Old 21st April 2006, 02:04   #1
pshooper
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Milkdrop illegal operation in win server 2003

I have searched and not found an answer to this, so please forgive me if there is one. I am running windows server 2003 enterprise fully patched with an ATI Radeon X800 GTO card. When I try to run MilkDrop 1.04d that came packaged with Winamp 5.21 it says "Plug-in executed illegal operation. Restart of winamp recommended(1)."

I have always been able to run MilkDrop in the past. This is a new machine and a new install of Winamp. The video card is also new. Has anyone had this problem and can help me with it? I have already configured the server for sound and video and I have been able to run R4, Advanced visualation studio, and Nullsoft tiny fullscreen just fine. Only Milkdrop fails and it always worked on server 2003 for me before. Any help?
pshooper is offline   Reply With Quote
Old 21st April 2006, 07:40   #2
redi jedi
Will code for food
 
Join Date: Mar 2005
Location: orlando
Posts: 521
have you tried any other versions of milkdrop?

Blah!
redi jedi is offline   Reply With Quote
Old 21st April 2006, 13:31   #3
pshooper
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Just tried 105beta6, same thing happens...
pshooper is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2006, 03:29   #4
redi jedi
Will code for food
 
Join Date: Mar 2005
Location: orlando
Posts: 521
is it a 64-bit comp?

Blah!
redi jedi is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2006, 14:48   #5
pshooper
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Windows Server 2003 Enterprise Edition Service Pack 1 32 bit
pshooper is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2006, 16:02   #6
AkumaKuruma
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
I get the same error with XP SP2 32-bit on my AMD FX based comp. something happened and the settings happen to everything involved with MilkDrop (i even tried the milkdrop plugin i had installed with my old Winamp 2.91 backup installation). Mine has (2) at the end of the error message though. This plugin was working fine before i upgraded to 5.21
AkumaKuruma is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2006, 20:03   #7
pshooper
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Yes, I was able to use all of Milkdrop prior to 5.21 with this very same setup. My machine is a dual boot and all versions of Milkdrop work just fine in the fully patched XP Pro SP2 OS that resides on a different partition. But I really hate having to boot into that partition just to use Milkdrop, so I rarely do. I am able to run R4 and Geiss just fine in 2003. But I like Milkdrop the best. (I really hate the message in R4 scrolling across my screen every minute that says it is not for commercial use.)
pshooper is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2006, 23:33   #8
RonnyJ
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 13
It's to do with Data Execution Prevention in XP/2003 and with processors that support it, you need to disable it for Milkdrop to work with it(the solution should be more publicised really).

Go to Control Panel, System, the Advanced tab, click 'Settings' under Performance and go to the Data Execution Prevention tab. Click 'Add...' and then browse and add winamp.exe. Milkdrop should then work
RonnyJ is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2006, 23:44   #9
pshooper
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Thank You!!!

That worked, I can now enjoy Milkdrop again.
pshooper is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2007, 19:10   #10
smittydc
Junior Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 14
I was having the same problem on a new computer with Vista and couldn't figure out the solution.

Thanks a lot!
smittydc is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2015, 02:55   #11
ClintJCL2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: D.C.
Posts: 48
Send a message via ICQ to ClintJCL2 Send a message via AIM to ClintJCL2 Send a message via Yahoo to ClintJCL2
Unfortunately nowadays-windows doesn't let you add winamp as an exception.

So I can't run milkdrop.

Rather than questoin my reasons for wanting to do this, which is utterly unhelpful - I wish people could post how to actually exclude winamp.exe from DEP without having to shut down DEP altogether. I'm not seeing it anywhere on the internet.

-Clint
AMD Athlon 900mHz, 256M RAM, 280GB, Win2K, SB Live Platinum 5.1, ATI All-In-Wonder Radeon 32M DDR.
ClintJCL2 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Visualizations > MilkDrop > MilkDrop Troubleshooting Forum

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump