Old 21st June 2006, 21:38   #1
Spenlinhauer
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Brooklyn NY
Posts: 14
Send a message via AIM to Spenlinhauer Send a message via Yahoo to Spenlinhauer
5.24 & 5.23Freeze when changing streams

Ok I am going to attempt to describe the problem.
I can't tell if the program is just freezing or taking several minutes to change streams, but it appears that Winamp is not responding. Sometimes it "catches" up and changes streams, but long after I remembered that I tried to change the station.

I use winamp predominantly to play shoutcast streams.
I had this problem with 5.23 and just did a "clean" install of 5.24. There are NO plug-ins.
Installed, created 3 bookmark streams.
double cliked one - changes station, double click another, no response (keeps playing the current stream)
Click on a Tune-in icon on shoutcast website and suddenly it opens another copy of winamp and I have both streams playing.
Then suddenly the first copy changed to the second stream.
(at least 2 minutes have past since the click above)

Checking my event log provides this:

Event Type: Error
Event Source: Application Hang
Event Category: (101)
Event ID: 1002
Date: 6/21/2006
Time: 5:06:25 PM
User: N/A
Computer: SUPERSILVER
Description:
Hanging application winamp.exe, version 5.2.4.703, hang module hungapp, version 0.0.0.0, hang address 0x00000000.

Most likely from me ending the task.

I tried to find similar users on the forum having this problem, but could not figure out what to search for, nothing came up...

Computer:
XP Pro.
P4, 2.8ghz, 2 gig ram, Nvidea gForce 6600 video @ 1920x1200.
Tyan 875 chipset mother board, using MB sound output.

I can provide more info if needed.

SEPP!
Spenlinhauer is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2006, 14:55   #2
Spenlinhauer
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Brooklyn NY
Posts: 14
Send a message via AIM to Spenlinhauer Send a message via Yahoo to Spenlinhauer
More information?

Do I need to describe the problem better?

I'd love to know if this is a bug or if I am having other troubles....

SEPP
Spenlinhauer is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2006, 16:43   #3
siebe83
Forum King
 
siebe83's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 9,222
Sounds similar to the issues described here:
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=249085
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=249745

Perhaps a HijackThis log will give some insight (see here for instructions).

What are the URLs of the bookmarks? Do they refer to pls files on the shoutcast.com server?
What if you bookmark the actual stream URL instead? (by right-clicking the stream in the playlist editor > Send to > Add to bookmarks)

Good Winamp plugins by Joonas, DrO and shaneh.
If you're bored go here or, if the boredom is more serious, here.
siebe83 is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2006, 23:36   #4
Spenlinhauer
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Brooklyn NY
Posts: 14
Send a message via AIM to Spenlinhauer Send a message via Yahoo to Spenlinhauer
Fixed in 5.25

I know its still in beta, but for anyone else who finds this topic, the problem is fixed in beta 5.25.

Not sure what caused it or anything else, but the bug reports for 5.24 had several other users complaining about the same problems, so I just waited it out....

Good Luck.
SEPP!
Spenlinhauer is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Bug Reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump