Old 27th June 2014, 09:48   #1
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
Audiorealm's ancient crossfader plugin, anyone?

Hi all,
As simple as that, i desperately need that Winamp's old good crossfader plugin by Audiorealm, which frankly can't be found absolutely anywhere on the web. May be by some incredible chance, someone still have it, buried in some under grounded dusted folders, from 10 years ago, please share it with me.
Even just plugin's .dll and/or .ini files taken from your classic installed Winamp, on some old machine would suffice
Big thanks in advance!
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 10:04   #2
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
never heard of it. Have you tried SQR Crossfader? Bulletproof and very accurate.
Get it here in the FILES area.
https://www.facebook.com/groups/WinampEnthusiasts/

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 10:44   #3
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
Quote:
Originally Posted by djpete1959 View Post
never heard of it.
Quote:
Originally Posted by FesterHead View Post
I used SAM1.3 with a Winamp/DSP combo using AudioRealm's DSP stacker, AudioRealm's crossfader, and TomSteady for over a year with excellent results.

You can find the stacker and TomSteady using google, but good luck finding the crossfader.

Now, I use SAM2 exclusively for my stream. Superb crossfading (configurable in and out) and TomSteady included.

Quote:
Originally Posted by djpete1959 View Post
Have you tried SQR Crossfader? Bulletproof and very accurate.
Get it here in the FILES area.
https://www.facebook.com/groups/WinampEnthusiasts/
I haven't, and i will surely try it. Thanks a lot!
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 11:09   #4
Satuim
Senior Member
 
Satuim's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 105
You can see SQR, It was pretty good.
Their website is here: http://www.sqrsoft.com.ar/index.php?...namp&mode_id=0

Hey User! Are you using the latest update w/ The latest patches?
Just check, It won't take too long!

Download v5.666 build 3516
Download JTFE and in_mp3.dll Updates
Satuim is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 11:11   #5
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
but they don't have the 1.72 version there. 1.75 has issues.

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 11:42   #6
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
Yes, i was currently using the latest version from off. and indeed it has issues, i am not sure it even works, that's why i was thinking to try the Audiorealm's one. I'll give a try to the 1.72 version.
Thank you.
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 11:49   #7
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
1.72 is the best crossfader avail for Winamp. Sing out if you have any issues. I know it quite well.

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 12:19   #8
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
Nice, installed it, no issues, works, now if possible, would you share your best setup with me, my goal is trance / house live radio station, i would like a 5-10 seconds crossfade, with gap killer - on.
Thanks a lot.
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 12:28   #9
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
just use the presets. I dj with it for doof doof and top 40 songs and use default radio preset.
Switch off truncate tracks longer than ..
in Advanced and you're done.

The presets can be found in
Winamp/Plugins/ACF Presets
when digging to find the folder when selecting a preset from the settings panel
I also suggest playlist file remover which will remove the track once played. You may need to PM me for that as it's not readily avail as it is said to have some bugs.
None have effected me in 8 or so yrs of djing with it though.

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 12:44   #10
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
Thank you pete for assistance, done all that, now I'll analyze the result for few days. I'll PM you about playlist file remover.
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 12:55   #11
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
no probs

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 12:58   #12
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
you should not be using playlist file remover as it is not safe to use with current Winamp and Windows releases from the last few years and as i've explained to pete, i don't want people using it (what goes on in PMs i don't care, but posting about it publically is not what i want to be seeing and if it cannot be seen, i'm annoyed at seeing such things posted publically which i'm well within my rights to do as the author of that defunct plug-in).
DrO is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 13:02   #13
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
it does make it a tough one DrO when your plugin is the only one on Earth that does what it does. There is no other plugin I know of that removes the file after being played which is perfect for dj purposes.
Feel free to remove any of these posts.
:-(

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 13:30   #14
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
I used it years ago, and while it had random issues, it still was the only off its kind.
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 13:47   #15
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
Quote:
Originally Posted by djpete1959 View Post
just use the presets.
I have tried all presets, and i find them all to short for me, i would like to force the crossfade to 10 seconds, do you have an idea how to do that manually?
Thank you.
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 14:33   #16
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
in crossfade just adjust the level when signal drops...

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 14:53   #17
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
This is my setup:

Where do i apply that change?
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2014, 22:43   #18
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
very bottom only.
default is -9.
I would tr-7 or so and experiment

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2014, 06:24   #19
az0000000
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moldova, Chisinau
Posts: 53
Worked well, thanks!
az0000000 is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2014, 15:13   #20
djpete
Major Dude
 
djpete's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 940
whoohoo. great to hear

Cheers, Pete

Anything & Everything Winamp - All In One Place...
Winamp Enthusiasts Group
djpete is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump