Old 28th May 2007, 20:39   #81
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
Hi,
I've got a problem with Winamp 5.35. I'm adding the mp3 files to the Playlist, then I'm sorting them and finaly I'm clicking a command 'Remove duplicated files'. It should remove only a duplicated files but it removing me much more! Almost half of my playlist is disappering in unknown way Not only a duplicated files. For example: I've got a 1393 files on the play list. When I'll add folder with missing files then is a 2142 files. After the commad 'Remove duplicated files' left me 'only' 836 files! It should be a 1536! Hard case...

Why that happening?

[Edit --> DJ Egg]

Crosspost alert! Please stick to one thread per topic.

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern
Serpher is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2007, 23:32   #82
blm07
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: FL
Posts: 24
Found something weird going on with some FLAC files I have: Winamp will not play a FLAC file that is mono, 32000hz, and 24bit. When play is pressed, there is only silence. Has this been reported?
blm07 is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2007, 06:01   #83
DIFference
Junior Member
 
DIFference's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 11
Hi,

I use Winamp 5.35 Lite. Essentials 5.35s find file on disk wont work. Nothing happens. Known bug? I have tried to reinstall it a couple of times.

Edit: Also having problem with Winamp krasching at start when having AMIP installed.

Last edited by DIFference; 31st May 2007 at 06:51.
DIFference is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2007, 10:51   #84
BugMaster
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Russia
Posts: 63
DIFference
For its work you need to install Jump To File Extra or Winamp Full (because it also contain it)
BugMaster is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2007, 11:26   #85
DIFference
Junior Member
 
DIFference's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 11
Quote:
Originally posted by BugMaster
DIFference
For its work you need to install Jump To File Extra or Winamp Full (because it also contain it)
I have tried Winamp Full. Not working anyway. I think something is strange with my Windows XP installation. Need to reinstall. AMIP crasches all the time, whatever I try.
DIFference is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2007, 11:35   #86
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Quote:
Originally posted by blm07
Found something weird going on with some FLAC files I have: Winamp will not play a FLAC file that is mono, 32000hz, and 24bit. When play is pressed, there is only silence. Has this been reported?
Hmm, sounds like a weird combination to me... for FLAC or any lossless format anyway.
I can't promise anything, but we'll need a sample file (zip it up, upload to sendspace.com or mediafire.com, and post the download link here).

@DIFference
Yeah, that's weird. FFOD works fine for everyone else, so alas, I'm not sure what's going on there. Have you tried removing all other 3rd-party plugins, including amip?
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2007, 11:55   #87
DIFference
Junior Member
 
DIFference's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 11
Quote:
Originally posted by BugMaster
DIFference
For its work you need to install Jump To File Extra or Winamp Full (because it also contain it)
_remove_
DIFference is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2007, 12:01   #88
BugMaster
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Russia
Posts: 63
DIFference
Check that you have both gen_find_on_disk.dll and gen_jumpex.dll in Plugins directory.
BugMaster is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2007, 15:21   #89
DIFference
Junior Member
 
DIFference's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 11
Quote:
Originally posted by BugMaster
DIFference
Check that you have both gen_find_on_disk.dll and gen_jumpex.dll in Plugins directory.
Reinstalled windows. installed winamp full and essentials and find file on disk works fine now.

when having amip installed. winamp crashes for a few times before starting okej. lol
DIFference is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2007, 01:06   #90
Chrissyx
Member
 
Chrissyx's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Germany
Posts: 63
Send a message via ICQ to Chrissyx
I don't know, if i should report this as a bug, but it looks like, FLAC support is broken under 98SE. Didn't tested yet with XP. By playing a FLAC file, winamp just skips it and also don't display any infotags - the fields are plain empty, although the playlist shows the correct title. After installing FLAC input plug-in v1.1.2a, displaying tags and playback works well, so i guess, there's something wrong with the Nullsoft FLAC support...

I like "silly devs"!

At the going down of the sun and in the morning ...
we will remember Winamp ♥
Chrissyx is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2007, 21:41   #91
Chrissyx
Member
 
Chrissyx's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Germany
Posts: 63
Send a message via ICQ to Chrissyx
Tested with XP, runs all fine... Obviously a 98SE issue. Can anyone confirm this?

I like "silly devs"!

At the going down of the sun and in the morning ...
we will remember Winamp ♥
Chrissyx is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2007, 10:06   #92
blm07
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: FL
Posts: 24
Here is the link:
http://www.sendspace.com/file/bvt6gi

I know its a odd combination, but I've been sent some unique files in that format and I don't want to re-encode the files (due to quality).

Thanks for looking into it.
blm07 is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2007, 17:30   #93
Bejron
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3
I'm sorry to say but the last 2-3 versions (including current one) of Winamp have not really worked for me as it should.
I have experienced alot of crashes.

Just stopping a song and winamp stops responding and eventually crashes. It happens from time to time, sometimes I don't even have to try and do anything except move the window when it goes down. It's not a specific function that causes the problems, it can be caused by nothing or anything.

I can't seem to find a pattern in it more then that it have started after the last 2-3 versions something.

More strange behavior that has come with this is that sometimes when I try and get the Winamp window to the front by clicking on it in the toolbar, the playlist and media library comes to front but not the player itself.

And the global hotkeys only work from time to time. Sometimes I have to activate the player window for them to work, sometimes they don't work at all.



Bejron is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2007, 22:01   #94
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
@blm07
Thanks for the sample file. Problem reproduced, and hopefully we can get it resolved for the next release.


@ChrissyX
As already stated, alas, we won't be supporting Win9x at all soon, so if anything doesn't work on Win9x any more then it's very unlikely that it will ever get fixed.
Is in_flac.dll definitely in the Winamp\Plugins folder?
Does the Nullsoft FLAC Decoder plugin (in_flac.dll) show up in Prefs > Plugins > Input?
If not then chances are that there'll be a missing dependency somewhere.
See if Dependency Walker reveals anything (load in_flac.dll into it).


@Bejron
We can't reproduce the problem. Post in Tech Support instead,
and be sure to read the Info Required sticky first.
In most cases like yours, it usually turns out to be an old/incompatible 3rd-party plugin to blame.
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 00:29   #95
Chrissyx
Member
 
Chrissyx's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Germany
Posts: 63
Send a message via ICQ to Chrissyx
Quote:
Originally posted by DJ Egg
@ChrissyX
As already stated, alas, we won't be supporting Win9x at all soon, so if anything doesn't work on Win9x any more then it's very unlikely that it will ever get fixed.
Is in_flac.dll definitely in the Winamp\Plugins folder?
Does the Nullsoft FLAC Decoder plugin (in_flac.dll) show up in Prefs > Plugins > Input?
If not then chances are that there'll be a missing dependency somewhere.
See if Dependency Walker reveals anything (load in_flac.dll into it).
-in_flac.dll is in Plugins folder, dated 5/15/07
-Shows up in Input as "Nullsoft FLAC Decoder 2.01"
-Just in case, i've attached a screenshot of that Walker tool loaded the dll.

btw: Winamp crashes, when i select the dll in the Input list and click on "About"...
And please don't drop 9x support so soon!
Attached Images
File Type: jpg dw.jpg (66.5 KB, 426 views)

I like "silly devs"!

At the going down of the sun and in the morning ...
we will remember Winamp ♥
Chrissyx is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 02:31   #96
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
And libflac.dll is in the Winamp root folder?
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 02:36   #97
jmbattle
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hamamatsu, Japan
Posts: 166
[quote]we won't be supporting Win9x at all soon...[quote]

A brave decision chaps, but one that will ultimately benefit Winamp.

Keep up the good work,
James
x
jmbattle is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 19:14   #98
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Quote:
Originally posted by blm07
Here is the link:
http://www.sendspace.com/file/bvt6gi

I know its a odd combination, but I've been sent some unique files in that format and I don't want to re-encode the files (due to quality).

Thanks for looking into it.
You need to have the 'allow 24bit' option enabled in Prefs > Playback.
It's fixed for the next release so you'll be able to play 24bit flac files even with that option disabled (will auto downsample to 16bit).
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 19:35   #99
Chrissyx
Member
 
Chrissyx's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Germany
Posts: 63
Send a message via ICQ to Chrissyx
Quote:
Originally posted by DJ Egg
And libflac.dll is in the Winamp root folder?
Yep, libFLAC.dll, also dated 5/15/07.

I've attached a screenshot, how a flac file appears in the tag-editor.
Attached Images
File Type: jpg flacfuck.jpg (19.1 KB, 439 views)

I like "silly devs"!

At the going down of the sun and in the morning ...
we will remember Winamp ♥
Chrissyx is offline   Reply With Quote
Old 4th June 2007, 21:38   #100
blm07
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: FL
Posts: 24
Ah thanks, yeah that makes sense and it worked. I'll probably just leave it on, I think my sound can handle it anyway.
blm07 is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2007, 01:19   #101
theandaid
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
ActiveSync pops up

I upgraded recently from some old 5.1x version to 5.35
I don't know what happened in the meantime, but now, each time I start up Winamp, I get this Windows ActiveSync setup thing, asking me to "Get Connected". I don't want to get connected, I just want to listen to music without having to cancel that crap every time ><
I even removed pmp_activesync.dll, but to no avail. Still pops up. Please help.
theandaid is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2007, 01:24   #102
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
If you definitely removed pmp_activesync.DLL then the popup is no longer anything to do with Winamp. At a guess, the plugin must still be installed...
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 8th June 2007, 01:48   #103
theandaid
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
allright, the plugins !!
well, i removed all the other ones (plays for sure, some usb thing, and another one - i have ipod so i left ipod just in case, even though i still use iTunes because winamp and iTunes import files in a different way)
anyway, no activesync popups anymore. weird.
thx for the hint, Egg-dude. Groove on !
theandaid is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2007, 05:25   #104
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
I'm still having issues with the transcoder locking m4a files after transcoding to mp3. the files stay locked until Winamp is exited, and if they are manually unlocked without doing so (a la Unlocker), then Winamp will eventually crash and take Explorer.exe along with it. [XP SP2]

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2007, 19:00   #105
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 740
Send a message via AIM to Juanus
hi Devs...
This has been an awesome build. So awesome in fact that I have only found one "problem" so far,
When you are ripping an album that is a compilation now the filename is tagged with <artist> - <title>, however, the playlist that is created is below.

#EXTINF:194,Various Artists - China Grove
12 - The Doobie Brothers - China Grove.mp3

So when you load up the playlist, you see various artist until the file is played.

Not a big deal, but I thought it would be interesting for continuity.

Thank You.
Juanus is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2007, 20:11   #106
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
So change it to <Albumartist> - <Title> then
(as far as I know, <AlbumAartist> is supported, though I'm not 100% sure)
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2007, 20:44   #107
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 740
Send a message via AIM to Juanus
I am sorry, maybe I misunderstood what you were saying or I didn't explain myself correctly.
The names of the individual files are correct and that is how I would like them to appear,
ex. 12 - The Doobie Brothers - China Grove.mp3
and the name of the actual playlist is great also
ex. Various Artists - Loyal Loopers- Rock! Volume 1.m3u

I am talking about when the playlist is loaded into the playlist editor. the entry is loaded as
Various Artists - China Grove
until the entry is actually played.

As far as I can see, there is no way to change that.
Juanus is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2007, 20:52   #108
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
You mean the auto generated playlist thing (Prefs > CD Ripping > Playlist Generation)?

Hmm, I never even use that feature (have had it unchecked since day one).

I guess those must be hard-coded to write <Artist> - <Title> for #ExtInf
and don't follow ATF syntax.

So yeah, there's not much you can do about that, heh...

other than to do what I do and load them from the ML instead (eg. via the Recently Added view).
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 19th June 2007, 21:39   #109
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 740
Send a message via AIM to Juanus
EXACTLY!! Thank you.
Unfortunately, your trick would not work for me, but I was happy that I could bring the issue to your attention. Maybe it will be changed... maybe not. Its not a major issue.

second, I am surprised that you are not creating playlists automatically. It has been a godsend for keeping everything organized. Each album gets its own folder and playlist. This way things don't get jumbled.
Juanus is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2007, 20:08   #110
Chrissyx
Member
 
Chrissyx's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Germany
Posts: 63
Send a message via ICQ to Chrissyx
Anything new regarding the 98SE FLAC issue?
btw Please note, that this FLAC plugin almost works perfectly. At least, you can play and edit FLAC files, but not both at the same time.

I like "silly devs"!

At the going down of the sun and in the morning ...
we will remember Winamp ♥
Chrissyx is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2007, 13:35   #111
Mr.Buuz
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1
In my opinion Winamp works fine, maybe because i use Windows ME.
Mr.Buuz is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2007, 20:44   #112
Yusuke
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Texas, USA
Posts: 2
Send a message via AIM to Yusuke Send a message via Yahoo to Yusuke
Quote:
Originally posted by Mr.Buuz
In my opinion Winamp works fine, maybe because i use Windows ME.
Windows ME.. LOL
Yusuke is offline   Reply With Quote
Old 7th July 2007, 01:15   #113
knalsite
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 8
Quote:
Originally posted by pengwynman
having any luck reproducing the video slowdown at full screen? it's still bugging me....
I'm having the exact same problem. My video card is a ATI Mobility Radeon X1600. I had the problems with the Microsoft drivers as well as with the latest from ATI. I use ffdshow for playing video files and don't have any problems in Windows Media Player. The problems disappear when Aero is turned off... Any luck yet on reproducing this bug?

Quote:
Originally posted by pengwynman
tried disabling aero, fiddling with video options, i just did a clean install of vista last night, all drivers up to date, latest ffdshow, clean install of 5.35. still no luck.
Little difference over here: disabling Aero gives a smooth full screen video.

Last edited by knalsite; 7th July 2007 at 02:52.
knalsite is offline   Reply With Quote
Old 10th July 2007, 23:27   #114
bunklung
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 14
Re: Winamp 5.35 Released

Quote:
Originally posted by DJ Egg

Updates:

If you've been getting an "Error in Insert: 45001 -or- 8002000a" error message when trying to sync/transfer files to your PlaysForSure (P4S) Device (Sansa devices seem to be the most effected), then an updated/fixed pmp_p4s.dll is now available:
Download | More Info
I'd just like to add my experience with this patch/problem. I own a Dell DJ 30G, 2 actually. When I use Winamp 5.35 on my WinXP Pro installation/PC, Winamp recognizes the player as "Cote" or "Linda" depending on which device I am using. WMP does the same. Winamp 5.35 works unpatched on this PC with both devices.

On my other PC I run WinXP Home! When I use Winamp it lists the devices as "Dell DJ" and NOT "Linda" or "Cote". WMP however DOES recognize the device by it's correct name. Interesting... Also, I get the "Error in Insert: 8002000a" message when I try to transfer music to the players. When the patch is applied, it works flawless.

When I read your description of the problem, I figured it might be useful to add that it maybe partly an XP issue and not just a player specific issue. Also, why is Winamp not recognizing the devices by it's name in Win XP Home?
bunklung is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2007, 20:49   #115
boggy21ct
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Location: Romania
Posts: 25
Send a message via Yahoo to boggy21ct
I can't install Winamp

I had a problem with winamp, i was constanly having problems with winamp which crashed everytime i was using shoutcast so i decided to uninstall it, i downloaded the verison from URL submitted by user. but when i try to install it alot of errors apear... and this happended on the office pc to... that means that i can use winamp any more... All the DLL files have the same problem


PS: i'm using a licenced XP SP2

crosspost
Attached Images
File Type: jpg untitled.jpg (31.4 KB, 362 views)
boggy21ct is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2007, 23:16   #116
Rescator
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4
As this is somewhat related to Winamp installation,
I'd like the devs to take a peak at this:
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=274465
Shoutcast Source DSP 1.9.0 installer has a very old version of enc_aacplus.dll
So that nice up-to-date encoder that the 5.35 (and onwards) has will be replaced by a old one from way back in 2005.
More details and how to reproduce the issue is in that thread!

Ok! What's up with trying to post urls here? Even local urls of the forum doesn't show?
The url is showthread.php?threadid=274465
Rescator is offline   Reply With Quote
Old 17th July 2007, 09:43   #117
CraigF
Passionately Apathetic
Administrator
 
CraigF's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Hell
Posts: 5,435
Rescator, thats a good point. I'll take that into account when/if i ever deploy a newer version of the anti-spam feature. thanks!

CraigF is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2007, 23:55   #118
Cianca
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 336
mmm winamp?



great features in development?

The universal god of light, love, wisdom and rok n rol
Cianca is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2007, 01:36   #119
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Yup, there sure is :-)
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2007, 18:32   #120
Cianca
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 336
some indications?

The universal god of light, love, wisdom and rok n rol
Cianca is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump