Old 15th October 2007, 07:48   #1
JewelOfSoul
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Enqueue hotkey replaces Playlist

this has been happening since the previews version (5.33 i think) and it hasn't been fixed yet (this time using winamp 5.5).

problem with the enqueue hotkey (Shift+Enter):

just to try to make things clear-er:
playlist = playlist from media library
active playlist = songs in the Playlist editor (that are currently playing)

when i try to enqueue a playlist from my media library using the hotkey, it reproduces the playlist instead of enqueue it to the active playlist.

then let's say i want to enqueue many playlists from my media library, so i use the Up and Down arrow keys to select other playlists, but when i try to enqueue a playlist (using the hotkey), instead of enqueue it to the active playlist (or instead of reproduce it like i said before), either nothing happens or it replays the last playlist i enqueued.

sorry if it sounds confusing.
JewelOfSoul is offline   Reply With Quote
Old 15th October 2007, 14:19   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,827
What is your "Double click or Enter in Library" setting in:
Winamp > Prefs > Media Library > Library Options?

If set to "Plays selected items", then Enter = Play, Shift+Enter = Enqueue.

If set to "Enqueues selected items", then Enter = Enqueue, Shift+Enter = Play.

Alas, the menus are static, not dynamic.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 15th October 2007, 16:30   #3
JewelOfSoul
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
it's the default setting, that is: Plays selected item(s).
besides when you right click a playlist it says "Enqueue - Shift+Enter" so it should work, but it doesn't.
JewelOfSoul is offline   Reply With Quote
Old 15th October 2007, 17:16   #4
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,827
Hmm, actually, it seems as though the issue I referenced in my first reply has been addressed, ie. Shift+Enter now works as Enqueue no matter what that setting is.

Alas, I can't reproduce the problem.

Shift+Enter = Enqueue here for me, amd works always without fail.


[EDIT]


Doh!

Okay, I've reproduced it now.

Yes, it's borked.

I had "Enqueues selected items" selected for that option,
and Shift+Enter works fine as 'Enqueue'.

But when I change it to "Plays selected items" then Shift+Enter = Play
and yeah, Enter seems to do nothing at all.

Oops.

Copying this over to the internal bugtracker.

Thanks


For now, I suggest that you just use the right-click menu instead.
Sorry about that.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2011, 15:31   #5
GravAMP
Junior Member
 
GravAMP's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: USA
Posts: 45
I recently had a quite a bit of trouble when using the SHIFT+ENTER hotkey, mapped to the middle mouse button, it would randomly play the ML selection instead of enqueueing it.

I've found that disabling skinned context menus in 'Preferences > Media Library > Appearance Tab' fixes this issue. It also fixes a problem where the right-click menu will only show after several presses of the right mouse button.
GravAMP is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump