Old 3rd December 2002, 04:28   #1
dwaynealbon
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: melbourne , australia
Posts: 5
Send a message via ICQ to dwaynealbon Send a message via AIM to dwaynealbon Send a message via Yahoo to dwaynealbon
shoutcast 80 port question ?

well i have problem my isp will not open port 80 outgoing on my link due to there secure thing they going on about to me my question to u guys why dont u help all these people like me and open other port that we can connect on to list our stations this whould be great thanks i can use any port outgoing but 80.
dwaynealbon is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2002, 04:51   #2
FesterHead
Alumni
 
FesterHead's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Maui, Hawaii
Posts: 14,108
The default port is 8000 (and 8001).

Check out the Sticky post titled:
SHOUTcast: Important Info & Answers to FAQs. READ ME!

Scroll down a bit and look for the section titled:
How to Setup a Live Audio Stream -> How to set up an Internet Radio station
How to Setup a Live Audio Stream -> 15 Steps to setting up SHOUTcast

Additionally, check out HeatRadio's thread, A Basic Guide To Shoutcasting

FesterHead is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2002, 04:54   #3
dwaynealbon
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: melbourne , australia
Posts: 5
Send a message via ICQ to dwaynealbon Send a message via AIM to dwaynealbon Send a message via Yahoo to dwaynealbon
did u not understand what i just said? anyway so u know i have the station up running on port 8000 and 8001 people can listen to it im talking about the yp_add witch gets sent on port 80 witch i cant send out on because my isp blocks port 80
dwaynealbon is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2002, 04:58   #4
dwaynealbon
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: melbourne , australia
Posts: 5
Send a message via ICQ to dwaynealbon Send a message via AIM to dwaynealbon Send a message via Yahoo to dwaynealbon
http://210.49.215.122:8000

thats the station ive had 10 listerners before all over world i just want to add my server to the shoutcast list so people can see it there as well and u need port 80 to send the station so shoutcast can see it.

<12/03/02@16:56:21> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (HTTP/1.1 400 Bad Request)
is error i get reason is due to 80 port blocked by my isp witch i cant get unblocked im asking why carnt u guys open other port so we can list our stations on shoutcast list?
dwaynealbon is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2002, 05:02   #5
FesterHead
Alumni
 
FesterHead's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Maui, Hawaii
Posts: 14,108
Check out the results from a SHOUTcast forum search on '400 bad request'.

Look for the post by jsd2k titled:
bad request???

Look for the post by eth1k titled:
[yp_add] yp.shoutcast.com gave error (HTTP/1.1 400 Bad Request)


[edit]added hint[/edit]

FesterHead is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2002, 11:37   #6
binary hero
Banned
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 7,004
Send a message via ICQ to binary hero
you can't stream on port 80, that's for http...
binary hero is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2002, 18:19   #7
JoergCologne
Junior Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 5
Quote:
Originally posted by binary hero
you can't stream on port 80, that's for http...
sure?? you can!!!! I´m streaming at port 80 and it´s working fine!

Cheers
Joerg
JoergCologne is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2002, 22:07   #8
Romilar_D
Member
 
Romilar_D's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 68
Send a message via ICQ to Romilar_D
Change Shoutcast DNAS config line:
Yport=80
to
Yport=666
Romilar_D is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Discussions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump