Old 11th April 2010, 02:30   #1
davidjeffersii
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
maybe a plugin issue? help me out if you can!

so i have 5.1 surround speakers, runnin on winamp 5.572, realtek high definition audio, all the settings are set like they say they should be in the thread about multiple audio output or w/e, but when i play a song in winamp, theres a part in the song thats not playing, like a specific guitar part. plays fine in any other players i've tried, itunes, wmp, w/e else, just not winamp. idk what plugin i'd need, but i'm assuming thats the problem. i can send the file to someone through a messenger or something if they want, i even downloaded other copies of the song, like different versions, and its still not there. if someone could help me out, i'd really appreciate it. thanks a lot!
davidjeffersii is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2010, 02:58   #2
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
if using the directsound out you shouldn't have a problem
may need to install ffdshow from http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/download.php
i personnally recommend the icl10 if you want latest files
other info of your problem that may help us figure the issue would be what operating system are you using since win7 has some issues with 5.1 and 7.1 outputs

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2010, 03:16   #3
davidjeffersii
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
well i was on the directsound, i just tried changing it to the wave though and it worked? i thought wave was the older, not as good one. could that help w/ a way to fix the directsound to play it like this does? the sound quality is worse w/ the wave. i installed the icl10 thing, and no, i'm not on windows 7, runnin on vista
davidjeffersii is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2010, 03:31   #4
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
from what im understanding the issue shouldnt be even there
i cant begin to understand what the issue might be hopefully someone with more experience with vista can help you since i am on win7

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2010, 03:57   #5
davidjeffersii
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
k well thanks a lot dude, i really appreciate it
anyone else w/ anymore help for me?
davidjeffersii is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2010, 03:34   #6
davidjeffersii
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
anything at all anyone?
davidjeffersii is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump