Old 8th September 2013, 21:35   #1
moodyda
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Car Bluetooth not seeing Winamp

I have just installed Winamp on my Samsung S4 and have some issues. This app is replacing Poweramp, because I just got tired of it and its useless shuffle system. When using with my bluetooth system on my LIncoln MKX there are no issues yet, but when using with my Lexus RX350 it is a different story.
When using on the Lexus I get info displayed from Pay Music while hearing music from Winamp. I've restarted and made sure Play Music was not running but still does not want to display info from Winamp. Cannot uninstall Play Music as it came on the S4. This was never a problem with Poweramp or even Fusion. Also, after installing the Washer extra got like 2000 pictures added to my picture library, any way to keep them separate?
I use Winamp on my desktop with windows 7 and I really like the UI so I would like it to work with my S4.
moodyda is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2013, 02:02   #2
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
it is all one the defaulting ends
as im sure poweramp probably had higher rights toward bluetooth compared to other players
now thats its uninstalled google music play is taking over as default

best way to probably resolve the issue is going into winamps settings
and checking the box where it says
"control the headset"
from experience this puts winamp at highest priority

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2013, 21:56   #3
moodyda
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Thanks. Will give it a try.
moodyda is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2013, 15:10   #4
JimmyJam79
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 3
I'm here for the same reason, and unfortunately I think Robdog is mistaken.

If you do a search on bluetooth, you'll find that this problem has been posted MANY times before, with nary a solution or comment from the Winamp developers...or at least one I've been able to dig up.

I've removed all music apps, including default Samsung, Google Play, etc. leaving Winamp as the ONLY media player on the phone, and the same error occurs. If you enable headphone controls, it should help you move throughout tracks, you just won't know what your listening to without looking at your phone.

It's a shame...I was all ready to whip the lama's ass and purchased the Pro-Version because I liked the Winamp so much over the years. However, now that I have a new car (GMC Acadia) and can't see what I'm playing, etc. I think i'll go back to using doubleTwist, which I can tell you first hand works.

FYI: The Spotify app has this same problem as well.
JimmyJam79 is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2013, 19:38   #5
JimmyJam79
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 3
In the interim, MixZing will work in your car (if you haven't checked it yet).
JimmyJam79 is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2013, 10:55   #6
moodyda
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Through extensive research and trial and error, I found the perfect solution. Rocket player is a phenomenal app that works well with all bluetooth devices. It comes free with an eq and for only $3.99 you get the 10 band eq.
moodyda is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2013, 14:57   #7
JimmyJam79
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 3
Unfortunately, Rocket player doesn't do Shoutcast, which I love in my car.
JimmyJam79 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp for Android

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump