audio Server (DNAS)
2013-10-22 06:18:51 I msg:** Copyright (C) 1999-2011 Nullsoft, Inc. All Rights Reserved.
2013-10-22 06:18:51 I msg:** Use "sc_serv filename.conf" to specify a config file.
2013-10-22 06:18:51 I msg:***************************************************************
2013-10-22 06:18:51 I msg:[SHOUTcast] DNAS/posix(linux x86) v2.0.0.29 (Jul 31 2011) starting up...
2013-10-22 06:18:51 I msg:[MAIN] PID: 40690
2013-10-22 06:18:51 I msg:
2013-10-22 06:18:51 I msg:[CONFIG] Choose one of the detected config file(s) to load or
2013-10-22 06:18:51 I msg:[CONFIG] enter `x' to close this instance of the DNAS:
2013-10-22 06:18:51 I msg:[CONFIG] Note: Press `Enter' after choosing the config file.
2013-10-22 06:18:51 I msg:
2013-10-22 06:18:51 I msg:[CONFIG] [0] : sc_serv_simple.conf
2013-10-22 06:18:51 I msg:[CONFIG] [1] : sc_serv_debug.conf
2013-10-22 06:18:51 I msg:[CONFIG] [2] : sc_serv_public.conf
2013-10-22 06:18:51 I msg:[CONFIG] [3] : sc_serv_relay.conf
2013-10-22 06:18:51 I msg:[CONFIG] [4] : sc_serv_basic.conf
2013-10-22 06:18:51 I msg:
0
2013-10-22 06:18:59 I msg:[MAIN] Logger updating log file to use
2013-10-22 06:18:59 I msg:[MAIN] Loaded config from ./sc_serv_simple.conf
2013-10-22 06:18:59 I msg:[MAIN] Calculated CPU count is 16
2013-10-22 06:18:59 I msg:[MAIN] Starting 16 network threads
2013-10-22 06:18:59 I msg:[MICROSERVER] Listening for connection on port 8000
2013-10-22 06:18:59 I msg:[MICROSERVER] Listening for connection on port 8001



I try to access it on http://slr.snarkysuccubus.com:8000 and http://snarkysuccubus.com:8001 but to no avail. I am hosting this on an external server (site5 hosted), and while they offer a script installation service I'd rather be able to learn and do it myself. As far as I can see, I can't find an explanation as to why this problem exists. I've edited out the username and IP for obvious reasons.

Any help would be appreciated. =]
kaecyus is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2013, 12:53   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
first thing, use v2.2 (http://forums.winamp.com/showthread.php?t=373139) instead of v2.0.

secondly, have you opened (or requested it be opened by your host) to at least port 8000 from the internet the host machine you're using?
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump