Old 21st November 2011, 00:17   #1
makasin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 10
Found a few bugs in the latest Milkdrop (2.24?)

When you press the F5, F4, and a few of those display keys, they no longer show the information of the said functions. They show it for a second maybe and go away. Its completely intermittent. Also, MD, for just a few presets that used to work, gives me the "error compiling ps2_0 shader, too many arguments" thing even though I have a Directx11 card. Could just be my drivers for both but just wanted to let you guys know.
I am using a Nvidia 570GTX with the 285.79 driver. Thanks for all the hard work and awesome visualizer. After 10+ years, it's still the best. Simply incredible
makasin is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2011, 19:31   #2
Nitorami
Major Dude
 
Join Date: Mar 2008
Location: Erlangen
Posts: 856
To overcome the "too many arguments" problem, press M during runtime and then select "upgrade preset's pixel shader version". Confirm, and don't forget to save.
The problem is related to presets which just utilised the 64 instructions allowed in shader model 1; a different compiler may generate 65 instructions instead. Shader 2 allows for 512 instructions, which solves this problem.
Nitorami is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2011, 20:55   #3
makasin
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 10
ok cool. is it a capital M? ill play around with it. what about the other problems? are these issues of my beta drivers or are they new bugs brought on by the new milkdrop?
makasin is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2011, 21:36   #4
Nitorami
Major Dude
 
Join Date: Mar 2008
Location: Erlangen
Posts: 856
Just press m, you'll see.
I don't know about the other issues, I have no problems with F4 and F5, but then, I'm still running XP, and I did not install the latest milkdrop version. Should try it out perhaps.
Nitorami is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2012, 21:47   #5
51Strong
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 80
I have no problems with f4 and f5 either. Wish I had known about the thing to fix the broken presets cause I deleted them.

I dont suppose you remember which ones had the issue ? I'd like to redownlaod and fix them.
51Strong is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2012, 07:00   #6
Nitorami
Major Dude
 
Join Date: Mar 2008
Location: Erlangen
Posts: 856
No I don't know, and on reading this again I am not sure whether my answer was correct ... the problem with the 64 instructions would throw a "too many arithmetic instruction slots" error rather than "too many arguments".
I seem to remember there was a discussion about this rather long time ago on this forum, ans someone made a script to automatically fix the problem. Not sure though.
Nitorami is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Visualizations > MilkDrop > MilkDrop Development

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump