Prev Previous Post   Next Post Next
Old 3rd December 2009, 06:17   #1
scmaverick
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Winamp 5.56 hangs at start up

Hello community,
I have this serious problem with winamp which is really making me think twice before using it.
Whenever I want to open winamp it will hang there for 3-4 minutes before it actually shows the interface.
My system is vista 64b, 4GB ram, core 2 duo @2GH, winamp is 5.56
I always have a playlist with around 2500 songs, but that's not the problem as if I just clear the list and leave it empty, then I close winamp (closes immediatly) and try to open it again the same thing would happen.
And most of the times, once it shows the interface is still unusable, if I try to click on it it fades out and the window title would show the classic (Not responding)
I don't know if it is trying to load or read something, it will hang there for a while and finally will come up and I can use it just fine, this until I close it and try to reopen, then again same thing.
I've checked my plugins list and I don't see anything that is not nullsoft, so no third party plugins.
I've disable start up features from preference such as splash screen, check for updates, check for file associations...
I looked for a similar issue in the board but couldn't find anything of help, maybe you can show a little light here?
Thank you
scmaverick is offline   Reply With Quote
 
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump