Old 21st July 2010, 18:06   #1
Geofjka
Junior Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 38
Send a message via ICQ to Geofjka Send a message via AIM to Geofjka Send a message via Yahoo to Geofjka
No Winamp display

Windows 7 Home Premium 64 bit
Winamp 5.58

When I start Winamp, I do not see anything on my monitor except for the icon in the task tray.
When I hover over the icon I see what looks like a small blue player with the vcr type controls at the bottom of it. Clicking on it does nothing
When I left click on the icon - Nothing
and when I right click - on the icon, there is a small window that lists the previous tracks

I just installed this version of Winamp on another computer using WinXP Pro. Much the same story when I start the program.
Both computers show, in the task manger, that Winamp is running.

How, can I get past this so I can get back to playing my music the way I like please?

Geoff
Geofjka is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 21:05   #2
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
Maybe this.
Quote:
From Common Issues section of the Troubleshooters Sticky...

Windows (main, ml, pl, etc) disappearing off screen:
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=164598
The 'disappearing off screen' link has "recovery" and prevention tips.

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 22:24   #3
Geofjka
Junior Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 38
Send a message via ICQ to Geofjka Send a message via AIM to Geofjka Send a message via Yahoo to Geofjka
Thanks,
I started ploughing through all the suggested fixes and then had a thought.

During installation there were two error messages.
The first was:
Script Failure. Press left mouse button to continue
Guru Meditation #001C 008306A9 Null object called
Big Bento/scripts/maximize.maki

And the next was a winamp installer window that said:
There was a problem installing components. CD Ripping/Burning may not function properly .."-1'

The Words "Big Bento caught my attention. So, I reinstalled using the old Winamp skin.

That worked and I can now use Winamp. It seems that there is something wrong with the Big Bento skin when one considers that the same problem and messages came up when installing on two different computers using different OS's. Both computers ran the previous versions of Winamp fine.

Is it possible to be notified when a fix is available please?

thank you.

Geoff
Geofjka is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 22:44   #4
JonnyMac
Moderator
 
JonnyMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 14,385
Winamp is compatible with Win7 and Vista. I don't think the issue(s) you are having is related to the current version of Winamp.

Make sure you are not running Winamp with a compatibility mode setting...
Right-click the Winamp desktop icon, select "Properties", then go to the Compatibility tab and uncheck everything
Compatibility mode can cause issues with Winamp, especially with Modern skins

When installing Winamp, it should be done in an administrator account (not a user account). Also, make sure that a previous installation of Winamp is not running at the time of install.

Additionally, the latest version of Winamp is 5.581 at the time of this reply.

Please do not PM me for tech support. Any request for tech support through PM will be ignored.
Read the Stickies
---> | | | | <--- Knowledge is power
JonnyMac is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 22:52   #5
Geofjka
Junior Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 38
Send a message via ICQ to Geofjka Send a message via AIM to Geofjka Send a message via Yahoo to Geofjka
Thank you.
All is well now.
Much appreciated.

Geoff
Geofjka is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump