Old 5th December 2018, 10:15   #1
AlexOye
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Station Transfer to SHOUTcast

How can I transfer my station from a third party company to host directly on SHOUTcast directly.

I've been using SHOUTcast but through a third party server. I want to start dealing with SHOUTcast directly now. How do I do that without compromising the integrity of my station?
AlexOye is offline   Reply With Quote
Old 6th December 2018, 12:03   #2
gospelhits
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 11
You will hardly have any answers here. This forum nobody helps anyone, I at least never gotten any answers from the questions I've already asked here. If you really want to know, you'll have to break your own head ... kkk
gospelhits is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2018, 08:51   #3
AlexOye
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Hello GospelHits, thanks for responding to me.

However, how do you think I can solve this concern?
AlexOye is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2018, 09:31   #4
NurLutix
Member
 
NurLutix's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Germany
Posts: 90
What exactly do you mean? You are currently at a provider and would like to switch directly to SHOUTcast?

With the change, of course, you get a new StreamURL. Or do I get something wrong here?
NurLutix is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2018, 10:59   #5
NJK
Frisian Spamfighting Mod
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,793
Quote:
Originally Posted by gospelhits View Post
You will hardly have any answers here. This forum nobody helps anyone, I at least never gotten any answers from the questions I've already asked here. If you really want to know, you'll have to break your own head ... kkk

He Sunshine , you either help others or you don't reply at all
this is in no way helpfull for the threadstarter.

Do keep in mind that this is NO paid support but it's all volunteers here and since a few years it's been kinda dead around here.

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
**************************************************************************
forumrules
WINAMP
SHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old Today, 07:03   #6
AlexOye
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by NJK View Post
He Sunshine , you either help others or you don't reply at all
this is in no way helpfull for the threadstarter.

Do keep in mind that this is NO paid support but it's all volunteers here and since a few years it's been kinda dead around here.
Thanks for stopping by. However, could you please help with this issue at hand?
AlexOye is offline   Reply With Quote
Old Today, 07:08   #7
Klaas
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 41
I think migrating to Shoutcast Streaming Service or the DNAS won't be possible without at least a small downtime. You would have to register with Shoutcast, set everything up as you like and prefer it and when you are ready you would probably propagate the new streaming URLs.

If you are only doing live streaming you could run both streaming services at the same time, so I think, and switch off the old one as soon as your listeners have moved or you think it is the right time.
Klaas is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump