Old 16th September 2006, 11:46   #41
Red Wine
Forum King
 
Red Wine's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ath. GR
Posts: 2,078
@ cisco80 thanks for your support.
Strange case while there is not even a single hard-coded line of code. I use constants and vars everywhere is needed, ${NSISDIR} for the case you mentioned. Probably this goes outside of my knowledge, last things I should do are to re-read line by line the entire code and set up a dual boot system trying to re-produce the bug.
Thanks

Quick AVI Creator - Quick and easy convert from DVD/MPEG/AVI/MKV to AVI/MP4/MKV
Quick AVI Creator entirely edited with NSIS and entirely upgraded to Unicode NSIS
Red Wine is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2006, 00:53   #42
cisco80
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Colorado, USA
Posts: 3
I'll try to help you out by spending a little more time narrowing the problem down to whether it is looking for NSIS or the Script Generator on C:. If only Windows XP would tell me what data access it was trying to do that failed . . .
cisco80 is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2006, 11:19   #43
{_trueparuex^}
Senior Member
 
{_trueparuex^}'s Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Glow
Posts: 285
Quote:
Originally posted by Red Wine
@ cisco80 thanks for your support.
Strange case while there is not even a single hard-coded line of code. I use constants and vars everywhere is needed, ${NSISDIR} for the case you mentioned. Probably this goes outside of my knowledge, last things I should do are to re-read line by line the entire code and set up a dual boot system trying to re-produce the bug.
Thanks
${NSISDIR} is build time definition not a variable. So if you use ${NSISDIR} e.g. To look the makensis.exe it will only work if NSIS is installed in the same path as it is in the computer where the utility was build on.

You can get the NSIS installation path at run time in the registry.
ReadRegStr $0 HKLM "Software\NSIS" ""

The guy with the ridiculous username. Thou shall call him PaR instead.
Visit My Website
{_trueparuex^} is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2006, 19:30   #44
nycjv321
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Send a message via AIM to nycjv321
idk if its just me when every time i run it is says "nsis quick setup script generator requires an active nsis installation on youre system please visit nsis's homepage to obtian the current release. I have nsis 2.20 installed and working what am i doing wrong
and just asking will the source ever be realesed?
idea on next realese allow the user to choose the nsis install dir directory
nycjv321 is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2006, 22:59   #45
cisco80
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Colorado, USA
Posts: 3
nycjv321, it seems like {_trueparuex^} may have answered your question, also. From his post, it sounds like if you have not installed NSIS in "C:\PROGRAM FILES\NSIS", then it will not work. Could that be your problem?
cisco80 is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2006, 11:29   #46
Red Wine
Forum King
 
Red Wine's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ath. GR
Posts: 2,078
I guess we got the solution thanks to {_trueparuex^} support.
It is too obvious so I could not grab it by my self :-)
I'm going to check it right now and post a fixed release later.
Thank you all.

Quick AVI Creator - Quick and easy convert from DVD/MPEG/AVI/MKV to AVI/MP4/MKV
Quick AVI Creator entirely edited with NSIS and entirely upgraded to Unicode NSIS
Red Wine is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2006, 18:52   #47
nycjv321
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Send a message via AIM to nycjv321
yea i installed it to "C:\PROGRAM FILES\NSIS"
i check this out later not at home pc
nycjv321 is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2006, 19:50   #48
Red Wine
Forum King
 
Red Wine's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ath. GR
Posts: 2,078
OK fixed release uploaded to wiki.
Please download from wiki.
Regards

Quick AVI Creator - Quick and easy convert from DVD/MPEG/AVI/MKV to AVI/MP4/MKV
Quick AVI Creator entirely edited with NSIS and entirely upgraded to Unicode NSIS
Red Wine is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2006, 21:54   #49
nycjv321
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Send a message via AIM to nycjv321
yea i check the registry it wasnt there the nsis portable launcher i was using was conflicting with it so i reinstalled nsis to add the reg keys and that fixed the problem i used it and it is aswome! does all the coding for you woot but
as a feature in a later realese, when u have time, maybe add the option of save the code it uses to compile i notice it saves compile info but it would help it would to save the code for noobies like me to help me learn more about nsis (thats why i wanted to see the sources for "NSIS Quick Setup Script Generator" but seeing this great app i wont bug about it)
nycjv321 is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2006, 18:00   #50
Red Wine
Forum King
 
Red Wine's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ath. GR
Posts: 2,078
@ nycjv321
Thanks for the feedback. There is already an option to save the script and edit later. You could find the saved script into the same folder with the compiled setup.exe.
Regards

Quick AVI Creator - Quick and easy convert from DVD/MPEG/AVI/MKV to AVI/MP4/MKV
Quick AVI Creator entirely edited with NSIS and entirely upgraded to Unicode NSIS
Red Wine is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2006, 19:55   #51
nycjv321
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Send a message via AIM to nycjv321
o duh probobly didnt look thx for the reply
nycjv321 is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2008, 16:42   #52
jsbruns
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
I'm trying to download the NSIS wizard and WIKI says that there is no file found on the page. Any thoughts as to where this file has been moved to?

http://nsis.sourceforge.net/Mediawik...c/Nsisqssg.zip
jsbruns is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2008, 17:03   #53
kichik
M.I.A.
[NSIS Dev, Mod]
 
kichik's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Israel
Posts: 11,343
SourceForge have migrated their servers and broke our website on the process. It'll be back soon.

NSIS FAQ | NSIS Home Page | Donate $
"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand." -- Confucius
kichik is offline   Reply With Quote
Old 3rd September 2013, 08:18   #54
DeathAdderSF
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Hello.

Can a subfolder be chosen for the Start Menu location?

For example:

Instead of installing to a folder called FIGHT it installs to a sub-folder called FIGHT, within a folder called GAMES.

So, START MENU -> GAMES -> FIGHT

When I try to configure the program to do this, I enter the following text in the "Start Menu Folder Name" box:

GAMES\FIGHT

But the program reports:

"Please specify a valid path for the installer."

Any help appreciated, thanks.
DeathAdderSF is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2013, 12:33   #55
MSG
Major Dude
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,892
Probably should be $STARTMENU\Games\Fight ?
MSG is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2013, 23:55   #56
DeathAdderSF
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by MSG View Post
Probably should be $STARTMENU\Games\Fight ?
Nope, that doesn't work either.
DeathAdderSF is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Developer Center > NSIS Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump