Old 15th February 2005, 03:46   #1
Hairy Apple
Junior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Utah, USA
Posts: 28
Thumbs down Skin Clipping

Okay I have a skin that I'm making... and it's cutting off on the right side of the background... My Background image has a width of 370 pixels and a height of 150 pixels. Here is the code that I'm using in my scripts.. If you can find anything wrong with it let me know please..

PHP Code:
Player.xml:

<include 
file="player-elements.xml"/>
<
container id="main" name="Main Window" default_x="0" default_y="0" default_visible="1">
<include 
file="player-normal.xml"/>
</
container>


player-normal.xml:

<
layout id="normal" w="380" h="165" droptarget="pldr">
   <
layer id="MainBase" image="player.normal.background" x="0" y="3" sysregion="1"/>
</
layout>

player-elements.xml:

<
elements>
   <
bitmap id="player.normal.background" file="player/mainbase.png"/>
</
elements
I'm not quite sure whats wrong with it but I cant figure it out. Any help is appreciated.

edit:

Okay well I figured this one out after a couple minutes... Although I'd still like to know why it did this... To fix the problem, in player-normal.xml I added the attributes default_h and default_w to the layout which made the code look like this:

PHP Code:
<layout id="normal" default_h="165" default_w="380" w="380" h="165" droptarget="pldr">
   <
layer id="MainBase" image="player.normal.background" x="0" y="3" sysregion="1"/>
</
layout
When I deleted studio.xnf - this and reloaded winamp - this fixed the problem.

Last edited by Hairy Apple; 15th February 2005 at 04:11.
Hairy Apple is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2005, 08:34   #2
Mr Jones
Nothing to say...
 
Mr Jones's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 23,064
That's always been an issue, however always adding the correct tags to your layouts is a good idea.
Mr Jones is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2005, 01:35   #3
Hairy Apple
Junior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Utah, USA
Posts: 28
What do you mean "correct tags"?
Hairy Apple is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2005, 03:28   #4
dlinkwit27
has no CT
(Forum King)
 
dlinkwit27's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 13,235
Send a message via ICQ to dlinkwit27 Send a message via AIM to dlinkwit27 Send a message via Yahoo to dlinkwit27
not the wrong ones.
dlinkwit27 is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2005, 03:31   #5
Hairy Apple
Junior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Utah, USA
Posts: 28
Well I woulda figured that but it seemed like too easy of an answer....
Hairy Apple is offline   Reply With Quote
Old 16th February 2005, 08:17   #6
Mr Jones
Nothing to say...
 
Mr Jones's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 23,064
Quote:
Originally posted by Hairy Apple
What do you mean "correct tags"?
Well, as you have demonstrated to yourself...

code:
<layout id="normal" default_h="165" default_w="380" w="380" h="165" droptarget="pldr">


Is correct while,

code:
<layout id="normal" w="380" h="165" droptarget="pldr">



Was incorrect

So correct use of tags in this case fixed your problems.
Mr Jones is offline   Reply With Quote
Old 17th February 2005, 04:02   #7
Hairy Apple
Junior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Utah, USA
Posts: 28
Oh I understand now! Yay! Good explanation thank you... I feel enlightened now... I'll be Ali Hairy Apple Baba or something...
Hairy Apple is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Skinning and Design > Modern Skins

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump