Old 3rd March 2007, 22:14   #1
Gamesh
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Lithuania
Posts: 1
winamp 5.33 crash on missnamed audio file

I noticed that winamp 5.32 and 5.33 have the same issue. If the file is named say start.wav but actually the file content is mp3 encoded file:
Size: 1438840 bytes
Header found at: 177 bytes
Length: 90 seconds
MPEG-1 layer 3
128kbit, approx. 3746 frames
48000Hz Joint Stereo
CRCs: No, Copyrighted: No
Original: No, Emphasis: None
winamp upon start stops responding totally and just hangs,
instead of showing a message that it can't play the file or it is missnamed.
I have the most latest vga forceware v93.71
Windows XP Pro SP2 with latest updates.
DirectX 9.0c with recent updates.
audio card nforce integrated with latest drivers v6.86.
Gamesh is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2007, 23:34   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,824
I can't get it to crash or hang, but it's a known issue that current in_wave can't handle mp3-layered (riff) wav's (just skips over them here).

See link to sticky thread for known workarounds.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump