Old 12th July 2020, 06:22   #1
julianpa
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Install issue

I've installed Winamp several times several versions on several computers. This time when I installed v 5.8 on a win 7 machine it apparently got installed as an administrator or something so that every time I open the program I have to click OK that I want to allow Winamp to make changes to my computer. Do I need to uninstall and re-install to get rid of that? If so what do I need to do differently next time so I don't re-create that pop up again?

TIA,

Julian
julianpa is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2020, 19:03   #2
CJ_Man
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Perth Australia
Posts: 168
Uninstall Winamp, then reinstall it into it's own top-level folder ie. C:\Winamp.
CJ_Man is offline   Reply With Quote
Old 27th July 2020, 17:23   #3
julianpa
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
I can try that. I know I never installed in any folder than the default one before and never had this issue. It's located in Progrram Files (x86) now.
julianpa is offline   Reply With Quote
Old 27th July 2020, 19:26   #4
Aminifu
Forum King
 
Aminifu's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Phoenix, AZ
Posts: 4,752
Beginning with Windows 7, Microsoft started putting restrictions on what programs can do when installed under the Program Files and Program Files (x86) folders. I'm now using Windows 10 and the restrictions have increased.

Bottom line, CJ_Man is right. To avoid these issues don't install stuff under the Program Files and Program Files (x86) folders.

Winamp Pro v5.666.3516 fully-patched - Quinto Black CT v3.1 skin
Windows 10 Home 64-bit v2004 desktop - Logitech Z906 5.1 speaker system
Aminifu is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump