Old 12th October 2007, 12:24   #1
man_of_the_oak
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Poland
Posts: 7
Still not FULL Unicode support? :(

I installed newest Winamp (10th anniversary edition) and here is my question. Why the winamp still doesn't show correct characters in taskbar? I use Windows Vista Ultimate which have already installed all needed fonts and languages. On players like foobar2000 or WMP everything is OK, only winamp still can't show it Only when I change display language for non-unicode support softwares it shows correct but I get all national characters (I am Polish) in japanese

Screens:



Here it's ok but...



I get "???????" everywhere :/
man_of_the_oak is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2007, 12:50   #2
Pidgeot
Senior Member
 
Pidgeot's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Denmark
Posts: 136
Winamp's been able to show Unicode correctly for several versions now (there are still a few bugs, but they are fairly minor).

However, third-party plugins may interfere with the window title, so make sure you don't have any of those installed (or check for a Unicode-compatible version).
Pidgeot is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2007, 15:27   #3
man_of_the_oak
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Poland
Posts: 7
All plug-ins which "One for Nunz" plug-in generated:

Quote:
<< Input plugins >>

Dodatek Nullsoft CD (MusicID 2.5) v3.4 [in_cdda.dll]
Dekoder Nullsoft DirectShow v1.04 [in_dshow.dll]
Dekoder Nullsoft FLAC 2.02 [in_flac.dll]
Wtyczka wejścia liniowego Nullsoft v3.12 [in_linein.dll]
Odtwarzacz Nullsoft MIDI 3.16 [in_midi.dll]
Dekoder modułów Nullsoft v2.3 [in_mod.dll]
Dekoder dźwięku Nullsoft MPEG 4.1 [in_mp3.dll]
Dekoder dźwięku Nullsoft MPEG-4 v1.3 [in_mp4.dll]
Dekoder Nullsoft NSV v1.09 [in_nsv.dll]
Dekoder Nullsoft Vorbis v1.51 [in_vorbis.dll]
Dekoder Nullsoft Waveform v3.14 [in_wave.dll]
Dekoder Nullsoft Windows Media 3.27 [in_wm.dll]

<< Output plugins >>

Nullsoft Disk Writer v2.13 [out_disk.dll]
Nullsoft DirectSound Output v2.47 (d) [out_ds.dll] [active]
Nullsoft WaveOut Output v2.11 (d) [out_wave.dll]

<< Visualisation plugins >>

Advanced Visualization Studio v2.81d [vis_avs.dll] [active]
MilkDrop 2.0 [vis_milk2.dll]
Nullsoft Tiny - pełny ekran v2.09 [vis_nsfs.dll]

<< DSP plugins >>

Nullsoft Signal Processing Studio DSP v0.39a [dsp_sps.dll]

<< General Purpose plugins >>

Obsługa nowych karnacji firmy Nullsoft v1.3 [gen_ff.dll]
Find File On Disk v1.57 [gen_find_on_disk.dll]
Globalne klawisze skrótu Nullsoft v1.4 [gen_hotkeys.dll]
Jump To File Extra v0.99.2 (Build 430) [gen_jumpex.dll]
Biblioteka multimediów Nullsoft v3.20 [gen_ml.dll]
MessengerAmp v2.6 [gen_msn.dll]
Lite'n Winamp Preferences v1.3a [gen_nopro.dll]
One for Nunz v3.0 [gen_nunzio.dll]
Skins In Submenu v1.8 [gen_skinsubmenu.dll]
Sterowanie zasobnikiem Nullsoft v2.1 [gen_tray.dll]
Playlist Undo v0.5.4 [gen_undo.dll]

<< Encoder plugins >>

[enc_aacplus.dll]
aacPlus (HE-AAC) Encoder v1.27
aacPlus (HE-AAC) High Bitrate Encoder v1.27
LC-AAC Encoder v1.27
MP4/aacPlus (HE-AAC) Encoder v1.27
MP4/aacPlus (HE-AAC) High Bitrate Encoder v1.27
MP4/LC-AAC Encoder v1.27
[enc_flac.dll]
FLAC Encoder (Flake SVN r117)
[enc_lame.dll]
[enc_vorbis.dll]
Ogg Vorbis Encoder v1.1 (aoTuV 4.51b5)
[enc_wav.dll]
WAV Encoder v1.01
[enc_wma.dll]
WMA Encoder v1.21

<< Summary of system components (*.w5s) >>
(These are not included in the plugin counts below)
aacPlusDecoder.w5s (356kb)
alac.w5s (10kb)
bmp.w5s (7kb)
dlmgr.w5s (24kb)
filereader.w5s (11kb)
gif.w5s (17kb)
gracenote.w5s (12kb)
jnetlib.w5s (26kb)
jpeg.w5s (98kb)
playlist.w5s (35kb)
png.w5s (92kb)
tagz.w5s (18kb)
xml.w5s (85kb)

<< Summary of all dlls in the root winamp folder (*.dll) >>
(These are not included in the plugin counts below)
burnlib.dll (82kb) [not loaded]
libFLAC.dll (133kb) [not loaded]
libmp4v2.dll (174kb) [not loaded]
libsndfile.dll (197kb) [loaded]
nde.dll (85kb) [loaded]
nscrt.dll (344kb) [loaded]
primosdk.DLL (182kb) [not loaded]
tataki.dll (62kb) [loaded]
man_of_the_oak is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2007, 16:21   #4
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Most likely culprit:

MessengerAmp v2.6 [gen_msn.dll]



Not to blame ('cos v1.8 supported unicode), but best to always have the latest...

Skins In Submenu v1.8 [gen_skinsubmenu.dll]

Upgrade to v1.9.1
http://www.nunzioweb.com/daz/releases.html#09/10/2007



No Media Library plugins? (ml_*.dll)
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2007, 14:34   #5
man_of_the_oak
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Poland
Posts: 7
I can't finy MessengerAmp v1.8 anywhere Can you help me?
man_of_the_oak is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2007, 15:20   #6
flocksoft
Major Dude
 
flocksoft's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Italy
Posts: 695
switch to this similar (and more customizable, I think..) plugin (Unicode-aware): http://www.myplugins.info/msn-messenger-plugin.php
flocksoft is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2007, 16:12   #7
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,821
Quote:
Originally posted by man_of_the_oak
I can't finy MessengerAmp v1.8 anywhere Can you help me?
Well, it would have helped if you'd posted the FULL plugins log, including the headers, which shows us where Winamp is installed, etc.

X:\Path\To\Winamp\Plugins\gen_msn.dll
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2007, 16:39   #8
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
since this issue is popping up a bit, i think i might see if there's a way to determine if the taskbar text is being messed up by reverting to ansi and add that to supporting installs in gen_nunzio (assuming there's a reliable way to determine it, heh - and i'm sure you'll pester me about it Egg )

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2007, 17:11   #9
man_of_the_oak
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Poland
Posts: 7
Quote:
Originally posted by man_of_the_oak
I can't finy MessengerAmp v1.8 anywhere Can you help me?
Installed this one, it shows find unicode on Windows Live Messenger but in taskbar I still see "???", it's annoying :/
man_of_the_oak is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2007, 17:49   #10
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
if the plugin(s) haven't been updated to work correctly then there's nothing more that we can do.

information is provided here for developers on how to fix the issue (which has to be done in the offending plugin(s) )

-daz
DrO is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2007, 21:10   #11
SiliconError
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Netherlands
Posts: 4
Send a message via ICQ to SiliconError
MessengerAmp

Well, since I was probably the great offender

I tried again with MessengerAmp v3.0. You can get it here.
http://www.xs4all.nl/~whaa/messengeramp/index.html

Hopefully, the unicode stuff works correctly now.
SiliconError is offline   Reply With Quote
Old 10th November 2007, 08:58   #12
man_of_the_oak
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Poland
Posts: 7
Yes, it works now, thanks so much
man_of_the_oak is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump