Old 21st August 2004, 10:50   #1
Jst
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2
Server problem

When someone tries to connect to my shoutcast server, it says: "server unavailable, disconnecting". Hoe can I fix this?

Tnx
Jst.
Jst is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2004, 11:04   #2
Wavestreaming
Major Dude
 
Wavestreaming's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: United Kingdom
Posts: 1,563
Send a message via AIM to Wavestreaming Send a message via Yahoo to Wavestreaming
What details are in the server log?

What details are they using to connect?
Wavestreaming is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2004, 11:07   #3
Jst
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2
This is what it says at start and when it gives the error:
code:

*******************************************************************************
** SHOUTcast Distributed Network Audio Server
** Copyright (C) 1998-2004 Nullsoft, Inc. All Rights Reserved.
** Use "sc_serv filename.ini" to specify an ini file.
*******************************************************************************

Event log:
<08/21/04@13:01:41> [SHOUTcast] DNAS/win32 v1.9.4 (Mar 17 2004) starting up...
<08/21/04@13:01:41> [main] loaded config from C:\Program Files\SHOUTcast\sc_serv.ini
<08/21/04@13:01:41> [main] initializing (usermax:2 portbase:8000)...
<08/21/04@13:01:41> [main] introfile: C:\Program Files\SHOUTcast\content\scpromo.mp3
<08/21/04@13:01:41> [main] No ban file found (sc_serv.ban)
<08/21/04@13:01:41> [main] No rip file found (sc_serv.rip)
<08/21/04@13:01:41> [main] opening source socket
<08/21/04@13:01:41> [main] source thread starting
<08/21/04@13:01:41> [main] opening client socket
<08/21/04@13:01:41> [main] Client Stream thread [0] starting
<08/21/04@13:01:41> [source] listening for connection on port 8001
<08/21/04@13:01:41> [main] client main thread starting
<08/21/04@13:01:50> [dest: 127.0.0.1] server unavailable, disconnecting
<08/21/04@13:01:50> [dest: 127.0.0.1] server unavailable, disconnecting
<08/21/04@13:01:51> [dest: 127.0.0.1] server unavailable, disconnecting



Here's some info about my config:
code:

MaxUser=2
Password=****
PortBase=8000
LogFile=sc_serv.log
RealTime=1
ScreenLog=1
ShowLastSongs=10
W3CEnable=Yes
W3CLog=sc_w3c.log
SrcIP=127.0.0.1
DestIP=ANY
Yport=80
NameLookups=0
AutoDumpUsers=0
AutoDumpSourceTime=30
ContentDir=D:\Mijn muziek\
IntroFile=C:\Program Files\SHOUTcast\content\scpromo.mp3
PublicServer=default
AllowRelay=Yes
AllowPublicRelay=Yes
MetaInterval=8192



I'm running my shoutcast server for network use.

Last edited by Jst; 21st August 2004 at 11:27.
Jst is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2004, 13:16   #4
DJCassio
Forum King
 
DJCassio's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Denver
Posts: 2,057
Send a message via Skype™ to DJCassio
You are set up for "on-demand" and not live broadcasting. Is that your intent?
DJCassio is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump