Old 2nd July 2009, 19:33   #1
purinqui
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
DIRECTSOUND ERROR in WINDOWS VISTA, HELP!

hi guys, i have a problem with direct sound in windows vista.
The problem occurs when i'm listening some mp3 in winamp and i unplugged the device (headphones) to change for other device, ie. HomeTheater. The device works but WinAMp gives me: "Error creating DirectSound buffer. Error Code 88780096." at that point WnAmp will not produce sound.
To solution this problem i have to close winamp and open again, and WinAmp returns to normal operation.
both device works fine. the problem is with directsound apparently.
My system is:

Vista Ultimate x64

ASUS M3N72-D motherboard

Realtek® ALC1200 8 -Channel High Definition Audio CODEC
- Coaxial S/PDIF out ports at back I/O
- Support Jack Detection and Multi-streaming

DirectX Info (Version 10.0 , Long Version 4.09.00.0904)

DirectSound
Version 6.0.6000.16386
Speaker Configuration Stereo
Speaker Geometry Wide
Primary Device Speakers (2- High Definition Audio Device)

I use winamp 5.541 (x86)


Does anyone have any idea what would cause this?
thanks
Attached Images
File Type: jpg directsound error.jpg (66.1 KB, 371 views)
purinqui is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2010, 15:31   #2
kevthesinger
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 25
i got this too with a maya usb external sound card, works fine with media player

works fine with wave out on winamp , no joy on direct out, windows 7 latest winamp

help please

kev
kevthesinger is offline   Reply With Quote
Old 25th May 2011, 10:22   #3
kevthesinger
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 25
hi guys

i have uprgaded win 7 starter to pro onm my cheapo acer, maya usb works well now on directsound,

did the same with my more expensive sony, yet the error still exists.

kev
kevthesinger is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2011, 04:20   #4
glulfissesisp
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
DIRECTSOUND ERROR in WINDOWS VISTA HELP

Im experiencing the same problems. Anyone heard about an update to this?
glulfissesisp is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2011, 15:33   #5
kevin tyler
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 16
unfortuntely now both laptops will not do direct sound out on my maya, maybe because it has 2 sets of outputs??

kev
kevin tyler is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump