Old 18th August 2010, 20:11   #1
gersongarcia67
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Weird ShoutCast issue

All,
I am having an weird issue with a radio station I am setting up using sc_serv and sc_trans.
I have my radio running fine and no errors in the log file. I can hear the station from a Firefox and IE installed in one machine in my local network.
All other machines I cannot hear it from any browser, but I can if I use WinAmp or VLC.
This is also true when I try to access it from outside my network, I can even hear the station from my cell phone.
My server is running in an alternate port 9000 since I run other services on port 8000.
I tried java players as well, with no luck.
My station is http://gersongarcia.dnsalias.com:9000 if you want to check it out.

Any help? Suggestions?

Thank you very much,

GG
gersongarcia67 is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2010, 21:02   #2
thinktink
Forum King
 
thinktink's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: On the streets of Kings County, CA.
Posts: 2,964
Send a message via Skype™ to thinktink
Working fine for me.

Quote:
Originally Posted by gersongarcia67 View Post
All other machines I cannot hear it from any browser, but I can if I use WinAmp or VLC.
Might have to do with the browser players trying to connect to the remote IP instead of the local one. Not a whole lot you can really do about that except to use a router that allows local network clients access to ports forwarded by it. Other solutions are a bit more complicated but it's really nothing to worry about.
thinktink is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > SHOUTcast > SHOUTcast Technical Support

Tags
firefox, internet explorer, sc_serv, sc_trans, winamp

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump