Old 14th August 2007, 17:31   #1
georgizdr
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Winamp does not read ID3 tags

All of a sudden my player stopped reading ID3 tags. The 'view file info' box also changed, and I haven't the slightest idea what the cause of this might be.

Any help appreciated.
georgizdr is offline   Reply With Quote
Old 14th August 2007, 17:45   #2
Sawg
Forum King
 
Join Date: Jun 2000
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,456
Send a message via ICQ to Sawg Send a message via AIM to Sawg Send a message via Yahoo to Sawg
Sounds like you installed some dodgy third=party Mp3 decoder such as MP3Pro or MPG123. Remove it.

| Brought to you by ^V ^C | The one... the original... no seriously!
Sawg is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2007, 11:55   #3
georgizdr
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Danke so much scheun.
georgizdr is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2010, 18:16   #4
Sagehorn
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Berlin
Posts: 84
Hey. I've got the same(?) problem.

After analyzing the Volume with Mediamonkey, those Files which have been edited have no more Years-Information in Winamp :/
Bizarrely, in Mp3Tag they still exist.. As far as i know, i dont have activated ID3v1...
My Years-Informations now look like a swiss Cheese..
Can someone help me?

(Edit) I think it would help to save all Tags with Mp3Tag again... But is this really necessary (Takes much time etc...)
Sagehorn is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2010, 08:51   #5
Sagehorn
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Berlin
Posts: 84
Can't anybody help me? this problem makes me crazy! ^^
Sagehorn is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2010, 09:43   #6
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
sounds like you've got a different style tag to what Winamp can cope with (i'm not 100% sure if it correctly copes with ID3v2.4 though ID3v2.3 is handled). then again i'm just guessing as tagging isn't an area i'm too hot on.

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2010, 14:54   #7
Sagehorn
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Berlin
Posts: 84
I'm using ID3v2.3 UTF-16
Sagehorn is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2010, 06:19   #8
ConceptualTrap
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 4
This sounds very similar to what is going on with me.

All the other id3 info is being read, including cover art but just the "Year" field is completely blank on all my files.
ConceptualTrap is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2010, 07:51   #9
ConceptualTrap
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 4
SOLUTION: This is for anyone using Mediamonkey to do any tagging whatsoever.

See the link below...after following those instructions, and then mass selecting all of my files within MediaMonkey and going to Tools>Advanced Tag Management>Synchronize Tags and waiting for the entire process to finish (rather long in my case as my library is huge) I now have years appearing properly in Winamp.

THE CAUSE?: Seems to be some id3 writing pissing contest between MM and Winamp. Regardless, MediaMonkey implemented a workaround a few releases back. Granted, it's by modifying the .ini file but still. If this is a known problem existing between one of the most popular mp3 tagging software programs and one of the most popular mp3 players you think that some agreement could be met.

THE LINK: http://www.mediamonkey.com/support/i...eid=62&nav=0,9
ConceptualTrap is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump