Old 24th January 2011, 20:08   #1
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,380
Send a message via AIM to MrSinatra
inconsistent m4a (mp4) tag handling

ok, i'm not certain this is a bug... however...

i have a handful of m4a files. in winamp, they all show a value in the "album artist" column.

however, in the newer mp3tag versions, the column for %albumartist% does not work for some of the files.

if i check "extended tags" on the files, i see that some m4a files have:

BAND

those don't work in mp3tag. while others have:

ALBUMARTIST

and those do work.

this suggests to me that winamp will use either/or when reading/writing. what i mean is that if it finds a "band" field in the m4a, it will use that for its own winamp DB. i'm not certain tho that it didn't also create some of them, b/c i think i made some AA entries "fresh" with winamp.

in any case, i think this is improper. winamp should not use either/or. it should use ONLY "ALBUMARTIST"

can Egg, DrO, or anyone shed some light here?

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Tags
albumartist, band, m4a, mp4, tags

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump