Old 19th March 2008, 23:17   #41
Pawel
Moderator
 
Pawel's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Poland
Posts: 535
Send a message via ICQ to Pawel
Quote:
Originally posted by Serpher

- Polish translation is need to be correct (to much of text) in out_ds.dll in "Info about device" (I suggest scrollbar)
Hello Serpher,
Please, send me a screenshot (on private massage). Info about device looks good for me.
Pozdrawiam,
-Pawel
Pawel is offline  
Old 19th March 2008, 23:35   #42
Juanus
Major Dude
 
Juanus's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Santa Monica, CA
Posts: 734
Send a message via AIM to Juanus
Re: CD-Ripping Doesn't Work Right

Quote:
Originally posted by Dougout
All tracks are ripped to "D-\Music.m4a" in my D:\Music folder.
Ouch! Good Catch. Confirmed. No matter what format I choose it creates the folder structure and a single file
Juanus is offline  
Old 20th March 2008, 00:34   #43
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,823
Wow, this thread's sure taken a turn for the worse since I last looked... ;-)


@Dougout

Yup, good catch indeed!

ml_disc has been greatly updated for this release...
Last time I checked a day or so before the public beta was released, ripping was still working properly, heh.
But yeah, it's totally broken in this build, and just keeps overwriting each newly ripped track to eg. "X:\Path\To\Destination\Folder\X-\Path\To\Destination\Folder.mp3"

We'll get this fixed right away, and I'll put a note about it in the first post. Thanks.

Note: You can still rip one track at a time, then move/rename each file inbetween :-D


By the way....

Publisher = Record Label (ie. they are one and the same thing)

Also, CDDB/MusicID works perfectly fine here....


@gleemonex

Hmm, gen_crasher.dll is the Error Reporter tool included with the beta builds only.
Does it still crash if you remove that file from the Winamp\Plugins folder?

I'm pretty certain that the Lite version has been tested by someone on the dev team, although I haven't tested it personally (I couldn't live without things like the Media Library, ReplayGain Analysis, CDDB, CD Ripping, Modern skins, Milkdrop2 vis, etc).


@Serpher

What did you mean exactly by: Updating "Info about file" causes repeating of few seconds of the right now played song?

Did you mean when you edit the metadata for the currently playing song via "View File Info (Alt+3)" or "Edit Selected Items (Ctrl+E)", it causes a slight glitch in playback?
If yes, then that is normal expected behaviour.
It also depends on what file format it is, as it varies for each different type.
eg. for MP3, if you edit an ID3v2 tag, then the ID3v2 tag is found at the beginning of the file, which means that the whole file has to be copied/rewritten...

What "CD Stereo" image are you referring to?
Did you mean the ∞ Stereo indicator in the main window?
If yes, then I can't reproduce any crash here.
Which skin?
You can double-click "Stereo" to open the Playback page in the Prefs (Modern skins only, not Classic), but single-clicking it does nothing.

Or maybe it's a Polish lang pack issue....?
DJ Egg is offline  
Old 20th March 2008, 00:47   #44
pjn123
Major Dude
 
pjn123's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: /\/¯¯¯¯¯\/\ , South-Africa
Posts: 1,030
The ML Button sometimes looks like this:
(I know this might be a lame report but dont know how to reproduce it... But this was introduced in the early 5.53 betas. It was fixed partially sometime ago, because it used to be that after restart it was still that size, but now its correct again after Winamp restart)

Screenshots in various skins(cpro, bento, classic)

EDIT: Hey found a way to reproduce it:
Yes I know ClassicPro is 3rd party stuff
Use any Cpro skin and have the ML openned with the drawer(eq, tagviewer..area) openned too.
Now resize the player to smaller height so that that button area dont have enough room... button will now be gone till next restart.


Bento bug:

Step1: Resize the skin like this:


Step2: Now resize it to the minimum width like this:

ClassicPro© v2.01 : This plugin allows you to use cPro skins in Winamp. ClassicPro skins are all SUI skins and loads very quickly. ClassicPro skins is even easier to skin than Winamp Classic skins. A new layout have been added since version 2.
Download ClassicPro© ==== cPro Skins ==== ClassicPro© Homepage ==== SC Forums
pjn123 is offline  
Old 20th March 2008, 01:32   #45
gleemonex
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
ok, i think i have a lead for you on the source of the crashing on my system.

i just installed the lite 553 beta and went through removing one plugin at a time until i found the one that seemed to be making it crash... in_cdda.dll
after i remove that plugin, the crashing on exit stops. i replaced the in_cdda.dll that's supplied with 553 beta with the one from 552 and it's working fine. no crashes on exit.
if i put the 553beta in_cdda.dll back in, open the program and then exit, it goes right back to crashing.

hope this helps.
gleemonex is offline  
Old 20th March 2008, 04:00   #46
DJ Egg
Techorator
Winamp & Shoutcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,823
Yes, it helps.

Looks like we forgot to include nde.dll with Lite,
as in_cdda now uses it for the local cd database....

We'll fix it up for the next build... thanks.
DJ Egg is offline  
Old 20th March 2008, 05:19   #47
Zero2FiftyIn4
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: In my head....the voices there are nice
Posts: 170
I'm liking the new "get album art" layout (it is different right, I havent used it in a while) it seems to return results faster and more accurately now. So far no problems from me. Keep it up

"It is, in the end, whatever the Hell I want it to be,
And when I'm through with it, it's gonna blow a hole,
This wide, straight through the worlds own idea of itself.
They're throwing bottles at your house.
Come on, lets go break their arms."
Zero2FiftyIn4 is offline  
Old 20th March 2008, 05:48   #48
Serpher
Senior Member
 
Serpher's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Poland
Posts: 146
Quote:
Originally posted by DJ Egg
Did you mean when you edit the metadata for the currently playing song via "View File Info (Alt+3)" or "Edit Selected Items (Ctrl+E)", it causes a slight glitch in playback?
If yes, then that is normal expected behaviour.
Yes, but in 5.22 doesn't have this "behaviour".

Quote:
Originally posted by DJ Egg
It also depends on what file format it is, as it varies for each different type.
eg. for MP3, if you edit an ID3v2 tag, then the ID3v2 tag is found at the beginning of the file, which means that the whole file has to be copied/rewritten...
Yes, I know that.

Quote:
Originally posted by DJ Egg
What "CD Stereo" image are you referring to?
Did you mean the ∞ Stereo indicator in the main window?
If yes, then I can't reproduce any crash here.
Which skin?
You can double-click "Stereo" to open the Playback page in the Prefs (Modern skins only, not Classic), but single-clicking it does nothing.
Yes, the Stereo indicator in the main window.
Modern Skin.
But it only happens sometimes. Not by all the time.

Quote:
Originally posted by DJ Egg
Or maybe it's a Polish lang pack issue....?
I don't think so.

Sorry for my bad English
=====================
MB: Gigabyte P35C-DS3R || CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz) || RAM: 8 GB Kingston DDR3 1333MHz || Audio card: ASUS Xonar D2X || Video card: GeForce 460 GTX || OS: Windows 7 SP1 || DirectX: 9.0c (latest) || Winamp version: latest || Winamp skin: Modern
Serpher is offline  
Old 21st March 2008, 08:01   #49
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
love the color editor needed the before i tried learning the xml code (very difficult)

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 21st March 2008, 12:39   #50
doodle2
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 18
A weird issue I noticed with the new beta...
I use the ML with 3 views: Artist, Album, Album Art.

With this new version, I noticed that Winamp no longer groups certain tracks that are from the same album. What I mean is, that in the Cover Art view of the ML, instead of seeing one box for an album, it shows N boxes, where N is the number of tracks in that particular album.

This seems to happen with certain albums, not with all. I tried removing my ML and readding everything - still same problem.

The albums in question of course have the same "Album" tag - no differences. They are all in the same folder and have the same cover art (if any).

I'm using Windows Vista SP1, no plugins.
doodle2 is offline  
Old 21st March 2008, 12:42   #51
Sawg
Forum King
 
Join Date: Jun 2000
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,456
Send a message via ICQ to Sawg Send a message via AIM to Sawg Send a message via Yahoo to Sawg
What about the Artist tag, is that different? If so, try setting "Album Artist" to all the same thing (if it's a compilation, then it could be generic as in "Various Artists"). Otherwise, same album name, different artists == different albums.

| Brought to you by ^V ^C | The one... the original... no seriously!
Sawg is offline  
Old 21st March 2008, 12:47   #52
doodle2
Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 18
Quote:
Originally posted by Sawg
What about the Artist tag, is that different? If so, try setting "Album Artist" to all the same thing (if it's a compilation, then it could be something generic as in "Various Artists"). Otherwise, same album name, different artists == different albums.
You're right, I did notice that it happens in albums with different artists. I guess that's a logical behavior... thanks!
doodle2 is offline  
Old 21st March 2008, 23:12   #53
Markus.B
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
Originally posted by DJ Egg
@Markus.B

Yup, F3 and J shortcut keys are broken for winshade pledit in all Modern skins (except for SUI skins like Bento). Hopefully we'll get this fixed for 5.53 Final. Thanks.
All shortcut keys seem to be broken for winshaded playlist editor by the way.. I don't know if you noticed it too
left and right arrow, z, x, c, v, b (play/pause etc)...

[Edit --> DJ Egg]
Yup. First post edited accordingly. Bug fixed internally. Thanks.
 
Old 22nd March 2008, 10:10   #54
pjn123
Major Dude
 
pjn123's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: /\/¯¯¯¯¯\/\ , South-Africa
Posts: 1,030
Bug:

Skinned Media Library sliders dont have a hover state anymore.

[Edit --> DJ Egg]
Fixed. Thanks.

ClassicPro© v2.01 : This plugin allows you to use cPro skins in Winamp. ClassicPro skins are all SUI skins and loads very quickly. ClassicPro skins is even easier to skin than Winamp Classic skins. A new layout have been added since version 2.
Download ClassicPro© ==== cPro Skins ==== ClassicPro© Homepage ==== SC Forums
pjn123 is offline  
Old 23rd March 2008, 14:59   #55
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
Winamp Essentials Pack v5.53 Beta 2

Download: Mirror 1 | Mirror 2

5.52/5.53 Beta 2:

* New: [Installer] added Dutch translation (thanks to Paul van Garderen)
* Updated: [gen_nopro] Lite-n Winamp Preferences to v1.4.1
* Updated: [Installer] Italian language file to v1.08 (thanks to etms51)

Full Changelog
Koopa is offline  
Old 23rd March 2008, 15:38   #56
Nunzio390
Nugatory Aluminator
Look it up

 
Nunzio390's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Tharsis Ridge (Martian lowlands)
Posts: 8,588
Send a message via AIM to Nunzio390 Send a message via Yahoo to Nunzio390
Koopatrooper...

Is there a separate NSIS installer file available for Lite-n Winamp Preferences v1.4.1 [gen_nopro] that is now bundled with the above Essentials Pack? I would like to replace what is offered HERE with it, along with newer screenshots. Since Darren has been recently overwhelmed with real-life matters, I've been trying to maintain the pages at his site for him as best as I can. Also, having the changelog for what was done for Lite-n Winamp Preferences would be helpful too, in order to update Darren's site with that info as well. I know that certain fixes were made since it wasn't operating properly with 5.53.

Or Egg...

Do you have that info? If so, can you email me at webmaster AT nunzioweb.com with it?

Don't email or PM me concerning Winamp. Instead, either start a NEW TOPIC or post a REPLY in the appropriate thread in these forums. This will also benefit others who may have a similar question or problem. But before posting, please first Search the forums and read all FAQs and all Sticky threads.

ORB Remote Broadcast

[ Automated Jukebox | Nunzio's Home | Wacky Videos | Solve the Prunella Puzzle! ]
[ LINE RIDER! | My Resume | Virtual Chess | Composite Sketch | My Niece's Band ]
[ Plugins by Joonas | DrO's Winamp Plugins and Extras | K-Jöfol ]
Nunzio390 is offline  
Old 23rd March 2008, 15:42   #57
Koopa
16-Bit Moderator
 
Koopa's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 4,341
Nunzio: Check your PM inbox. I've sent you the link to the separate installer.

I guess some functionality of the plug-in was broken in Winamp 5.53, which was fixed for this version.

[Edit] I guess something like:

* Fixed compatibility with Winamp 5.53 and above

should be ok.
Koopa is offline  
Old 23rd March 2008, 15:45   #58
Nunzio390
Nugatory Aluminator
Look it up

 
Nunzio390's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Tharsis Ridge (Martian lowlands)
Posts: 8,588
Send a message via AIM to Nunzio390 Send a message via Yahoo to Nunzio390
Thanks! Very good! I have it.
Anything insofar as a changelog I can add to Darrens' page as well?

Ahhh...
Quote:
Originally posted by Koopatrooper
[Edit] I guess something like:

* Fixed compatibility with Winamp 5.53 and above

should be ok.
Good enough! Thanks again!
Nunzio390 is offline  
Old 23rd March 2008, 16:17   #59
Nunzio390
Nugatory Aluminator
Look it up

 
Nunzio390's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Tharsis Ridge (Martian lowlands)
Posts: 8,588
Send a message via AIM to Nunzio390 Send a message via Yahoo to Nunzio390
Web page updated for v1.41
Nunzio390 is offline  
Old 24th March 2008, 22:05   #60
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
when is the 5.53 scheduled to be released to the main home page

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 24th March 2008, 22:18   #61
YtseJam
Forum King
 
YtseJam's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Israel
Posts: 2,399
Send a message via ICQ to YtseJam Send a message via AIM to YtseJam
When It's Ready.

YtseJam is offline  
Old 24th March 2008, 22:19   #62
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
does anybody know when that is or is it too soon to tell

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 24th March 2008, 22:30   #63
Nunzio390
Nugatory Aluminator
Look it up

 
Nunzio390's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Tharsis Ridge (Martian lowlands)
Posts: 8,588
Send a message via AIM to Nunzio390 Send a message via Yahoo to Nunzio390
robdog...

Nobody knows for sure, and we never do (it's been that way with every release candidate), but since you are fairly new here and weren't aware of that, here's more info referencing your question.
Nunzio390 is offline  
Old 24th March 2008, 22:40   #64
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
thanks nunz

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 25th March 2008, 21:48   #65
J_Darnley
Forum King
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium, Europe
Posts: 3,626
Send a message via ICQ to J_Darnley
I found another nice undocumented feature which has already helped me out. It let me get a couple more missing covers that don't turn up anything with the default search.


Winamp ATF ReferenceMy cPro timer widgetMy port of AVS
Do NOT email me with general tech support questions.
J_Darnley is offline  
Old 26th March 2008, 07:48   #66
martin.deimos
Android/UI Development
 
martin.deimos's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bavaria
Posts: 1,242
Send a message via ICQ to martin.deimos Send a message via AIM to martin.deimos Send a message via Yahoo to martin.deimos
oh, i think we forgot to mention about
egg, perhaps add to the what's new list or to the forums post

WebSite: www.skinconsortium.com - Community for Userinterface Design & Coding
Skins: Click Here
martin.deimos is offline  
Old 26th March 2008, 10:15   #67
heavydawson
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ireland
Posts: 25
Quote:
Originally posted by J_Darnley
I found another nice undocumented feature which has already helped me out. It let me get a couple more missing covers that don't turn up anything with the default search.

[Image]
Why did you show a screenshot of the default search then? Any chance we could see a shot of the undocumented feature?
heavydawson is offline  
Old 26th March 2008, 11:51   #68
J_Darnley
Forum King
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium, Europe
Posts: 3,626
Send a message via ICQ to J_Darnley
The boxes are the new features or did you somehow fail to notice them. Those boxes allow you to change what is searched for when you hit the search button.

Winamp ATF ReferenceMy cPro timer widgetMy port of AVS
Do NOT email me with general tech support questions.
J_Darnley is offline  
Old 26th March 2008, 15:33   #69
pjn123
Major Dude
 
pjn123's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: /\/¯¯¯¯¯\/\ , South-Africa
Posts: 1,030
Dont know if this is a bug:

Typing 'nullsoft' in the ML Searchbox will enable the modern skins easter egg mode. Know things was changed with the keyboard keys so just a note.

ClassicPro© v2.01 : This plugin allows you to use cPro skins in Winamp. ClassicPro skins are all SUI skins and loads very quickly. ClassicPro skins is even easier to skin than Winamp Classic skins. A new layout have been added since version 2.
Download ClassicPro© ==== cPro Skins ==== ClassicPro© Homepage ==== SC Forums
pjn123 is offline  
Old 26th March 2008, 15:51   #70
heavydawson
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ireland
Posts: 25
Quote:
Originally posted by J_Darnley
The boxes are the new features or did you somehow fail to notice them. Those boxes allow you to change what is searched for when you hit the search button.
Sorry dude, just spotted them. Must be blind thanks.
heavydawson is offline  
Old 26th March 2008, 19:15   #71
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
it used to just auto search now you can search manually comes in handy if you misspelled something

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 27th March 2008, 04:51   #72
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
ok ive been noticing just today that the color editor was causing my winamp to crash before it would even completely start up has anyone else noticed this it may be that it only happens on the bento large skin let me know if anyone else notices this

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 27th March 2008, 05:01   #73
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
sorry couldnt attach picture to other post
Attached Images
File Type: jpg screen.jpg (20.3 KB, 277 views)

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 27th March 2008, 05:16   #74
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
found these files after the crash
Attached Files
File Type: zip drive_c.zip (42.4 KB, 253 views)

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Old 27th March 2008, 08:03   #75
martin.deimos
Android/UI Development
 
martin.deimos's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bavaria
Posts: 1,242
Send a message via ICQ to martin.deimos Send a message via AIM to martin.deimos Send a message via Yahoo to martin.deimos
The current version of coloreditor is not compatible w/ this beta version of winamp.
a new version will be released along with winamp 5.53 final.
if i remember right, in 1st post there is a link to a newer coloreditor

WebSite: www.skinconsortium.com - Community for Userinterface Design & Coding
Skins: Click Here
martin.deimos is offline  
Old 27th March 2008, 08:06   #76
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
i thought that was the version i was using cause the download i have says coloreditor553

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline  
Closed Thread
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump