Old 28th April 2010, 21:22   #1
pborz
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Winamp can't connect to Internet

Hola all,
I know it's a rather simple and odd problem, but since some time my Winamp can't connect to the net at all.
I can't access Shoutcast ("The server or proxy was not found"), Audioscrobbler plugin doesn't work, I can't open url links (stops at 'connecting to host'), etc.

All my other programs are connecting okay, I have no IP blocker, I've disabled my firewall, so I really can't understand... I'm using 5.572. Any ideas?
Thanks
pborz is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2010, 21:26   #2
DJ Egg
Techorator
Winamp & SHOUTcast Team
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 35,822
I don't recommend disabling your firewall, but do recommend that you make sure it's configured to allow internet access for Winamp, and not configured to block it. Many firewall programs/processes still run in the background, even if you close the UI.

Do you use a proxy to connect to the internet?

Is the correct connection type selected in Winamp -> Prefs (Ctrl+P) -> General Preferences?
Is the proxy field in there blank?

If the problem persists, then we'll need more info:
http://forums.winamp.com/showthread.php?t=161361#specs
DJ Egg is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2010, 21:57   #3
pborz
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
I've looked into the firewall preferences (Comodo), and it did seem to block Winamp, even if I exited. Adding it to the list of Trusted applications solved the problem.
Thanks!
pborz is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2010, 02:09   #4
robdog2004
Major Dude
 
robdog2004's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Carolina
Posts: 843
Send a message via AIM to robdog2004 Send a message via Yahoo to robdog2004
from the way i am understanding firewalls that are developed to date is that when you shut the program down it blocks all traffic since most (at least the good ones) have a internal program that starts at the very first second the os loads(before you even login) and then loads the user interface

thanks rob
(c)rob 2013 (picture & SN)

(please note) As users we can't give others help unless we get full details of the problem that you are having
robdog2004 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Tags
connection, internet

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump