Old 30th August 2003, 23:47   #1
mbjun
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 15
Send a message via ICQ to mbjun
Geiss II Fullscreen Problem

Hello

When I run the fullscreenmode, the visualisation runs normally, but I experience white 3 pixels blinking at the firast pixel row.
What causes this problem?

My config:
Windows XP Prof.
WinAMP 2.91 Full
Geiss II Plugin
TransparentFX plugin http://www.draconpern.com/TransparentFX/index.html
MP3Pro Decoder plugin
http://www.mp3prozone.com/

nVidia GF4 Ti 4400 Multimonitor (1st-1200*1024*85Hz 2nd-1024-768-75Hz)

Thank you for ANY response

Ben
ben@iol.cz
mbjun is offline  
Old 30th August 2003, 23:54   #2
Rovastar
Moderator
 
Join Date: Jun 2001
Location: London, England
Posts: 3,632
Send a message via AIM to Rovastar
Does this happen with those other plugins off and/or removed. I dunno what the transparentFX one might do?

"Rules are for the guidance of wisemen and the obedience of fools"

Visuals - Morphyre www.Morphyre.com
Rovastar is offline  
Old 31st August 2003, 00:04   #3
mbjun
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 15
Send a message via ICQ to mbjun
More description

...the whole first pixel row (up) is blinking between black color and visualization backgroud (so nearly all pixels there are black, but three or four somewhere in the midle are white or other colored sometimes).
The unwanted artefact don't start immediatelly after fullcreen mode started but after some type of effect (I think that the "spray" effect with dots causes problem.)

Thanx for your time...
mbjun is offline  
Old 31st August 2003, 00:11   #4
mbjun
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 15
Send a message via ICQ to mbjun
....

Yes, it also happens when others plugins removed (I just did directory clean and fresh install)...

nVidia Detonators FX 4.5.2.3 Installed

Winamp "always on top feature enabled"
Winamp shows "in system tray only"
mbjun is offline  
Old 31st August 2003, 00:46   #5
Rovastar
Moderator
 
Join Date: Jun 2001
Location: London, England
Posts: 3,632
Send a message via AIM to Rovastar
Does it happen in windowed and desktop mode.

I saw a similar problem with another plugin Ben's Tripex 3 when was beta testing it back in the day and that turned out to be alignment problem for all machine. Here I do not get the problem so it is not that as it doesn't effect tthis machine I am using atm.

You could try you texel alignment properties for you card.

I am not on my computer at them moment (this it's a a crappy P700, Matrox G400) so it is from memory. There should be 8 setting 0-7 either odd or even. Probably by defualt on 4 try seting it to 3. (or it might be vice-versa any change it + or - 1). Ryan has been know to have a problem with texel alignment in the past so maybe thi sis case again although it is a long shot.

"Rules are for the guidance of wisemen and the obedience of fools"

Visuals - Morphyre www.Morphyre.com
Rovastar is offline  
Old 31st August 2003, 13:03   #6
mbjun
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 15
Send a message via ICQ to mbjun
....

The problem doesn't appeard in the window mode...
mbjun is offline  
Old 31st August 2003, 19:10   #7
Rovastar
Moderator
 
Join Date: Jun 2001
Location: London, England
Posts: 3,632
Send a message via AIM to Rovastar
WHat about fake fullscreen and try playing with the option. Other than that I dunno. ANd Ryan isn't doing any more stuff on the Geiss II plugin so I guess you will be stuck with it.

"Rules are for the guidance of wisemen and the obedience of fools"

Visuals - Morphyre www.Morphyre.com
Rovastar is offline  
Old 31st August 2003, 20:50   #8
mbjun
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 15
Send a message via ICQ to mbjun
Thank youfor help...

...actually you have an invention I haven't )

Fake mode will be probably less powerfull, but at least it is working and it gives peace to other monitors at multimonitor config.

Thanx
mbjun is offline  
Old 4th September 2003, 20:11   #9
Richman777
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 31
I have the same problem-
Geforce FX 5900 Ultra (Newest Card with newest drivers)
Fake fullscreen is ok but it just doesn't look as good--

Anyone know how to fix this?

Its not the computer-
AMD 3000, Gig of Ram, video card listed above.....its gotta be some seeting with the card or the prog....
Richman777 is offline  
 
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Visualizations > Other Visualizations > Geiss II

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump