Old 7th August 2003, 08:32   #401
YtseJam
Forum King
 
YtseJam's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Israel
Posts: 2,399
Send a message via ICQ to YtseJam Send a message via AIM to YtseJam
Hrm, old but good thread...

Sorry for bringing this thread back, but looks like you people are knowledgeable about this...

How can I make Winamp play .lha or .sid files?
I can listen to these via Winamp when streaming, but not when I have the actual file on the HD.

The files are from scenemusic.com
Would it be better if I upload the specific files (although I guess it's any file which is either .sid or .lha)

YtseJam is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2003, 08:56   #402
kode54
Senior Member
 
kode54's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Riverside, CA, USA
Posts: 155
Send a message via ICQ to kode54 Send a message via AIM to kode54
LHA is an archiver, but its files usually have a .LZH extension.

For SID files, you'll want the SidAmp plug-in.
kode54 is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2003, 09:24   #403
YtseJam
Forum King
 
YtseJam's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Israel
Posts: 2,399
Send a message via ICQ to YtseJam Send a message via AIM to YtseJam
Thanks for the .sid plug-in.

Didn't understand ya' about the .lha files, I mean, I understood in general, but am I to do?

YtseJam is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2003, 09:33   #404
kode54
Senior Member
 
kode54's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Riverside, CA, USA
Posts: 155
Send a message via ICQ to kode54 Send a message via AIM to kode54
No idea... Perhaps try WinRar or WinZip? If that fails, rename them to .lzh?
kode54 is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2003, 09:43   #405
YtseJam
Forum King
 
YtseJam's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Israel
Posts: 2,399
Send a message via ICQ to YtseJam Send a message via AIM to YtseJam
Renaming them didn't help (WinRar recognized them but said the file might be corrupt).

I redownloaded the files again and put them directly in Winamp (instead of extracting them like before); this time I, at least, can see the duration of the track but Winamp still doesn't play them.

YtseJam is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2003, 10:04   #406
kode54
Senior Member
 
kode54's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Riverside, CA, USA
Posts: 155
Send a message via ICQ to kode54 Send a message via AIM to kode54
They might work with DeliPlayer.
kode54 is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2003, 10:40   #407
YtseJam
Forum King
 
YtseJam's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Israel
Posts: 2,399
Send a message via ICQ to YtseJam Send a message via AIM to YtseJam
Deliplayer indeed plays the files... Does this means the problem is with Winamp's in_mod plug-in? (Is this even related to the in_mod plug-in? 'cause I have no clue in this )

YtseJam is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2003, 12:58   #408
Lion King
Major Dude
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 1,670
winamp's readfile.dll doesn't support lha, i once requested that from peter...

just decompress those files with powerarchiver or the like, can you link to such a file?
Lion King is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2003, 13:19   #409
Rz_Ten1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 27
I've found a new little weird bug here on my work machine...

If I have the WinAmp Equalizer on, and in_mod set to 16bit or higher with stereo mode enabled, during the last 5-10 seconds of the song the processor usage will jump to 100%.

If I turn off the equalizer, drop the playback down to 8bit, or turn off stereo mode, the problem goes away.

The high CPU usage occurs on all songs I have that have a blank period at the end. The problem does not seem to occur for songs that end while an instrument is still playing. The error seems to occur regardless of module type (tested xm, s3m, mod, and it).

I have found one song that the error occurs at the beginning instead of the end and have attached it. It occurs at the end of these songs:
http://www.modarchive.com/cgi-bin/do...X/xmas_pud.mod
http://www.modarchive.com/cgi-bin/do...1_9/2ND_PM.S3M
http://www.modarchive.com/cgi-bin/do...gi?M/MECH8.S3M

I'll try and test it at home, and will post if I can reproduce it there

Edit: Fixed some spelling errors. Also, I'm using 29b.
Attached Files
File Type: zip pxorg.zip (85.0 KB, 255 views)
Rz_Ten1 is offline   Reply With Quote
Old 27th September 2003, 16:04   #410
Rz_Ten1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 27
Sorry for the delays in my response. I’ve been unable to reproduce the CPU usage problem on any other computer then the work one. I think it might just be that machine, so ignore the last message.
(The most I was able to notice was a slight increase in CPU usage where the other one dies.)

In any case, I've managed to find a real problem. I've got an MTM file that 29b is having a heck of a time playing. At 22 seconds there is a sound which I can only describe as a cymbal exploding. This occurs throughout the song, but I'm not sure which instrument it corresponds to.
In addition, it appears that instrument 19 (13Hex, "DistortedBass") isn't playing at all.

I've placed the song here , since I can't seem to attach anything bigger then 100k (I swear that used to be bigger). Let me know if anyone would like me to do some more poking at it, to see if I can be more specific.
Rz_Ten1 is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2003, 04:03   #411
ZeosPantera
Member
 
ZeosPantera's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: NY
Posts: 59
*.OGM (Ogg Vorbis Media video) filetype support would be nice.....as long as the codec is installed winamp will play it... I just have to retitle ogm videos to avi so that they pop up in my library and when enqueing. its an annoying beach.. also I think any highup over there at nullsoft would have no prob aquirering the codec for distro with winamp.

The King of all that is Evil.
ZeosPantera is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2003, 04:05   #412
Sawg
Guest
 
Posts: n/a
Preferences (Ctrl-P) > Plug-ins > Input > Double Click "Nullsoft DirectShow Decoder..." > add ";OGM" (no quotes) to the end of the Extension List.
  Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Wishlist

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump