Old 23rd August 2019, 09:49   #1
Horia_B
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 9
Server setup doubts

Hello please forgive me if i'm posting a message that has already been sent.

I contracted an dedicated windows server with 1&1 so I can run the shoutcast server because the linux version can't be installed they told me that it si a dedicated server I have to work it out by myself.

I have a small problem configuring the shoutcast setup, I've searched for an answer before writing but can't find what I needed. Don¡t know what to put in the setup fields, the passwords are obvious but the User Id & Licence Id don't know what to wright the same thing happens with the Listener Stream Path and how it's supposed to be set.

Please if you are kind give me a hand with the setup settings

Thank you in advance!
Horia_B is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 14:32   #2
Horia_B
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 9
I have a hosting windows 2016 dedicated server with a domain of my potential radio station, I install shoutcast on my windows server configured the setup, but when I put the stream path in, that's my domain and I tried with the servers ip the server shows localhost in the streaming path and I don't know what to do.

When I start winamp in my pc the Shoutcast source DCP starts, I insert the server name with the ip and the domain name but still doesn't connect to the shoutcast server-

I tried every combination possible to connect to the server, but still cant connect.

Don't know if it is the firewall or some error of the shoutcast server configuration.

Please can someone help me with my problem, many thanks.
Horia_B is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2019, 15:43   #3
Horia_B
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 9
Please ignore this thread I have found and resolved the problem with my server
Horia_B is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2019, 21:20   #4
NJK
The Frisian Spamfighter
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,981
How about explaining what you did that solved the issue,
perhaps one day another user might benefit from your situation.

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
**************************************************************************

WINAMPSHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2019, 17:16   #5
Horia_B
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 9
Please don't laugh at me, but I contacted the hosting service and ask if they are limiting my server so that I can't stream and they told me that the server has no limitacion.

So after playing around with my servers firewall I notice that the ports don't open so I call them back and ask if it's something wrong and finally they told me that the ports open form the server hosting panel not form the OS,

So I opened the port and on it goes.

I know, I'm dumb!
Horia_B is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2019, 17:30   #6
djSpinnerCee
Forum King
 
djSpinnerCee's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Hollis, Queens/The Bronx, NYC
Posts: 3,511
Hb you're not dumb (don't say that)... you just have to see how things go sometimes, and realize that things rarely happen as fast as you need them to.

one thing to mention: a shoutcast DNAS is a high-bandwidth, low CPU, low disk-storage server, so if you're gonna pay for hosting, put your money on the bandwidth.
djSpinnerCee is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2019, 18:11   #7
NJK
The Frisian Spamfighter
 
NJK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: a real Frisian hometown
Posts: 14,981
Quote:
Originally Posted by Horia_B View Post
Please don't laugh at me,

I know, I'm dumb!

Nope non of the above,

first time i ever setup shoutcast i made all the mistakes i could make

nowdays the setup depends on the speed of the computer and if that is a fast one , it will take up to a few minuts to get everything going........

experience comes with years and nobody started being a expert.

Each Thursday a new show on Celtica Radio with Darkwave music.
**************************************************************************

WINAMPSHOUTCAST
NJK is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2019, 18:56   #8
Horia_B
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 9
Thank you both you are very nice to me, but now after succeeding the install I have to learn how to configure Winamp.

Guess I have to open another thread is some other section.

Thank you again.
Horia_B is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Winamp & Shoutcast Forums > Shoutcast > Shoutcast Technical Support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump