Old 27th October 2018, 18:42   #1
hisXLNC
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
Winamp 5.8 virtual 7.1 with mono files

Hello,

running winamp 5.8.

My problem is as follows:

i am using a virtual 7.1 setup and im getting no sound if i try to play mono files.

I was able to fix this on foobar by using 2 dsp plugins:

convert mono to stereo
downmix channels to stereo

how can i achieve this with winamp?
hisXLNC is offline   Reply With Quote
Old 28th October 2018, 03:39   #2
MrSinatra
Forum King
 
MrSinatra's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: WKPS, State College
Posts: 5,380
Send a message via AIM to MrSinatra
Maybe this helps:

http://forums.winamp.com/showthread.php?t=333955

U could also search the forums for other posts by Aminifu, as he did a lot with surround setups. I'd be surprised if he didn't have some mono files, and assuming he did, they didn't work with his setup.

PENN STATE Radio or http://www.LION-Radio.org/
--
BUG #1 = Winamp skips short tracks
Wish #1 = Multiple Column Sorting
Wish #2 = Add TCMP/Compilation editing
MrSinatra is offline   Reply With Quote
Old 28th October 2018, 17:38   #3
hisXLNC
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by MrSinatra View Post
Maybe this helps:

http://forums.winamp.com/showthread.php?t=333955

U could also search the forums for other posts by Aminifu, as he did a lot with surround setups. I'd be surprised if he didn't have some mono files, and assuming he did, they didn't work with his setup.
thanks a lot, the matrix plugin did the trick
hisXLNC is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & SHOUTcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump