Old 13th May 2008, 21:22   #1
Azkay
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 7
NSVCap Erroring.

I was bored, So I decided to try setting up a video stream of sorts, And came across this.

I downloaded SHOUTcast server, and NSVCap.
I followed about 3 different tutorials, And came out with this error. I tried googling it out, but it wasnt very helpful.

http://img48.imageshack.us/img48/4742/errcx8.png

I get that with NSVCap, Nor does it connect to the SHOUTcast server.

Any ideas?
If you need any more info, Just ask.
Azkay is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2008, 21:57   #2
wildex999
Senior Member
 
wildex999's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Norway
Posts: 397
I'd say your capturing device isn't compatible with nsvcap =/ What camera/capturer did you choose/use?
You might also want to try capturing to a file instead of a server, and see if that works.
wildex999 is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2008, 23:27   #3
Azkay
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 7
I tried my laptops builtin webcam, And WebcamMax.
Was trying to look for an alternative to having to encode the files.

Like; Encoding at runtime. Or something along those lines.
Azkay is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 07:14   #4
wildex999
Senior Member
 
wildex999's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Norway
Posts: 397
Yeah, but try using nsvcap and setting output to a file, to test your camera set-up. This way we will know if it is your camera/recording or if it is the connection with the server that causes the error.
wildex999 is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 14:25   #5
Azkay
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 7
Error with a file too.
I checked/unchecked some stuff.
The error seems to popup when I set it to capture audio.

If I uncheck that, It doesnt error.
But it doesnt connect to SHOUTCAST server.

Also, I dont know if the server is setup right, because when I go to the page, xxx:8000, It says the server is down.
Azkay is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 16:41   #6
Smelter
Major Dude
 
Smelter's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,141
Maybe the camera only outputs mpeg4, or maybe its BDA.

Maybe you have some broken codec installed.
Smelter is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2008, 19:50   #7
wildex999
Senior Member
 
wildex999's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Norway
Posts: 397
Ah, the sound... I had that error once too, dunno what fixed it. It might be drivers? Try choosing another audio device? OR maybe it is something completely else =/ I'm not sure on this one =( Can't really say I use NSVCap too much.
wildex999 is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 16:36   #8
Azkay
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 7
Damn.
Dont suppose you would know of any other streaming software for video?
Azkay is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2008, 16:55   #9
Smelter
Major Dude
 
Smelter's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,141
Red5 osflash.org

Best available
Smelter is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2008, 19:57   #10
Azkay
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 7
Thanks, Ill look into it.
Azkay is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast TV / Nullsoft Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump