Old 17th October 2011, 13:17   #1
valfader
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
White noise while playing FLAC

Sorry if this issue's already been covered in the FAQ, I couldn't find it anywhere.

I'm using winamp 5.621 and I have Nullsoft FLAC Decoder v2.4 installed. yet whenever I play FLAC files, the playback sounds interrupted and abrupt, kinda like white noise. I tried playing the same files on windows media player and it worked just fine.

any help appreciated!
valfader is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2011, 20:05   #2
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,207
Send a message via AIM to MrSinatra
how did u get WMP to play flac?

what other plugins do u have? post your onefornunz list.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2011, 21:26   #3
valfader
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
I didn't need to anything, it just plays flac fine... (using windows media player 12)

my winamp plugins:

sorry about the crappy screen cap.
valfader is offline   Reply With Quote
Old 17th October 2011, 21:29   #4
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,207
Send a message via AIM to MrSinatra
what happens when u uninstall chronotron and audioscrobbler? do the flacs play fine then?

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 21st October 2011, 20:43   #5
valfader
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
alright, I uninstalled chronotron and the problem was gone, FLACs played smoothly. then I tried re-installing it, and once I clicked "configure active plugin" the white noise came back.

am I really the only one facing this issue? I don't wanna have to stop using chronotron, it's so useful :/ is there maybe a similar plugin which I can use as an alternative?

thanks again
valfader is offline   Reply With Quote
Old 21st October 2011, 20:55   #6
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,207
Send a message via AIM to MrSinatra
i have no idea, what does it do?

try contacting the author and see if he'll fix it.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2011, 10:53   #7
valfader
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
yeah, guess i'll give it a shot.
and it's a plugin that can change the pitch and tempo of songs. I didn't have any problems with it back when I was using previous versions of winamp.
valfader is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Tags
flac

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump