Old 14th December 2012, 19:22   #1
Megidolaon
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Winamp is not playing files with Japanese characters

I have some music files with Japanese characters in the name and path, i.e. they are in sub directories with Japanese names and their parent directories also have Japanese characters.

When I add the parent directories to the playlist (drag & drop / "Enqueue in Winamp"), winamp cannot display their titles properly (only a bunch of questions marks) and more importantly, winamp can no longer play these files.
The playlist also marks them as missing files, but obviously the files are still where I saved them and have not been moved.

But when I open their location in the windows explorer and select "play in Winamp" from the context menu on the files themselves, they are played properly in winamp and winamp can also display all Japanese characters perfectly.

I am using Winamp 5.63, free version (winamp563_full_emusic-7plus_en-us.exe).
I have no plugins installed and use the default Winamp modern skin.
OS: Windows XP SP 3
DirectX 9.0C
Megidolaon is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Tags
unicode

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump