Old 31st August 2004, 08:11   #1
yuckhil
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Minor cosmetics

Hello,
I do apologise if these concepts have been brought up before - I did search for about an hour before posting. My 200MHz desktop forces me to use Winamp's classic skin, and I have a couple of suggestions to improve its interface.

1. From the Equaliser's "Preset" button, change the items "Load", "Save" and "Delete" from sub-menu options to buttons on the subsequent pop-up window.
- Useful for finding elusive presets, and for deleting multiple (trashy?) presets.

2. For Winamp's integration with Windows Explorer (right-clicking supported filetypes), offer a 'cascaded submenu' option for the items "Play in Winamp", "Enqueue in Winamp" and "Add to Winamp's Bookmark list", in the style of WinZip, WinRAR, etc.
- Would reduce the clutter in the right-click menu.

Cheers!
yuckhil is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2004, 08:19   #2
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
1. I doubt that's ever gonna happen, since it would break thousands of classic skins. They would be useless if something like that changed.

2. Would be nice; but IF it's gonna be implemented, I'd like to see it as an option. I like the play and enqueue options to be accessible immediately instead of using a submenu (btw: as far as I know, the DEFAULT action cannot me in a submenu (i.e. play or enqueue). In that case, a submenu would save you the space of only one entry in the right-click menu.)

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2004, 08:20   #3
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,823
1. Buttons? What do you mean exactly.
If you mean anything which involves a bitmap/graphic, then no, it's not possible . . . not without breaking the entire classic skin database (ie. they will ALL need updating to include these button graphics).

2. Has been mentioned before, and would be relatively simple to implement . . . but I guess the devs prefer it the way it is (I know I do anyway) . . . but an option would be nice I suppose. It's probably do-able by editing a couple of reg keys/strings, and I might look into this at some point later today....
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2004, 08:37   #4
yuckhil
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
1. No, nothing graphic. Simple buttons like Windows' OK and Cancel.

Four buttons ("Load", "Save", "Delete", "Close") to replace the "Load"/"Cancel", "Save"/"Cancel", "Delete"/Cancel" buttons that currently exist.

I'm advocating integrating all 3 options into one dialog box (rather than 3 unique dialog boxes that display the same list of presets). Since the major change occurs in the subsequent window (which is unskinned... er, as far as I know), the only change to the EQ would be nuking the menu that opens upon clicking "Preset", which again is unskinned (I hope).

The point is, to allow browsing presets to find those long-lost goodies; and to allow multiple preset selection for deletion.

2. Gotcha. Saving one menu entry may not be worth the bother. I'd like the option, though.
yuckhil is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2004, 09:11   #5
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
1. Ok, I see. I misunderstood you in my first reply. Integrating the load/save/delete boxes into one makes sense, I think... I hardly ever use the EQ presets though, so I don't have any further considerations
(btw, those boxes are unskinned)

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2004, 00:06   #6
The_Mega_ZZTer
Junior Member
 
The_Mega_ZZTer's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: On the Internet
Posts: 20
Send a message via AIM to The_Mega_ZZTer Send a message via Yahoo to The_Mega_ZZTer
2. This is possible to do through the registry, though I wouldn't personally know how to do it . I don't think it's possible through the far too simple Windows File Associations dialog.
The_Mega_ZZTer is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2004, 11:35   #7
yuckhil
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
1. Yoohoo! Possible?

2. Sorry for bringing this up again, but besides the default action (either "Play..." or "Enqueue..."), the submenu also offers a crummy "Open" action, thereby cluttering the right-click menu with FOUR entries. As such, isn't possible to throw three (or any) of them into a cascaded submenu? Pleez?
yuckhil is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Wishlist

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump