Old 10th June 2014, 21:23   #1
ChiggyChiggy
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 243
Font becomes weird on skin change

When im changing skins sometimes the font of the media library and the sidebar items become weird, like this

http://i.gyazo.com/3ab17e63fe73dc6ff364ce692a359164.png

Whats causing this? I also get the same thing when i use Winamp in a virtual machine, however there its constantly like this...
ChiggyChiggy is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 21:28   #2
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
it's a known issue (and is one that has cropped up on and off over the years) and there is not much you can do about it. sometimes manually causing a change of the font can get it to correct itself (using Ctrl+Enter in the main playlist editor) but it's not worked for everyone who has seen the issue.

it's caused by some sort of race condition in the skinning code which i'm hoping by consolidating how the skinning updates are done will resolve it once and for all when a new client is eventually released.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 21:40   #3
ChiggyChiggy
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 243
Believe it or not. that ctrl+enter thing worked o:

Thanks DrO! Hope it eventually gets fixed xD
ChiggyChiggy is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 21:52   #4
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
the problem is i'm not able to replicate the issue - i've seen it in the past (which is how it got fixed previously), but with this new instance of the issue, i've not been able to replicate it, though i'm hoping that by consolidating all of the skinning code, it may help to prevent it happening (but i'm not sure).
DrO is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 22:44   #5
ChiggyChiggy
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 243
Maybe it only happens when switching between certain skins? It doesnt happen when switching to some particular skins, from the skins that do make that happen, among them are:

-cPro Das Skin by zrco
-cPro Ironise by peacemaker
-cPro Pure Winamp by Verocka
-cPro Dark Aluminum final by Victhor

I get it i suppose when switching to those skins, maybe if you try and replicate the issue with those skins it might be known why?
ChiggyChiggy is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 22:46   #6
Victhor
Late skinner & Moderator
 
Victhor's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Argentina
Posts: 1,618
Quote:
Originally Posted by ChiggyChiggy View Post
Believe it or not. that ctrl+enter thing worked o:

Thanks DrO! Hope it eventually gets fixed xD
!! My idea got some use for someone else than me!!
Victhor is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 22:49   #7
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
the skin generally doesn't matter (though has the potential to trigger the issue) as the other users who reported the issue were seeing it when changing between the library views (so no skin change). and i've tried it with multiple skins (including colour theme changes within the same skin).

and when i was able to replicate and fix it last time, it took almost a year to finally manage to replicate it on one specific machine i had at the time. so i'm not disagreeing that something is happening which should not be, but the sheer nature of the issue means it's a pain to try to track down.
DrO is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 22:55   #8
ChiggyChiggy
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by Victhor View Post
!! My idea got some use for someone else than me!!
*Thanks DrO & Victhor! Hope it eventually gets fixed xD

There, fixed it now lol
ChiggyChiggy is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 22:56   #9
ChiggyChiggy
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 243
Quote:
Originally Posted by DrO View Post
the skin generally doesn't matter (though has the potential to trigger the issue) as the other users who reported the issue were seeing it when changing between the library views (so no skin change). and i've tried it with multiple skins (including colour theme changes within the same skin).

and when i was able to replicate and fix it last time, it took almost a year to finally manage to replicate it on one specific machine i had at the time. so i'm not disagreeing that something is happening which should not be, but the sheer nature of the issue means it's a pain to try to track down.
Ah, i see Speaking of colour themes, when i change from colour themes after changing a skin, Winamp will sometimes list the colour themes of the previous skin and once i select the color them within the submenu, itll crash Winamp

If i use the colour theme chooser within Winamp's main preferences page however this bug doesnt seem to appear.
ChiggyChiggy is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2014, 23:07   #10
DrO
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 27,873
i fixed the menu issue ~2months ago in the internal builds (which has been broken for a while it seems).
DrO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Winamp > Winamp Technical Support

Tags
font, fonts, virtual machine, vmware, winamp font

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump