Old 23rd May 2008, 22:39   #121
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Windows Vista, maybe? If yes, then the solution is on page 1 of this very thread:
http://forums.winamp.com/showthread....d=289111#skins

Other than that, you're going to need to be more specific.

e.g. another possible cause of skins not working is if you installed Winamp Lite and are trying to use Modern skins (*.wal) with it (Winamp Lite does not include support for Modern skins).
DJ Egg is offline  
Old 23rd May 2008, 22:59   #122
J_Darnley
Forum King
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium, Europe
Posts: 3,625
Send a message via ICQ to J_Darnley
Are you on Vista?
Downloaded Skins not saving/opening with Winamp 5.53 under Windows Vista sp1
http://forums.winamp.com/showthread....d=289111#skins

[EDIT] How did DJ Egg's post only just appear when it was posted 20 mins ago?

Winamp ATF ReferenceMy cPro timer widgetMy port of AVS
Do NOT email me with general tech support questions.
J_Darnley is offline  
Old 29th May 2008, 08:09   #123
thomasz
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 13
How mb is 5.53 version?
thomasz is offline  
Old 29th May 2008, 12:10   #124
J_Darnley
Forum King
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium, Europe
Posts: 3,625
Send a message via ICQ to J_Darnley
5.53, I have no idea. 5.531 is 13 MB for the all languages version and 8.6 for the full en-us version.

Winamp ATF ReferenceMy cPro timer widgetMy port of AVS
Do NOT email me with general tech support questions.
J_Darnley is offline  
Old 30th May 2008, 15:03   #125
greqmaster
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 16
When 5.54 BETA ?
greqmaster is offline  
Old 30th May 2008, 15:32   #126
J_Darnley
Forum King
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium, Europe
Posts: 3,625
Send a message via ICQ to J_Darnley
There may not be a public beta. There isn't always. It will be when they think it is stable enough for widespread use. Or if there is a change that affects a small group that may not be exposed in the private beta team.

Winamp ATF ReferenceMy cPro timer widgetMy port of AVS
Do NOT email me with general tech support questions.
J_Darnley is offline  
Old 31st May 2008, 02:27   #127
hawke
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 32
I hope new version Winamp can support(play) VCD(*.DAT) and DVD(*.VOB).
hawke is offline  
Old 31st May 2008, 03:01   #128
osmosis
Major Dude
 
osmosis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cananada
Posts: 841
it can already play S/VCD *.DAT files; they're just mpegs. one could rename it to .mpg to see, but as it is, associating .DAT with winamp would be silly due to the number of .DAT files that aren't playable. so rename it or drag the .dat to winamp's playlist yourself. As for .vob, it should be possible with a plugin as long as you have something to open the .vob packaging (i think?)

Request: A little SmartView Query Language love.
osmosis is offline  
Old 31st May 2008, 03:08   #129
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Winamp can already play VOB just by adding VOB to the Extension List in Prefs -> Plugins -> Input -> in_dshow config, assuming you've got a decent MPEG2 DirectShow Decoder installed, such as latest SSE version of FFDShow (the default Windows MPEG2Splitter will be used to demux them).

My current DirectShow Ext List:
MPG;MPEG;M2V;AVI;OGM;OGV;VOB;DAT;RMVB;RM;RA;MKV;AC3;MOV;M4V;FLV;MP4
DJ Egg is offline  
Old 31st May 2008, 06:24   #130
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
anyone working on a video converter for winamp?

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 31st May 2008, 07:10   #131
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
No. Why would you need a video converter for Winamp anyway?
DJ Egg is offline  
Old 31st May 2008, 07:23   #132
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
to sync certain video capable music players (like ipod) without using external applications

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 31st May 2008, 12:11   #133
J_Darnley
Forum King
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium, Europe
Posts: 3,625
Send a message via ICQ to J_Darnley
Then Winamp would need to buy a license for the decoders and encoders. The decoders could be avoided by using DirectShow or VfW for decoding but then people would still be asking "Why can't I convert this video?" to which the answer is "Install the decoder" What encoder would you like Winamp to use?

Winamp ATF ReferenceMy cPro timer widgetMy port of AVS
Do NOT email me with general tech support questions.
J_Darnley is offline  
Old 31st May 2008, 12:17   #134
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
well that would explain why they havent done it yet its just right now winamp is converting video files that transfer to ipod as music files instead of the files they should be but i geuss best option is to convert the video file with the software apple recommends and then transfer with winamp until someone comes up with something better or when everyone in the world becomes rich or everything becomes free (like that will ever happen in my lifetime)

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 2nd June 2008, 12:33   #135
hawke
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 32
osmosis & DJ Egg ,thank you very much.
hawke is offline  
Old 7th June 2008, 23:01   #136
D_LeX
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
Helo.

Where can I find the previous version of winamp (the 5.52

I cant' stand anymore this new buggy version.
D_LeX is offline  
Old 8th June 2008, 00:29   #137
Kn0tte
Major Dude
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Quote:
Originally posted by D_LeX
Helo.
Where can I find the previous version of winamp (the 5.52
I cant' stand anymore this new buggy version.
I do not recommend it, but you can download the old Winamp 5.52 version here:
http://www.winampheaven.net/old.php?major=5
http://www.filehippo.com/download_winamp/
http://www.oldversion.com/program.php?n=winamp

But instead of doing that, I suggest that you wait until the next version is released (Winamp 5.54..)

You say that WA 5.531 = Buggy? That's why there are NEW versions coming you know..
If you look at the link below, there are 13 bugs listed (+ some others), and some of them might be the ones that is making you crazy!
12 of 13(+ some others) are fixed, so look forward to WA 5.54!

http://forums.winamp.com/showthread....hreadid=156839
Kn0tte is offline  
Old 8th June 2008, 01:35   #138
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Judging by his/her first post, D_LeX has got a hell of a lot more problems going on with his/her computer, none that I doubt reverting to an old version of Winamp will fix. No-one can reproduce any of those problems whatsoever - so good luck there.

ps. I changed your links to old versions (5.52 isn't on the nullsoft server any more)
DJ Egg is offline  
Old 11th June 2008, 21:46   #139
Omega X
Forum King
 
Omega X's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: A Parallel Dimension
Posts: 2,253
Send a message via AIM to Omega X Send a message via Yahoo to Omega X
Speaking of bugs, there is an issue with the way the DirectSound Output plugin. It refuses to detect the "primary driver" in Vista. It always has to be manually set when the driver gets updated.
Omega X is offline  
Old 11th June 2008, 22:59   #140
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
It's not a bug, as such... it's just that it reads the cfg_dev2= setting under the [out_ds] section of winamp.ini, and that value changes slightly whenever you update the drivers.
DJ Egg is offline  
Old 13th June 2008, 20:27   #141
Omega X
Forum King
 
Omega X's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: A Parallel Dimension
Posts: 2,253
Send a message via AIM to Omega X Send a message via Yahoo to Omega X
Ahh, thanks for the explanation.
Omega X is offline  
Old 13th June 2008, 23:56   #142
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
would that explain why winamp wont detect my bluetooth headphones sometimes

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 20th June 2008, 21:39   #143
shanetta81
Junior Member
 
shanetta81's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: under the stairs...
Posts: 3
Skins on Vista?

I'm know this has already been covered, but my winamp won't display the skins that I've downloaded. I've done the right-click-save-to-folder deal and the skins still don't display when I click my options on the winamp. If I do it the regular way (click the link, click yes on the "are you sure" window) then another winamp opens up (besides the one I've already got open) but in the classic skin. The skins that I've downloaded aren't even listed in the Skins folder. If there's an answer to this somewhere in this forum, I'd love to have the link. (I just didn't feel like reading thru them all...) Thanks.

Last edited by shanetta81; 20th June 2008 at 22:29.
shanetta81 is offline  
Old 20th June 2008, 23:51   #144
pjn123
Major Dude
 
pjn123's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: /\/¯¯¯¯¯\/\ , South-Africa
Posts: 1,030
What so diffucult?

1) Download the skin
2) Manually copy it in your:
C:\Program Files\Winamp\skins

If you still dont see the skins in your menu then you was being Timmy again. You probably installed Winamp in a new directory. Check your Winamp shortcut to see where you installed it.

If you still dont see it, then you might not have Modern Skin Support enabled when you installed Winamp.

If you still dont see anything then you dont have a Winamp skin there. Winamp skins comes in two flavours: *.wsz & *.wal

ClassicPro© v2.01 : This plugin allows you to use cPro skins in Winamp. ClassicPro skins are all SUI skins and loads very quickly. ClassicPro skins is even easier to skin than Winamp Classic skins. A new layout have been added since version 2.
Download ClassicPro© ==== cPro Skins ==== ClassicPro© Homepage ==== SC Forums
pjn123 is offline  
Old 23rd June 2008, 01:36   #145
shanetta81
Junior Member
 
shanetta81's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: under the stairs...
Posts: 3
Ok. And you're telling me something I already know. (not to be snippy but I don't have THAT many "Timmy" moments, thanks.) As stated before, I have manually saved the skins to the appropriate folder and I always install winamp in the same directory...not a problem there. But they're still not showing up. Must be my computer's own little issue. So I'll just stick to the modern skin it was installed with (which must mean I have that option enabled...wierd). Thanks for all your um...help.
shanetta81 is offline  
Old 23rd June 2008, 07:07   #146
pjn123
Major Dude
 
pjn123's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: /\/¯¯¯¯¯\/\ , South-Africa
Posts: 1,030
Yes thats very weird. Only thing that I can think of for you to try is to delete this folder:
%appdata%/winamp

I say that because maybe your skins directory is somewhere else(that might be why your seeing only the old winamp skin).
You can also check to see where the skins directory is:
Preferences >> Skins >> Set Skins Directory

Hope I'm more help this time

ClassicPro© v2.01 : This plugin allows you to use cPro skins in Winamp. ClassicPro skins are all SUI skins and loads very quickly. ClassicPro skins is even easier to skin than Winamp Classic skins. A new layout have been added since version 2.
Download ClassicPro© ==== cPro Skins ==== ClassicPro© Homepage ==== SC Forums
pjn123 is offline  
Old 23rd June 2008, 11:17   #147
kivesmies
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
Jump to file window and alt+F4

Hi, i noticed one "bug". Maybe it might sound like small bug to you but in my winamp using it has made me major problems.

So problem name is alt+F4 using when i want to close "jump to file" window (hotkey: j). In older versions this command did NOT close whole winamp, just this "jump to file" window. Is it possible to fix this bug? or is it made on purpose?
kivesmies is offline  
Old 23rd June 2008, 11:20   #148
Sawg
Forum King
 
Join Date: Jun 2000
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,456
Send a message via ICQ to Sawg Send a message via AIM to Sawg Send a message via Yahoo to Sawg
Fixed in 5.54 (Not released yet, no date)

| Brought to you by ^V ^C | The one... the original... no seriously!
Sawg is offline  
Old 23rd June 2008, 14:43   #149
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
Quote:
Originally posted by shanetta81
Ok. And you're telling me something I already know. (not to be snippy but I don't have THAT many "Timmy" moments, thanks.) As stated before, I have manually saved the skins to the appropriate folder and I always install winamp in the same directory...not a problem there. But they're still not showing up. Must be my computer's own little issue. So I'll just stick to the modern skin it was installed with (which must mean I have that option enabled...wierd). Thanks for all your um...help.
is the problem still showing up after you have checked setting like stated and even after restarting winamp if it is may want to check that the skin truly did download (had that problem before:see the 401 error)if it is downloaded completely may want to try unzipping the skin into its own folder(ex of free agent:izarc)and check to see all files needed are included if that doesnt work there may be a problem with either something installed in winamp or the whole program which will mean you will need to uninstall and delete everything from the winamp folder (if want to save skins move them to seperate part of the hard drive)

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 26th June 2008, 02:57   #150
Omega X
Forum King
 
Omega X's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: A Parallel Dimension
Posts: 2,253
Send a message via AIM to Omega X Send a message via Yahoo to Omega X
Did they find the issue with Winamp's video acceleration in Vista yet?
Omega X is offline  
Old 26th June 2008, 17:52   #151
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
don't think it's been looked at and there was a thread recently where setting winamp to use XP compatability seemed to sort out the issue (for some).

-daz
DrO is offline  
Old 27th June 2008, 02:13   #152
Omega X
Forum King
 
Omega X's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: A Parallel Dimension
Posts: 2,253
Send a message via AIM to Omega X Send a message via Yahoo to Omega X
I'll try that and see what happens.
Omega X is offline  
Old 27th June 2008, 13:10   #153
Alborz777
Junior Member
 
Alborz777's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tehran, Iran
Posts: 40
Cool thanks guys
Alborz777 is offline  
Old 30th June 2008, 04:43   #154
shanetta81
Junior Member
 
shanetta81's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: under the stairs...
Posts: 3
Well, first off, thanks for all the suggestions.

I created folders for the skins I wanted to download. And they did successfully download. And they do show up when I right click on my winamp. But when I click on them to change the skin, it either flips from classic to modern skin, but it's got a check-mark beside the name like that's what it is...but it's not. Also, when I download the skins, the window pops up that gives me the options of which folder to save them to, but the funny thing is that, when the window pops up to choose the folder, I can see the skins that I've previously downloaded but were unable to see when I'd just go to the folder (program files, winamp, skins...). They were invisible or something. (dunno) Also, I double checked to see if I had it directed correctly...to the right destination, just to be sure, and I do.

Like I said tho, I suppose I'll just deal with what I've got. It must be some kind of glitch with my laptop. And I would reinstall but I've done that already. I'll just deal.
shanetta81 is offline  
Old 2nd July 2008, 21:33   #155
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,878
Die 5.531, die!
DJ Egg is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump