Old 7th October 2005, 11:23   #1
MrC_XBMC
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
Framerate on P3 733

Hi guys

I am in the process of porting AVS to the Xbox and was wondering what sort of framerate you would expect from a P3 733 cpu at a resolution of 128x128 32bit. I am currently getting about 18fps with the Arctic Rainbow by Sander Kupers preset.

Thanks for any info.

MrC
Team XBMC
MrC_XBMC is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2005, 13:24   #2
Tuggummi
Bin King
 
Tuggummi's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Finland
Posts: 2,173
Depends on the preset really, there are fast ones and then really heavy ones, but overall i wouldn't expect too great framerates, a P3 with 733mhz just doesn't cut it. Also 128x128 resolution sounds pretty horrible, even for AVS

Texer Resources

Im retarded... err i mean retired!
Probably both...
Tuggummi is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2005, 23:13   #3
hboy
Senior Member
 
hboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hungary
Posts: 217
Send a message via AIM to hboy
i get 25 fps for arctic rainbow with:

no pixeldoubling
enabled wait for retrace
500x300 @32 bit
P4 2,8 GHz
Radeon 9000Pro 128MB

do not go below 20 fps with any preset, and also, dont go below 320x240. its just crap. conclusion: don't even try using AVS on that machine unless you want to stare on huge pixels.
hboy is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2005, 00:47   #4
jheriko
Forum King
 
jheriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: a twist in the fabric of space
Posts: 2,150
Send a message via ICQ to jheriko
Some things to note:

Most people dont make presets to run in 128x128, lots of avs effects are resolution dependent like convolution/blur, badly coded movements and superscopes... etc...

At 128x128 most presets look pretty ugly, even if you do some fancy filtering hax to make it look nice.

People complain that they need to run avs at low resolutions like 320x200 to get nice fps on old machines (like a 700mhz box), they complain there is no hw acceleration etc... so people will prolly complain about a 128x128 res render...

On the other side, lots of presets are coded quite well and run pretty quickly even in high res on older machines.

Is it not possible to use the hw to accelerate some features? I don't know much about xbox, but accelerated texturing/blending might help for stuff like dm, blurs, fadeouts etc...


Its nice to see someone doing something with the avs source. It tempts me to start a forked version... especially since nothing is being done on sourceforge afaik.

edit: artic rainbow gets ~100fps with 348x53 here on 3.06 ghz so 20fps is prolly a good target for that preset at 128x128 on 700mhz.

-- Jheriko

'Everything around us can be represented and understood through numbers'
jheriko is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2005, 03:17   #5
MaTTFURY
Major Dude
 
MaTTFURY's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Australia,
Posts: 1,356
but xbox? why not ps2 or ps3!?

i am not normal, no really.
MaTTFURY is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2005, 08:26   #6
ASD5A
Titeleinzigartigkeit
Senior Member
 
ASD5A's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: under a bridge
Posts: 620
Matt: the xbox has an built-in harddisk which is needed to run custom applications. ps2 and ps3 dont have that.

MrC Xbmc: Its really cool that avs is ported to xbox.
I think you will get a bit better fps on a xbox than on a pc with the same cpu / ram since windows uses up quite much resources (compared to xbmc).
Please tell me when avs is included in xbmc

oversized e-penis replacement
ASD5A is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2005, 09:21   #7
eheiney
und keine Eier!
 
eheiney's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MI, USA
Posts: 1,374
Send a message via AIM to eheiney
Quote:
Originally posted by MaTTFURY
but xbox? why not ps2 or ps3!?
as in playstation 3? damnit, my playstation 2 isn't even a year old. granted, i only play video games once every time hell freezes over, the cow jumps over the moon, and when pigs fly... all at the same time, but now my shit is outdated? on sony

Spiral out, my friend. You will find your way back to yourself, we all will.
I'll be waiting, and shall see you on the other side...
eheiney is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2005, 22:10   #8
mysterious_w
Forum King
 
mysterious_w's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Good ol' Britain
Posts: 2,750
I would maybe wait a few months then try porting it to the Xbox 360, as it too has a hard disk, a much more powerful Processing system (Three symmetrical cores running at 3.2 GHz each), and someone will have run linux on it within 3 months, guranteed.




mysterious_w is offline   Reply With Quote
Old 9th October 2005, 11:52   #9
MrC_XBMC
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
Thanks for the input.

Looks like the Xbox cpu hasn't got the power required to run AVS at any decent resolution so I am going to investigate the possibility of HW acceleration. Unfortunatley I think it may be impossible to HW accelerate all the effects as the Xbox gpu is quite limited but it may be enough to get some of the presets running at an acceptable speed / resolution.

I'll let you know how I get on.

Cheers

MrC

Last edited by MrC_XBMC; 9th October 2005 at 12:23.
MrC_XBMC is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Visualizations > AVS

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump