Old 18th April 2007, 19:00   #1
loubymar
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 53
Could 2 ppl connect to radio?

Could my friend control the radio on his computer, with winamp n shoutcast on his computer, also would it be possible to keep the ip address the same, as the radio plays in media player on a web page or wud we ave to change ip address on the webpage?
loubymar is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2007, 20:00   #2
Wavestreaming
Major Dude
 
Wavestreaming's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: United Kingdom
Posts: 1,563
Send a message via AIM to Wavestreaming Send a message via Yahoo to Wavestreaming
If he has a static IP address, then it shouldn't be a problem.

If however, he has an IP address that changes - you should look at a dynamic DNS service like www.noip.com
Wavestreaming is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2007, 20:03   #3
loubymar
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 53
Yeh he got static IP address, how do i go about setting it up, he has downloaded winamp n shoutcast!
loubymar is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2007, 20:04   #4
NJK
The Frisian Spamfighter
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,867
Re: Could 2 ppl connect to radio?

Quote:
Originally posted by loubymar
wud we ave to change ip address on the webpage?
Oh sidenote

mind using English next time you ask a question.
Not everybody here has English as their native language.

If i'm not mistaken = WUD WE AVE =

translates to == WOULD WE HAVE ==??

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
**************************************************************************
FORUMRULES
WINAMP
SHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2007, 20:06   #5
loubymar
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 53
yes sorry about that!
loubymar is offline   Reply With Quote
Old 20th April 2007, 16:27   #6
loubymar
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 53
Can anyone help me on setting this up on my friends computer, do i give him my ip to put into output config on shoutcast? We not sure how to do it!
loubymar is offline   Reply With Quote
Old 20th April 2007, 23:15   #7
fc*uk
Moderator
 
fc*uk's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Atlantic Beach
Posts: 8,127
they key around here is to read and read and read....

anyway: http://www.allinternetradio.com/shoutcast.asp
fc*uk is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2007, 16:40   #8
loubymar
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 53
ok we have done this now and my friend can connect to the radio, but the whole point of this was so that if im not here he cud control radio, but i have to have shoutcast server connected on my computer, my computer wont be on when im not here, so is it possible for my friend to connect to my ip (so we don't ave to change url on site) when my computer is turned off?
loubymar is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2007, 20:32   #9
fc*uk
Moderator
 
fc*uk's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Atlantic Beach
Posts: 8,127
no. if you shutdown your computer, there is no way for a friend of yours to broadcast over your IP address.
fc*uk is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump