Old 21st October 2007, 15:14   #1
Ryokox
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 8
Is it just me or does winamp 5.5 crash... ALOT.

?
Ryokox is offline   Reply With Quote
Old 21st October 2007, 15:57   #2
Rocker
Hiding in plain sight (mod)
 
Join Date: Jun 2000
Location: Melbourne, Australia
Posts: 9,910
define crash?

are you running third party plugins?

Information required when posting
Rocker is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2007, 02:18   #3
rotarypot
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4
it does crash a lot, i 've been running a shoutcast stream most of the day today (shoutcast dsp plugin/winamp 5.5), and it has crashed about 4 times.

especially when snooping around in the preferences window, not even changing settings, just looking..
rotarypot is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2007, 09:20   #4
mr1134
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 25
mine was crashing all the time, too. just clicking around in the medialib was enough. the only plug-in i'm using is the audioscrobbler plugin from last.fm.
mr1134 is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2007, 15:26   #5
Dennis44
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hannibal, Missouri
Posts: 1
Send a message via Yahoo to Dennis44
Ok, so I just downloaded 5.5. It crashes about 5 seconds after opening it. Has anyone figured out how to keep it from crashing? I'm not running any special plugins. I'm running a legal XP Home Edition and have never had this problem with any Winamp vesion.
Dennis44 is offline   Reply With Quote
Old 29th October 2007, 07:00   #7
sto
Junior Member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 3
Send a message via ICQ to sto
my winamp crashes a lot too. i am not running any special plugins either. i have performed a clean install of winamp. i sometimes receive no error message, winamp just shuts itself down after playing back a hour or two of music, never shuts down in the middle of a song. i cannot repeat the fault with the same song that it crashes after either.

specs and misc details:
intel c2d e4400
inno3d 8800GTS 320
gigabyte p35 ds3r
onboard sound realtek hd audio
2gb generic ram
winxp pro sp2
winamp pro 5.5 build 1640
DX9.0c 4.09.0000.0904
shared installation setting

i also receive an error when i add files to the media library and it is the exact same error.

******************
AppName: winamp.exe AppVer: 5.5.0.1640 ModName: in_mp3.dll
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 00012695
******************

both the hijackthis log and the plugin list will be in the same file i have attached.

******************
edit:
i have installed the in_mp3.dll patch. will update if it crashes again.
******************
Attached Files
File Type: txt winamp error log.txt (26.3 KB, 434 views)
sto is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump