Old 5th July 2010, 09:55   #1
Junior Member
Join Date: Dec 2001
Posts: 6
No keyboard messages when viz window is attached

I've got a visualisation plugin project I'm working on and I've encountered some odd behavior when the window is docked/attached to the winamp main window.

When the window is independent of the main window everything is happy; the window proc receives WM_KEYDOWN, WM_LBUTTON, WM_SIZE etc.

When the window is docked the mouse/window etc events are still received but WM_KEYDOWN and WM_KEYUP are never seen.

Is this the standard behavior? Some searching around didn't find anything (or much at all talking about attach and detaching of the viz window). I checked if DXGI/D3D was doing anything strange with the window but tried using an empty window and that was the same.

Plumbus is offline   Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 15:31   #2
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,877
it sounds like maybe your window is missing a style which is preventing it from acting correctly as a child and so doesn't get any messages. make sure you've followed the details in wa5vis.txt from the sdk and you can also have a look at the Milkdrop 1.x (this should be easier to follow from what i remember) or AVS source code to see how it's been done to allow keyboard events to work.

DrO is offline   Reply With Quote
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Developer Center > Winamp Development

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump